• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    VLCACKA: nebyl bych si tím tak jistý. Já slyšel plno stížností na to jak dokumentní inkousty likvidují pera. Mě například dokumentní Diamine oddělal Parker Vector. Od té doby se dokumentním vyhýbám.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    HAWKINS_: Tak to slyším poprvé, tohle bych čekala u kaligrafických inkoustů, dokumentní se normálně v perech používají.
    HAWKINS_
    HAWKINS_ --- ---
    Ad. dokumentni inkousty - no, na to bacha, ty nejsou vubec urcene pro pouziti v beznych plnicich perech. Jak uz tu psal nekdo prede mnou, plnici pero + dokumentni inkoust = beton.

Jinak podobna zkusenost jako REDSNAKE... koupil jsem nedavno na ebayi levne cinske pero za $1.83 (Wing Sung 3003), naplnil ho obycejnym (ne dokumentnim) modrym KOH-I-NOOR inkoustem za dvacku a pohoda, funguje to dohromady vyborne.

VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Pár dní už si užívám svůj velmi brzký dárek k narozeninám - Parker Vacumatic Debutante z roku 1940. Šířka stopy tak F, šťavnatý hrot.

VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    KURE: Pro mě asi ten Sailor. Hodně na něj slyším chválu.
    KURE
    KURE --- ---
    VLCACKA: minimálně? A co by byla ideální volba bez ohledu na cenu?
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Šla bych cenově trochu výš, minimálně k Sailoru, jestli má člověk rád svoje pero ale chce dokumentní inkoust.
    KURE
    KURE --- ---
    díky za komentáře.
    nakonec jsem narazil na tohle.
    https://www.jetpens.com/blog/waterproof-fountain-pen-inks/pt/829

a na základě toho objednávám Platinum black.
    Má nejvetsi odolnost mezi "normalnima" inkoustama.
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    KURE: Ja pouzivam Sailor Kiwaguro a jsem spokojen.
    KURE
    KURE --- ---
    MILAZAJICEK: no ja se nedostal tak daleko ze by uplne zaschnout, ale mel jsem pocit ze to pero trpi...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MILAZAJICEK: tak to se omlouvam, to zrejme mluvim uplne o necem jinem. Pardon
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    REDSNAKE: jedná se konkrétně o tento. Dokumentni inkoust vodě odolný

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MILAZAJICEK: no, inkoust pro plnici pera o fy kohinor ci jak se to presne pise. Nevim jestli maj nejaky spesl rady inkoustu, dle toho co jsem se zatim ptal ruzne v obchodech tak jsem natrefil jen na tohle.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    REDSNAKE: ten dokumentni o kterém se tu bavíme?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    omlouvám se, že vám do toho vstupuju protože bych se v peropsaní neoznačil ani za začátečníka, ale určitě je to inkoustama? Protože já si koupil nějaký čínský pero, do toho inkoust od kohinoru a naplnil jsem to a už asi dva měsíce to prostě funguje. Jasně, nepíšu s tím každej den, ale jednou za pár dní s tím napíšu větu, dvě, pak třeba týden pauza a pak jsem zas překvapenej že to vemu do ruky a ono to píše.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    MILAZAJICEK: Tak mně dost zanáší i Diamine Majestic purple...
    Něco píšu, pak hledám v PC, otevřené pero v ruce, pak zas něco píšu...a na konci dne je hrot zralý na promytí...
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    MACSKA: podle webu tyhle odstíny: BLACK / EEL BLACK / X-FEATHER / LEXINGTON GRAY / WALNUT / #41 BROWN AIR CORP / 54TH MASSACHUSETS / NAVY / MIDWAY BLUE / THE BLUE NOSE BEAR GREEN MARINE / AUSTRALIAN ROSE / ENGLISH ROSES / BLUE GHOST
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    KURE: zkušenosti nemám, ale hodně Noodler’s inkoustů by mělo být voděodolných.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MILAZAJICEK: no jo, já si říkal že to asi nebude žádná sláva za takovouhle cenu...každopádně dobré vědět, díky!
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    NEVILL: tenhle inkoust od koh-i-noru hrozně zanasi pero a jiný než zlatý hrot navíc i koroduje. Diamine na tom je lépe jen teoreticky dle chlapu v penshopu. V reálu mě dokumentni diamine totálně zabetonoval pero.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam