• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Chtěl jsem se podívat kolik mi zbývá inkoustu a tohle mě tedy překvapilo, ten konvertor zrůžověl! Nechápu, je v něm Diamine Blue Black. Že by to bylo tím horkem?

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    KLON: kdybys náhodou chtěl další Liliputy, neprohloupíš, protože kupuješ prověřenou kvalitu, cituji: " Kolekce Liliput je jednou z nejstarších kolekcí Kaweco, vznikla v roce 1908" ;-)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Waterman Hemisphere mám (Stainless Steel GT ... hrot EF) a jsem s ním maximálně spokojen. Krásné štíhlé pero. Píše dobře se vším co jsem do něj zatím použil - Waterman bombičky (různé barvy), Sheaffer inkousty (různé barvy), Pelikan Edelstein Tanzanite. Teď se chystám dát mu J. Herbin bombičky, až dojde inkoust ve Waterman bombičce co tam je.

tohle
    LAAKII
    LAAKII --- ---
    Ahoj, válí se mi doma zbytečně Waterman Hemisphere Stainles Steel CT s hrotem M a druhý hrot ve velikosti F. Ráda bych to poslala do světa.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    KURE: Super! :-)
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Mimochodem, když už probíráme jarabáky, nechcete se někdo přihlásit? Loňská akce byla hodně těžce fajn... https://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/en_US_INTL.CMS.displayCMS.252350./pelikan-hubs
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    KURE: Tak to je krása! Odkud budeš objednávat?
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    MILAZAJICEK: Jojo, taky. Pak dojde k situaci, že v dlouhé bombičce od Edelsteinu trůní anglický blýskavý inkoust.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Tak se mi včera vrátil Parker Vacumatic z opravy, protože jednou mikrotrhlinou rosil inkoust. Blbé je, že je celuloid mrcha choulostivá, takže tam člověk musí fakt přemýšlet, co do toho nacpe. Předtím jsem tam měla Kaweco Royal Blue, to udělalo paseku, tak teď tam mám Pelikan Edelstein Sapphire, uvidíme tedy, jak to bude spolu reagovat. Celuloidová pera mám i jiná, jenže ta mají vestavěný konvertor, kdežto vacumatic ne, tam se to čepuje do těla. Jsem ale ráda, že se to dalo opravit, do prcka jsem se zamilovala a nerada bych se ho vzdávala.
    Člověk se pořád učí.
    KURE
    KURE --- ---
    Chystám se dát pryč pár per, tak napřed tady.:
    Pelikan M600 medium, zeleny proužky. Perfektní kondice, mám i krabičku. Za 6500.
    Franklin Christoph #28 rustic navy (tmavě modrá), hrot 14c, Mike Matsuyama medium stub, perfektní stav, s koženým pytlikem na zip, kartičku o původu hrotu. Za 5500.

Kdyby někoho zajímalo proč je pouštím, tak pelikan je mi trochu malý, zjistil jsem že větší pera jsou pro mě pohodlnější, to platí i pro FC, navíc má hrot #5, a větší modely FC používají #6 hrot, takže mi teď nepasuje do repertoáru.
    No a hlavně mám zálusk na nový pelikan M815 metal striped, tak potřebuji uvolnit finance. :)
    KLON
    KLON --- ---
    Jinak vysychání Parkerů jsem vyřešil kouskem houby do vršku víčka, jednou za pár dní ji namočím.
    KLON
    KLON --- ---
    Nemám Vás rád, už mám také Liliputa. Další jsou Parkery.

MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    NEVILL: já začal kvůli dlouhým bombickam. Vejde se tam 2x víc inkoustu než do konvertoru.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MILAZAJICEK: Sakra, to mě nenapadlo! Díky, to zkusím :-)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    NEVILL: já si plním bombičky :)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Proto do Liliputa zatím dávám bombičky. Aktuálně Graf von Faber-Castell Cobalt Blue
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NEVILL: To mě taky, ale zrovna Kaweco Sport a Liliput mají strašně mrňavé konvertory :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam