• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    teď jsem zjistil, že Pilot Capless (Vanishing point) má průměr 12,7 mm, to je sice na hraně, ale budu si to muset někde v obchodě odzkoušet. A jestli mi bude sedět, tak tohle je moje další pero :-)

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    na Cross se mrknu, díky za tip
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    LEON_KOWALSKI: Mají samozřejmě i klasickou černou a bílou a brzy bude k mání i demonstrator. Nebo loňská limitka Smoky Quartz, poloprůhledné, hnědé. Navíc šířky hrotů jsou od EF po B. Já mám M a B a píšou fakt moc pěkně.
    Ale když už mluvíme o štíhlinách, na Cross jsi se koukal? Classic Century Slim je zajímavá tyčinka. Osobně mne z portfolia Crossu v dosažitelném cenovém pásmu hodně zajímá Botanica.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    VLCACKA: Hmmm, ty Pelikany mají 10 a 11mm průměr, to ještě jde, tím bych mohl rozšířit sbírku :-)
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    LEON_KOWALSKI: Jojo, vím, už jsem ho měla v prackách na recenzi. :-)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    super víčko má ten můj Liliput od Kaweca, tam se vršek našroubuje a pak z toho vznikne dlouhé pero :-)

VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    LEON_KOWALSKI: Šmarjá, ta modrá, to jsem neměla vidět... No každopádně pokud máš rád menší a užší pera, právě dvoustovková řada od Pelikanu je druhá nejmenší (před ní je už jen M/P 150) a má vestavěný píst, tedy aspoň modely M, Péčka jsou na bombičky/konvertor. Píše se mi s nimi hodně dobře.
    Já to bez víčka zkoušela a je to pro mě tak nějak... i pocitově divné. Že když se to nasadit dá, tak to tam má být. U těch custom per co jsem tu ukazovala se to nasadit nedá, ale jsou dlouhá a těžká i tak.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    VLCACKA: I když mám malé ruce, tak si Sport bez víčka ani nedokážu představit, .... to je spíš o zvyku, já nemám malé ruce, ale zato jsem zvyklý psát a kreslit i věcmi délky tužky u IKEA :-)
    To proto, že držím pera a tužky různými způsoby, nejenom když si maluji, ale i když píšu.

Ale jak jsme psal - pořád platí to, že tlusté psací potřeby jsou pro mne nepoužitelné, prostě se mi strašně špatně drží a namáhá mi to ruku.

I když v tomto případě je mi to opravdu líto :-)
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Ještě existovalo tohle, německé Haro 1010, to mělo hrot krytý. Bohužel tomuhle nefunguje čerpání.

VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    NEVILL: Ona se vyráběla až do padesátých let ve světě, dokonce kamarád koupil i dva holandské Duofoldy se skleněnými hroty. Dneska už jsou jenom dip peny.
    Jinak nostalgie asi budu vyvolávat hodně, drtivá většina mých per jsou veteráni.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VLCACKA: Ta špička mi připadá hrozně povědomá, myslím že u prarodičů se možná něco takového válelo v šuplíku, ale to už je bohužel dávno pryč, jsem si jistý že takovéhle věci rodiče nebrali když jsme ten starý barák před prodejem vyklízeli... :-(
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    NEVILL: Klasické plnicí. Uvnitř vak na inkoust, plněno stiskacím systémem. Tohle je ze čtyřicátých let, značka Imperial, která působila v Pardubicích za protektorátu, když původní majitel Jindřich Brod skončil v koncentráku, firmu převzal německý podnikatel Alfred Gerlach. Po válce byl uvězněn a po puči v roce 1948 to padlo, stejně jako další firmy pod Centropen.
    Na fotce rozborka, teď už to má nový vak a zase to funguje tak jak má.

NEVILL
    NEVILL --- ---
    VLCACKA: Zajímavé...a to funguje prosím jak? To je plnící pero nebo se to namáčí do kalamáře?
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Trocha psaní se skleněným hrotem... :-)

VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    LEON_KOWALSKI: Myslela jsem s tím Karasem, jestli jsi ho zkusil otestovat. I když mám malé ruce, tak si Sport bez víčka ani nedokážu představit, ale je pravda, že já postuji i pera, která to v mé ruce nepotřebují a jsou pak delší než je úplně nutno. S EF hrotem mám Ice Sport a píše božsky, zrovna dneska jsem ho měla v rukou. Ale mám i pár starožitných kapesních, která jsou hodně tenká a už mne z nich trošku bolí prsty.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    VLCACKA: S Kaweco Sport? Mě dobře. I bez nasazeného vršku. Ale to bude hodně individuální. Já mám rád tenší pera. Třeba se mi strašně líbí Waterman Carene, ale proto že je to masivní široké pero, tak mi nesedí. A nekoupil bych si ho.
    Moje Kaweca Sport Classic mají EF hroty a píšou nádherně tence, jako ostře ořezaná tužka. To taky nemusí vyhovovat každému
    (Odzkoušeno s Kaweco inkousty s Diamine nebo J. Herbinem atd... to může být jiné.)

VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Koncem minulého a začátkem tohoto jsem si pořídila tyhle dva strakaté ptáčky. Zbývá mi ukořistit zelenošedou M205 a doufat, že se Pelikan vytáhne s nějakou další perletí. Byla by hezká třeba červená.

VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    NEVILL: Jasné, chápu. Mně přijdou super třeba ve využití pro shimmer inky, pak je tam ten blýskavý efekt vidět i v rezervoáru.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    LEON_KOWALSKI: A jak se s tím píše? Přemýšlela jsem, že si v budoucnu koupím to kapesní, ale není to na seznamu úplně top. :)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    VLCACKA: to není moje ... zatím :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam