• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    Pravidla jsou zatím jednoduchá: No Caps, No Spam, No Flame.

Máme je rádi. Někteří je sbíráme, nebo jen občas neodoláme a nějaké si koupíme. Pak si je fotíme, ukazujeme si je, klábosíme o nich, pečujeme o ně, kupujeme jim inkousty, mícháme jim inkousty, pak je od nich zase čistíme, čistíme si prsty od inkoustu, pusu od inkoustu, čistíme si uši a nosy od inkoustu. Rozebíráme je, pak je zase skládáme, chodíme s nima spát, probouzíme se s nima, ale hlavně ... hlavně s nima píšeme.

"Propisky jsou na vyplňování formulářů" -- Graham Greene

rozbalit záhlaví
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    WIRUSS: Ten Vac Mini se mi líbí moc :) Jak se to čistí od toho inkoustu když chceš změnit barvu?
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    MILAZAJICEK: Tohle přímo ne, ale od nich mám Vac Mini a super... tohle je jejich základní věc, takž můžeš i něco lepšího.

Recenze - https://www.youtube.com/watch?v=YswdS-2kP7w
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    WIRUSS: na tyhle jsem koukal. Mas to vyzkousene?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Poraďte nějaké pero které bude průhledné a inkoust se bude natahovat přímo dovnitř. Spíš něco obyčejnějšího na denní nošení.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    150€ podle recenze

REVIEW: WANCHER x SAILOR 1911L TURQUOISE BLUE FOUNTAIN PEN | The Pencilcase Blog | Fountain pen, Pencil, Ink and Paper reviews
    https://www.pencilcaseblog.com/2018/12/review-wancher-x-sailor-1911l-turquoise.html

Ovšem tady jsou ceny poněkud jinde
    http://www.collectiblesdailyonlines.com/hummel/wancher.html
    wancher pen | eBay
    https://www.ebay.ca/sch/items/?_nkw=wancher+pen
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LEON_KOWALSKI: Krásné pero! Na nějakém japonském shopu psali 22K yenů, to by vyšlo na takových 5500 Kč zhruba...?
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Sailor Wancher, tak ten se mi opravdu líbí
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    TETHALKA: Doufám že jo. Píšou to u ní. Proto jsem ji vzal. Uvidím až ji vyzkoušíme. Normální gumy mají s pastelkama na výkrese a ve skicáku problém.
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    LEON_KOWALSKI: Guma na pastelky? Fakt vygumuje pastelky? Kolik stojí?
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Ještě mám vyfocený jaký je rozdíl mezi tímhle Sailorem 1911 hrot F, Pelikanem M205 hrot EF a Watermanem Hemisphere hrot EF, ale klepala se mi ruka, takže je to rozmazaný, to budu muset vyfotit ještě jednou.
    Ale ve zkratce - Japonský Sailor F, je jemnější než Německý Pelikan EF a Francouzsko Americký Waterman EF.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Dnešní dodávka z PenShopu :-)
    Sailor 1911 Young Gold, Sailor Jentle Black inkoust a bombičky,
    Caran d'Ache vodní štětce a pro dceru guma na pastelky
    a od Lamy konvertor do Safari a oranžové bombičky,
    savý papír a pro dceru taková blbina co se s ní svážou sešity
    a dají se do ní tužky a pero
    EZOP
    EZOP --- ---
    Tak jsem tam vrazil jednorázovou bombičku a dobrý!! Tak to opravdu vypadá na ten konvertor.
    EZOP
    EZOP --- ---
    COMODOR_FALKON: Tak jsem do něj včera zarazil jednorázovou bombičku a zatím funguje předpisově. Co teď? Na tom konvertoru se mi v podstatně nezdá nic blbýho :-D jsem z toho jelen.
    EZOP
    EZOP --- ---
    NEPHIRUS: Hmmm asi to tak dopadne... ještě mám cca 14 na odzkoušení.
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    EZOP: Ja mam treba 3 kusy Parker Vector se sroubovacim konvertorem, ale stejnej problem mi dela jenom jeden z nich. Postupnym stridanim komponent jsem se dostal k tomu, ze problem neni v konvertoru ani vicku. Internety tvrdi, ze je asi nejak ucpanej feed, ale bohuzel to nedokazu nijak lip vycistit, takze nevim. Osobne bych to zkusil reklamovat.
    EZOP
    EZOP --- ---
    COMODOR_FALKON: Díky, za odpověď!!! Dnes na tvoje příspěvky mrknu a zkusím potunit...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    COMODOR_FALKON: *fialového Wingsunu
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    EZOP: Mám podobný problém + #1, #2.

Jinak mám ještě 3. pero z Číny a to píše bez problémů, přičemž používám konvertor z toho fialového...
    EZOP
    EZOP --- ---
    KURE: Nejsem expert, ale zdá se mi že to suché není. Píše to, ale příjde mi jako kdyby to dávalo méně a méně inkoustu až začne pomalu vynechávat. Možná jsem jenom perfekcionista, možná to bude papírem. Ale když to pero otočím vzhůru a pumpnu vzduch ven tak zase píše sytě po nějakou dobu.
    Nemohl jsem tam třeba špatně zasunout ten refill náboj? nemůže být ten refill náboj třeba vadný? Dostal jsem k tomu i set bombiček, a tak asi vyzkouším je.
    KURE
    KURE --- ---
    EZOP: nedokonale tesny vicko? a hrot a feed postupne pomalu vysycha??
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam