• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    KLON
    KLON --- ---
    Jinak vysychání Parkerů jsem vyřešil kouskem houby do vršku víčka, jednou za pár dní ji namočím.
    KLON
    KLON --- ---
    Nemám Vás rád, už mám také Liliputa. Další jsou Parkery.

MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    NEVILL: já začal kvůli dlouhým bombickam. Vejde se tam 2x víc inkoustu než do konvertoru.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MILAZAJICEK: Sakra, to mě nenapadlo! Díky, to zkusím :-)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    NEVILL: já si plním bombičky :)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Proto do Liliputa zatím dávám bombičky. Aktuálně Graf von Faber-Castell Cobalt Blue
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NEVILL: To mě taky, ale zrovna Kaweco Sport a Liliput mají strašně mrňavé konvertory :-)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LEON_KOWALSKI: taky možnost, ale docela mě baví plnit si ta pera sám...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NEVILL: bombičky?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    hm, predikce textu na mobilu zase zafungovala...Diamine Steel Blue jsem chtěl napsat... :-)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Tak jsem si k malému zápisníku Filofax pořídil pero Kaweco Liliput v hliníku, přesně to zapadne do toho tuhého listu s poutkem, potřeboval jsem nějaké malé, lehké a tenké pero, což tohle splňuje ve všech bodech. Jinak zjistil jsem že pístový konvertor pro Liliput použít nejde, je moc dlouhý (resp. použít jde, ale jen naplněný do půlky), ale nevadí, mám i ten klasický. EF hrot je výborný, trochu mě překvapila barva inkoustu Diamine Střel Blue co jsem si k tomu koupil. Asi mám trochu zjednodušené vnímání barev, ale mně připadá taková spíš zelená než modrá, ale proč ne, je to příjemná změna... :-)

COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    HAWKINS_: Model neuveden... http://s.aliexpress.com/yqA363yE
    Včera jsem ho důkladně promyl, tak uvidím, jak flouho bude OK...

X750 je poměrně příjemná na psaní s ohledem na svoji vyšší velikost a hmotnost. Akorát tedy má širší stopu, což je sice fajn na kreslení, k vyplňování kolonek v záznamových knihách se to moc nehodí...
    HAWKINS_
    HAWKINS_ --- ---
    COMODOR_FALKON: Jaky WingSung konkretne ti to dela? Mam 3x WingSung 3003 + 1x 3008, se vsema muzu psat jak chci dlouho a zadne zasychani se nekona (inkoust obycejny skolni Koh-I-Noor). Problem bude imho spis v tom feedu, viz. KURE 20:46.

Btw, jake je to Jinhao X750?
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    LEON_KOWALSKI: Já už to mám hodně namixovaný, u starých hrotů šířka vůbec není poznačená a u moderních mám EF vlastně jen jedno.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Já se držím hrotů EF, ty mi vyhovují nejvíc :-)
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    LEON_KOWALSKI: Já mám právě dvě - hnědou dvoustovku s B hrotem a modrou dvěstěpětku s M hrotem a obě jsou super... chci ještě časem tu zelenou dvoustovku, ať mám všechny melírovaté.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    VLCACKA: jj, jak jsem psal tady LEON_KOWALSKI: sedí perfektně a píše se mi s ním super ... plánuji že si koupím ještě (aspoň) jedno v jiné barvě.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Někdy vám přes cestu přeběhne něco, co prostě nemůžete nechat být...

VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    COMODOR_FALKON: Jestli to půjde, zkus vytáhnout hrot s feedem, vyčistit ty "žbrdlinky" na feedu zubním kartáčkem, propláchnout a nasadit znovu. Třeba to pomůže.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    LEON_KOWALSKI: Už dorazil? Jak jsi s ním spokojený?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam