• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NEVILL: pak asi do toho dám nějaký z těch Diamine inkoustů co mám v zásobě ... já tam dávám bombičky, díky tomu že to je na International Standard Cartridges, tak je neuvěřitelně široký spektrum bombiček co se tam dají strčit.
    Diamine taky, koneckonců :-)

    ale tohle by přeci měla být přesná výroba a mělo by to odpovídat označení... ... no právě :-/
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LEON_KOWALSKI: No zatím jsem tam dal černou bombičku co byla k tomu a pak asi do toho dám nějaký z těch Diamine inkoustů co mám v zásobě.

    Tohle mi připadá jako regulérní F, to je fakt. Kaweco je v tomhle trochu divný, mám třeba jeden plastový Sport kde má být EF a připadá mi to jako M, hliníkový Sport F co mi přijde skoro jako EF. Hliníkový Liliput s EF sedí, mosazný je spíš F. Se všemi se mi píše fajn, ale tohle by přeci měla být přesná výroba a mělo by to odpovídat označení...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NEVILL: a taky jsem spokojenej s tím F hrotem, i když ty japonský hroty, jsou spíš EF než F. Sailor dtto.
    Co používáš za inkoust? Já tam zatím střídám černé Travellers a Graf von Faber-Castell "Carbon Black" bombičky.


    Když už jsem u hrotů, tak právě u Kaweca mě hroty zklamaly. Mám 2x EF v Kaweco Sport, 1x EF v Liliput Brass a každej píše úplně jinak.
    Jeden Sport má krásně tenkou EF linku, ten druhej je tak spíš F+ a EF v Liliputu je regulérní M. Už jsem někde na fórech, nebo na Redittu četl kritiku, na nevyváženou kvalitu Kaweca.

    Když vezmu třeba Lamy Safari ... a že jich doma s dcerou máme, tak tam všechny F píšou stejně, dtto EF.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NEVILL: jj, to je super, já ho mám v téhle verzi

    NTR23
    NTR23 --- ---
    Kaweco Liliput mám v merku už dlouho. Ale nemůžu si pomoct, jsem pořád spokojen s Lamy Safari. Taková levná hezká a funkční spotřebka.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    KURE: Právě, bez pár korun za 2K, to není tak zlý...

    Hlavně je na něm skvělý jak je to pohotový když potřebuju rychle napsat nějakou poznámku do bloku, v tom mi připadá fakt lepší než Sport a o moc lepší než Liliput...
    KURE
    KURE --- ---
    NEVILL: a ani neni vlastně drahy
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    TRC BRASS FOUNTAIN PEN / TRC ブラス 万年筆 | TRAVELER'S COMPANY
    https://www.travelers-company.com/products/brass/fountainpen-2020

    Před pár dny jsem si pořídil tohle mosazné plnící pero od Traveler's Company (dříve Midori) a jsem z něj poměrně nadšený. Velikostně je na délku podobné plusmínus jako Kaweco Liliput nebo Sport, přičemž je o něco silnější než Liliput a ne tak tlusté jako Sport. Když se otevře a víčko se nastrčí na druhý konec, tak je ale o dobrý centimetr delší než Kaweco, v podstatě taková skoro normální délka. A jakkoliv miluju Liliput, tohle pero je tou konstrukcí prostě o dost pohotovější (nešroubuju tam a zase zpátky). Odkaz výše je na výrobce, je tam více fotek, já ho teda koupil na gentlemanstore.cz
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    TANAIS: Vypocty, struktury a nacrty delam jen perem, je to takove, proste lepsi a prijemnejsi.
    KURE
    KURE --- ---
    LOOKASH: škoda:)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    NEVILL: postřehy o dýmkách a tabáku se jinak než perem psát nedají, o tom žádná :-)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    TANAIS: Perem píšu méně často než bych chtěl, v práci prostě píšu všechno na klávesnici. Na klávesnici píšu rychle, o dost rychleji než ručně, ani kdybych použil své chabé znalosti těsnopisu, stejně nebudu rychlejší. Ale mám na stole poznámkový blok, do kterého si perem píšu poznámky a takový to-do list, což bych samozřejmě mohl mít na počítači taky, ale není to tak uspokojivé jako když můžu ten hotový úkol na papíru přeškrtat...
    A taky si tam píšu poznámky o tom co zrovna čtu nebo nějaké postřehy o dýmkách a tabáku když si připravuju nějaký článek na svůj blog.
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    KURE: no bohuzel je znat cost saving :( Obzvlast na letosni rok je dost velkej skok v kvalite papiru oproti lonskymu.
    Jinak ja mam bud EF nebo F hroty a pisu dost zlehka. A ten papir neni uplne savej - neco si zapsat a hned zaklapnout nejde (vzdycky mam nejaky papiry v diari navic na ruzny poznamky - takze se to obtiskne tam... Mozna bych si konecne mohl koupit pijak ;) )
    KURE
    KURE --- ---
    LOOKASH: jakej je papír na těch clever minds? používal jsi tam nějaký hodně mokrý pero?
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    TANAIS: Já plnícím(y) pery a ostatníma pisátkama v podstatě píšu poznámky (samostatný malý "reporter" sešit, co mám furt na stole u ruky, kupuju je po sedmi na Amazonu), poznámky z porad, věci co si musím zapamatovat, pak do Midori týdenního diáře si píšu - co jsem dělal v práci, poznámky k práci (třeba který cron scripty je potřeba upravit atd...), plus poznámky k řešení požadavků na helpdesku, protože některá zadání typu "nefunguje certifikát", nebo "blbne notebook", prostě potřebují upřesnit po telefonu :-)
    A všude si (když přemýšlím) taky maluju, to dělám už od první třídy ZDŠ :-)
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    TANAIS: Jednak jsou to zaznamy do diare (uz docela dost let pouzivam CleverMinds). Na bezny veci mam digitalni zapisky, ale veci co jsou dulezity (pripadne se mi bude v budoucnu hodit, ze to mam zapsany) jdou na papir.
    Pak to jsou zapisky z porad se zakosema (i kdyz je fakt, ze sem minulej tyden koukal na kolegu co vytahnul novej Remarkable.... ale stejne radeji zustanu u pera/papiru/scanneru)
    A nakonec kdyz se ucim - tak mi pomaha si urovnat veci v hlave kdyz si to hodim na papir

    Vicemene nepouzivam nic jinyho na psani doma/v praci... V aute a v batohu mam propisku protoze tam mi nevadi kdyz vyschne :-D
    KURE
    KURE --- ---
    TANAIS: ja v praci nepíšu vůbec, takže perem píšu jen blbosti :D
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    COMODOR_FALKON: já propisku používám pouze na příjmové pokladní doklady - pero zkrátka tak dobře přijímáky nepropíše.

    Jinak perem píšu všechno ostatní. Pero jsem začala používat poté, co mi umřela máma a já, zvyklá na dennodenní telefonáty, jsem jí začala psát dopisy. Ty píšu téměř každý den. Ale na několik normostran denně to fakt nevydá :-)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    TANAIS: Podepisuji tím úřední dokumenty všeho druhu + tím vyplňuji evidenční knihy – vydané výjezdní příkazy, vízové štítky, Osvědčení o registraci občanů EU, Průkazy o trvalém pobytu občanů EU… Denně tak popíšu ekvivalent několika normostran…
    Nepoužívám (až na výjimky) prakticky žádné další propisky, nebo tak něco…
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Když už je řeč o tom, že tu někdo v poslední době píše málo a tak, napadá mě otázka: když píšete perem, co tím perem píšete? Poznámky, deník, účetnictví, knihy?..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam