• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YARINHudební festivaly (převážně elektronické a převážně v Evropě)
    YARIN
    YARIN --- ---
    SKUTRJOHNY: letos pauzirujem..
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    YARIN: a na ten Unsound se letos chystate? mne prijde, ze je kazdym rokem mensi a mensi. treba s tim nocnim programem se za chvili uz budou rovnat Shotgunu:)
    DUKON
    DUKON --- ---
    retro okenko:
    a jako bonus nebyl zakazany sponzoring od tabakoveho prumyslu a tvrdého
    takže kolem roku 2000 se mohli konat akce typu LM Global Conennection - party ktera se konala v Praze, Brne, Ostrave, Liberci s odstupem par dnu, line-up se menil
    ale za kilo jsi mohl mohl videt Jazzanovu, Markyho, UFO, v dobe jejich nejvetsi slavy
    nebo Marlboro rooftop party, Lucky (people center), Smirnoff atd. atd.
    TOOMUCH
    TOOMUCH --- ---
    sic dost playbacku, říkal Tempa, ale kdo čekal od esence ostrovní 90's elektroniky víc jak kdy mohla nabídnout, ten nevěděl proč si je vlastně vůbec šel poslechnout.
    DUKON
    DUKON --- ---
    Song of life byl bomba, hráli líp než na Pohodě...
    DUKON
    DUKON --- ---
    N_I: ja na tyhle 90tkove jména v zásadě nechodím s velkým očekáváním. Mam u nich laťku na zemi a bývám nadšený. A jo, MC CeshireCat je prostě starý cápek. Nicméně mělo to hezké momenty, zvuk jakj břitva. To se mi líbí, že v dnešní době jsou ty sound apecy jinde.
    ILAB
    ILAB --- ---
    N_I: ani ten cheshire cat mc nebyl tak marny :D
    N_I
    N_I --- ---
    DUKON: oka dík, tak jedna bába povídala asi teda... kdy prej hajpmen to dost zazdil a celkově vlastně už ta kapela nemá co říct.../ ten týpek co mě to říkal má vkus- ale každej má jiný ucho to je jas tak díky za druhpu stranu mince.../
    ILAB
    ILAB --- ---
    N_I: leftfield rozhodne nebyli super spatni, spis naopak alespon ja byl velmi mile prekvapen jak to jelo
    DUKON
    DUKON --- ---
    N_I: ja jel ne Pop jen ve čt kvůli GusGus a Leftfield a moc jsem si je oboje užil. Haj špatný live 😀
    DUKON
    DUKON --- ---
    SKUTRJOHNY: Magda se vrati, uz pomalu vystrukuji ruzky, chvilku si odpocinou a zas jim to neda :-D
    to uz se asi v takove mire nikdy nevrati, dnes je pro mladochy pohodlnejsi se socializovat online, bohuzel, prilis mnoho lakadel kam se jen podivas

takze misto aby jsi jel do Pardubickeho L-ka dupat do rana na Marca Carolu, tak bingujes Emily na Netflixu
    ....
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    YARIN: Up To Date mel letos myslim nove misto. nejaka stara, vybydlena elektrarna a hned vedle elektro rozvodna. moc pekna lokalita.
    ta vzdalenost mi nevadila. jel jsem busem, cetl si a fakt to uteklo. jeden prestup, pohoda.

a omlouvat se mi nemusis. vzdyt ja jsem te tam taky zahledl jen jednou a malem jsem te nepoznal.
    rikal jsem si, ze se mi treba mstis za ten Berlin, kde jsem si behal po svych :-D
    N_I
    N_I --- ---
    SKUTRJOHNY: hele tak když uděláš mainstream lidi tam jsou - LIR nebo beats for love...možná i na tu citadelu lidi chodí,,

shotgun je už více vyprofilovaný na "odbornost" a okolní tanečníky a je prostě dál od pragl což dnes líné lidi odradí...

ale třeba pop messe mělo být to co píšeš a trochu se to minulo? když oznáměj headlinera super špatný live leftfield?

existuje přece i ten lunchmeat...kterej asi taky roste a třeba se víkendové akce typu festival dočkáme..

..tehdy to bylo jen o blehovi a cosmic tripu ne? já mám dojem že to je dnes naopak o dost lepší...

fakt je drobnějších akcí mladých kolektivů opravdu hodně...a prakticky bys mohl pořád jen někde trajdat po akcích a menších festech...

5k už bude mít asi ten povaleč řiká se....kterej ale taky spojil všechno jako ta beseda...
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    YARIN: tak oni cekali uz podzimni pocasi a malou navstevnost v kempu a ono ejhle, leto to trochu natahlo a nebylo to asi vhodne tam takto udelat.
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    N_I: musim si ty akce projit, na ktere odkazujes. jak budu mit nekdy mensi okno, tak treba neco zrealizuji a zmenim nazor:)

jinak ja mladi prozival v dobe, kdy elektronicka/tanecni scena zazivala tady boom. to byla kazdy tyden nejaka halovka, 10 velkych festaku za prazdniny, spousta malych a tak mi to ted prijde mrtve.
    ale chapu, tehdy to bylo spis o mode, bylo to nove a upadek musel prijit. na druhou stranu bych cekal, ze se ke starsi generaci prida nova a scena zas nejak ozije a nebude problem prilakat a hlavne vubec udelat akci pro treba 5000lidi.
    (ne ze bych o takovou akci teda zas tak stal, ale prisly by s tim i benefity pro nas, co mame radi treba trochu mene mainstreamovou elektroniku)
    YARIN
    YARIN --- ---
    SKUTRJOHNY: to je ovsem vecna skoda, jakkoliv asi chapu duvody vzhledem k blizkosti kempu...
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    DUKON: Luhovany Vincent uz ale definitivne skoncil, ne?
    YARIN
    YARIN --- ---
    jinak v ramci objevovani novyho bysme s kamosem taky radi do budoucna misto unsoundu (kreje se to terminove) nekdy zkusili mensi budapestskej UH fest:

UH Fest | 60 percent of the UH Fest 2024 line-up announced
    https://uh.hu/news/60-percent-of-the-uh-fest-2024-line-up-announced.html
    DUKON
    DUKON --- ---
    me prijde, ze frci ruzne multizanrove akce

namatkou
    festival vivat vila
    https://www.vivatvila.cz/
    Úvod - Jesnění | sousedsko-kulturní festival I Jeseník
    https://jesneni.cz/
    Festival - Luhovaný Vincent
    https://www.luhovanyvincent.cz/
    Venkovní setkání | Wifič ven!
    https://www.wificven.cz/
    Fryštácký malý svět 2024
    http://www.malysvet.info/

ale SHTGN jsem zavidel cecham, od nas je to 5h autem
    ale v 2012 jsem uz malem jen na dBridge
    N_I
    N_I --- ---
    SKUTRJOHNY: rozumím, ale povaleč, transforma nebo hradby samoty pořád fungují také...
    prostě jen jsem reagoval, že nejsou akce a proč je tam tak málo lidí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam