• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    Pravidla jsou zatím jednoduchá: No Caps, No Spam, No Flame.

Máme je rádi. Někteří je sbíráme, nebo jen občas neodoláme a nějaké si koupíme. Pak si je fotíme, ukazujeme si je, klábosíme o nich, pečujeme o ně, kupujeme jim inkousty, mícháme jim inkousty, pak je od nich zase čistíme, čistíme si prsty od inkoustu, pusu od inkoustu, čistíme si uši a nosy od inkoustu. Rozebíráme je, pak je zase skládáme, chodíme s nima spát, probouzíme se s nima, ale hlavně ... hlavně s nima píšeme.

"Propisky jsou na vyplňování formulářů" -- Graham Greene

rozbalit záhlaví
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NEVILL: ty Kaweco Perkeo mají hroty F, to černo růžové je pro dceru do školy a Liliput a Sport mají hroty EF.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NEVILL: kaweco sport obyč. V AL neměli to co jsem chtěl s EF hrotem.
    Tak je v plánu v další várce :-)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LEON_KOWALSKI: Pěkný! To napravo je Kaweco Sport v hliníku? :-)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    dneska dorazila várka z Penshop.cz
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VLCACKA: jako asi je to praktické že člověk stále vidí kolik mu zbývá inkoustu, ale po vizuální stránce se mi transparentní pera moc nelíbí...
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Co vy a transparentní pera?

VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Trocha melíru nikdy nezaškodí, že ne? Ten modrej na sluníčku prostě září. Jiný barvy tolik ne.

VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    COMODOR_FALKON: Majestic Purple je pěkná barva.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    REDSNAKE: Jo to jo, já ho tam dal jako protiklad k Puzovi :-)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEON_KOWALSKI: tak zrovna tohle je dle mého velmi krásné písmo, kdyby měl linky kterých se držet tak je to jednotné. Takhle kdybych psal, tak jsem spokojený:)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Francis Scott Fitzgerald

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    tak oni i slavní spisovatelé nepíšou (nepsali) bůhví jak hezky :-)

Mario Puzo dopis Marlonu Brandovi
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    REDSNAKE: To prasopsaní nejspíš není jen počítačem...
    Běžné propisky (i ty s tříhranným tělem) jsou velmi, velmi štíhlé a vyžadují proto zcela jiný úchop.
    KURE
    KURE --- ---
    :D napodobne.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    REDSNAKE: u mě to je úplně to samé...ale teda nakonec jsem zjistil že jsem to psací písmo přece nezapomněl...a pořád píšu jako prase, na tom se taky nic nezměnilo... :-)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    jinak ty plnící pera mají jednu velkou nevýhodu - zjistil jsem, že za ty leta co se maximálně podepíšu a jinak vše ťukám do počítače už neumím vůbec psát...Navíc jsem si vypracoval takový divnotiskopsací styl a těžko se mi odvyká:-( Prostě píšu jak prase.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    NEVILL: Díky za tip na appku... Dneska v práci jsem naaranžoval tohle...

NEVILL
    NEVILL --- ---
    REDSNAKE: Tak já to pero kupoval víceméně dle toho že se mi líbilo jak vypadá a tak nějak jsem si pamatoval že Parker dělá kvalitní pera, takže co by se na tom mohlo pokazit...dávný věhlas už zřejmě tak úplně neplatí. Jako já si spoustu věcí upravuju nebo předělávám, ale tady jsem nějak nečekal že si kupuju spíš takový hobby-kit než prostě hotové pero... :-)

So far so good, stále píše... :-)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    KURE: Tak předevčírem mi přišlo Jinhao X750, včera jsem si došel pro inkoust.
    Akorát jsem nakonec dal přednost spíš Majestic Purple.
    Vypadá skvěle, spolubydla s tím hned spáchal takovou malou kaligrafii (bez fota - z mobilu se blbě zmenšuje).
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    koukám že když jsem koupil nějakou čínu na doporučení tady odsud, neznabožsky jsem tam natáhl inkoust od kohinoru a sem tam s ním napíšu pár řádek a už asi měsíc funguje bez problému, neteče, píše, pohoda, tak mám možná víc štěstí než rozumu.))
    KURE
    KURE --- ---
    NEVILL: no drzim palce, at ta oprava pomuze. protoze nespolehlivy pero je napi....
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Pokračuju v pokusech nějak zprovoznit Parker I.M. - zkusil jsem další důkladné čištění, nechal jsem to proschnout, další den jsem ho ráno naplnil, psalo pěkně, popsal jsem s ním asi dvě stránky A6. Zkusil jsem to odpoledne, prvních pár tahů nepsalo, ale pak se chytlo, napsal jsem s ním opět pár poznámek. Večer o něco hůř, ale chytlo se. Další den ráno zase úplně vyschlá špička, začlo psát až po delším protřepání. A oproti večeru skoro pětina inkoustu z konvertoru byla pryč.

Takže jsem hledal tak různě na googlu, velmi často se opakoval názor že I.M. je jedno z nejhorších per co Parker kdy dělal (já si prostě umím vybrat) a že to není ani tak problém inkflow, ta špička vysychá, protože ten větrací otvor pod klipem je prostě moc velký. Že to tam je prý kvůli tomu aby při zasunutí nevzniklo vakuum a nevytáhnul se tím inkoust. Tedy moc se mi nezdá že by to až tak hrozilo, nedá se říct že by z toho pera inkoust tekl nějak výrazně silně. Prý se u spousty per ze stejného důvodu dělá nějaká mikroventilace, ale ne takováhle díra. Jako správný kutil jsem to tedy vyřešil kouskem průhledné lepenky, ani to není moc vidět. Ráno pero psalo a co jsem se v podvečer vrátil z práce tak kupodivu taky. Uvidíme jak to půjde dál, nechci se předčasně radovat, ale možná jsem na správné cestě...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam