Pokračuju v pokusech nějak zprovoznit Parker I.M. - zkusil jsem další důkladné čištění, nechal jsem to proschnout, další den jsem ho ráno naplnil, psalo pěkně, popsal jsem s ním asi dvě stránky A6. Zkusil jsem to odpoledne, prvních pár tahů nepsalo, ale pak se chytlo, napsal jsem s ním opět pár poznámek. Večer o něco hůř, ale chytlo se. Další den ráno zase úplně vyschlá špička, začlo psát až po delším protřepání. A oproti večeru skoro pětina inkoustu z konvertoru byla pryč.
Takže jsem hledal tak různě na googlu, velmi často se opakoval názor že I.M. je jedno z nejhorších per co Parker kdy dělal (já si prostě umím vybrat) a že to není ani tak problém inkflow, ta špička vysychá, protože ten větrací otvor pod klipem je prostě moc velký. Že to tam je prý kvůli tomu aby při zasunutí nevzniklo vakuum a nevytáhnul se tím inkoust. Tedy moc se mi nezdá že by to až tak hrozilo, nedá se říct že by z toho pera inkoust tekl nějak výrazně silně. Prý se u spousty per ze stejného důvodu dělá nějaká mikroventilace, ale ne takováhle díra. Jako správný kutil jsem to tedy vyřešil kouskem průhledné lepenky, ani to není moc vidět. Ráno pero psalo a co jsem se v podvečer vrátil z práce tak kupodivu taky. Uvidíme jak to půjde dál, nechci se předčasně radovat, ale možná jsem na správné cestě...