• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELRekonstrukce povedené, nepovedené, příběh té Vaší,
    TRUST_NO1
    TRUST_NO1 --- ---
    Ahoj, chystám rekonstrukci bytu 1+1 47m2, jde o totálku. Od stavebníka jsem dostala imho slusnou cenu, ale nelibi se mi, ze elektrikari, ktery mi doporucil a chtel by to delat s nima chteji za kompletni elektriku 85k s tim, ze pry jen el. rozvadec prijde na 50k. Je to mozny? Moc dekuju za rady..
    SKID
    SKID --- ---
    LOGO: Díky moc, jde mi o vnitřní roh. Jdu na to...
    LOGO
    LOGO --- ---
    SKID: točíš štuk směrem k rohu. doženeš hmotu filcem/houbou až do tý hrany, to je vnější roh. vnitřní stejně a tam si navíc můžeš pomoct namáčeným štětcem, na ten detail rohu. pokud děláš obě plochy naráz. nebo když budeš mít problém, tak udělej jednu stěnu přesně do rohu jeden den, a tu druhou další, až ta předchozí bude suchá. a ten detail vnitřního rohu zase štětcem.
    SKID
    SKID --- ---
    Přátelé jdu si pro radu. Natahuji Keraštuk a nevím, jak pořešit roh, kde se štuky sbíhají. Jak jednoduše na to?
    SINC
    SINC --- ---
    FUMO: Ja tohle presne ted resil na Korunni - vybourani pricek, stavba novych, presun kuchyne na druhou stranu bytu.

    - Byl jsi se zeptat ohledne planu na urade? Maj archiv planu kazdyho patra, kazdyho domu. Nosny steny probihaj celym domem, tak by ti mohl pomoct plan jakyhokoli patra.
    - Pak si sezen statika, co udela posudek. Pokud pricky nejsou nosny, tak by nemelo byt treba nic uredne resit, jen nahlasit SVJ.
    - Statik bude chtit vysekat sondy do stropu, aby zjistil jestli pricky konci se stropem nebo probihaj skrz dum (pak by byl potreba preklad).
    - Pocitej s tim, ze i kdyz je pricka nenosna a neprobiha domem, tak po jejim odendani dost mozna rozpraska byt nad/pod tebou.
    FUMO
    FUMO --- ---
    OMNIHASH: Ahoj, je! Ale kde bych ty plany mel hledat.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    FUMO: záleží kde na Vinohradech, jestli je to klasickej činžák, tak je na 90% stavěnej podle mustru a daj se dohledat typový plány
    FUMO
    FUMO --- ---
    LOGO: anyway diky moc!
    LOGO
    LOGO --- ---
    FUMO: tak to nevím :b. Jsem jen zedník, tzn dělám to co mi kdo řekne, eventuálně jsem schopen navrhnout stavební řešení. Těm předcházejícím technikáliím už bohužel zas tolik nerozumím
    FUMO
    FUMO --- ---
    LOGO: jj, chápu, chápu. Spíš mi šlo o to, jaký workflow bych si měl určit. Architekt, Statik, kdy už můžu jít teda na stavební úřad. Do čeho mi mohou hodit vidle sousedi na co mám právo a co je moje povinnost. Navíc teda to není byt ve vlastnictví, ale je to družstevní.
    LOGO
    LOGO --- ---
    FUMO: dá se udělat ledacos, ale tady ti to nikdo neřekne. Co je nosná zeď, co příčka, co se dá kam přesouvat. Přesun kuchyně taky nelze jen tak, musíš počítat se spády odpadů.
    FUMO
    FUMO --- ---
    Ahoj, chci si zrekonstruovat byt po babičce na Vinohradech. Barák z roku 1880/1890 kde nebylo 30 let šáhnuto na nic, kromě elektriky, která je dělané někdy v roce 1994. Chtěl bych do toho bytu poměrně značně zasáhnout. Přesunutí kuchyně na druhou stranu bytu, vybourat jednu zeď která odděluje pokoje a udělat ze dvou malých jeden velký. K baráku nejsou žádné plány - prý jsou zničené. Dá se takovádle punkovina vůbec udělat? Má s tím někdo zkušenost?
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Převzato z Facebooku. Pobavilo.

    PASTEL
    PASTEL --- ---
    ALTOR: HYCO v Havanské
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    Ahoj, asi mne ceka rekonstrukce starsiho baraku, no spis ruiny, v Praze. Potrebuju tak nejak vsechno od stavare na projekt az po polozeni posledni cihly, koupelny podlahy atd. V prvni fazi mate kontakt na nejakyho rozumnyho stavare na nacrtnuti projektu?
    Nebude to nic zrovna slozityho, vetsina dispozic zustane stejna, ale chtel bych to mit na papire at se zjednodusi zadani na poptavku stavebni firme.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, tak ještě se vracím k oné izolaci. Na základě zkušeností, kolik dB myslíte, že může pohltit tento produkt, čedičová vlna, objemová hmotnost ≥ 40 kg·m-3, hloubka 10 cm.

    Isover AKU
    https://www.isover.cz/produkty/isover-aku

    Ještě se mi nabízí jiný produkt, nyní ve slevě, který uvádí útlum 56 dB.

    Mappysil CR 400 - Acoustic Solution s.r.o.
    http://acousticsolution.cz/produkty/akusticke-izolace/mappysil-cr-400/
    SINC
    SINC --- ---
    Ahoj, nemate nekdo tip na kvalitni stavebni firmu pro kompletni rekonstrukci bytu v Praze?
    Diky!
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Ahoj, potřebovala bych v bytě v Praze-Nuslích zrenovovat parkety a zároveň položit nějakou podlahu na chodbu, ještě nevím, co, ideálně třeba marmoleum. Nemáte někdo doporučení na firmu, která by za rozumné peníze udělala obojí? Díky!
    _MARKLAR
    _MARKLAR --- ---
    Ahoj? Nemáte někdo tip na bytového architekta? Potřebuji pomoct s vybavením domu na jihu středních Čech.
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Neměl by tu někdo typ na dobrého obkladače, případně ověřenou firmu, která dělá rekonstrukce bytů (Brno)? Na netu je toho strašně moc a já netuším, podle čeho vybrat. Díky moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam