• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    Pravidla jsou zatím jednoduchá: No Caps, No Spam, No Flame.

Máme je rádi. Někteří je sbíráme, nebo jen občas neodoláme a nějaké si koupíme. Pak si je fotíme, ukazujeme si je, klábosíme o nich, pečujeme o ně, kupujeme jim inkousty, mícháme jim inkousty, pak je od nich zase čistíme, čistíme si prsty od inkoustu, pusu od inkoustu, čistíme si uši a nosy od inkoustu. Rozebíráme je, pak je zase skládáme, chodíme s nima spát, probouzíme se s nima, ale hlavně ... hlavně s nima píšeme.

"Propisky jsou na vyplňování formulářů" -- Graham Greene

rozbalit záhlaví
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    NEVILL: Jejda, zdálo se mi, že to rozměrově pasuje též...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VLCACKA: To je, ale na Liliput je moc dlouhý, leda bych to neplnil celé.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    NEVILL: Minipístek je lepší. Aspoň já jsem si na něj zvykla hned...

WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    NEVILL: Tvé pero se připravovalo na dnešní pochod ;-)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Poprvé jsem viděl Liliputa naživo. A je menší než jsem si myslel. Nádherné pero.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    No, vypadá to že ta růžová je zřejmě způsobená inkoustem Diamine. Do jiného pera jsem si doplňoval Diamine Majestic Blue a ukápla mi pěkná kaňka do dřezu (lepší místo na výměnu inkoustu jsem si zatím nevymyslel), tak jsem ji jednoduše splachoval vodou z kohoutku a ono to z modré začlo měnit barvu na fialovou až růžovou. Takže asi se v tom vedru začal ten inkoust trochu vypařovat a tím se tam vytvořila tahleta růžová složka...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Kaweco Liliput Converter – A Review | Slightly unnerved
    https://slightlyunnerved.com/2017/01/08/kaweco-liliput-converter-a-review/

Tak asi se to u tohoto konvertoru stává, tady to má podobnou barvu...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LEON_KOWALSKI: No skoro! A to jsem tím perem nepsal žádné milostné dopisy, ani nic z čeho by se kdokoliv mohl červenat... :-)

Trocha inkoustu tam zřejmě je, pero stále píše, ale budu to muset zítra nějak vyčistit, tohle se mi fakt nelíbí...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Rtěnka :-D
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Chtěl jsem se podívat kolik mi zbývá inkoustu a tohle mě tedy překvapilo, ten konvertor zrůžověl! Nechápu, je v něm Diamine Blue Black. Že by to bylo tím horkem?

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    KLON: kdybys náhodou chtěl další Liliputy, neprohloupíš, protože kupuješ prověřenou kvalitu, cituji: " Kolekce Liliput je jednou z nejstarších kolekcí Kaweco, vznikla v roce 1908" ;-)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Waterman Hemisphere mám (Stainless Steel GT ... hrot EF) a jsem s ním maximálně spokojen. Krásné štíhlé pero. Píše dobře se vším co jsem do něj zatím použil - Waterman bombičky (různé barvy), Sheaffer inkousty (různé barvy), Pelikan Edelstein Tanzanite. Teď se chystám dát mu J. Herbin bombičky, až dojde inkoust ve Waterman bombičce co tam je.

tohle
    LAAKII
    LAAKII --- ---
    Ahoj, válí se mi doma zbytečně Waterman Hemisphere Stainles Steel CT s hrotem M a druhý hrot ve velikosti F. Ráda bych to poslala do světa.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    KURE: Super! :-)
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Mimochodem, když už probíráme jarabáky, nechcete se někdo přihlásit? Loňská akce byla hodně těžce fajn... https://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/en_US_INTL.CMS.displayCMS.252350./pelikan-hubs
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    KURE: Tak to je krása! Odkud budeš objednávat?
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    MILAZAJICEK: Jojo, taky. Pak dojde k situaci, že v dlouhé bombičce od Edelsteinu trůní anglický blýskavý inkoust.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Tak se mi včera vrátil Parker Vacumatic z opravy, protože jednou mikrotrhlinou rosil inkoust. Blbé je, že je celuloid mrcha choulostivá, takže tam člověk musí fakt přemýšlet, co do toho nacpe. Předtím jsem tam měla Kaweco Royal Blue, to udělalo paseku, tak teď tam mám Pelikan Edelstein Sapphire, uvidíme tedy, jak to bude spolu reagovat. Celuloidová pera mám i jiná, jenže ta mají vestavěný konvertor, kdežto vacumatic ne, tam se to čepuje do těla. Jsem ale ráda, že se to dalo opravit, do prcka jsem se zamilovala a nerada bych se ho vzdávala.
    Člověk se pořád učí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam