Co se týče jídel, tak po všech zkušenostech s MRE, který asi amíci dělají z Irácké ropy a českých BDP/KDP které jsou na hranici poživatelnosti jsme na tyto balíčky zanevřeli a zajistili jsme si zdroj jinde... Používáme všichni v bandě (a v ostatních spřátelených skupinách) OFP - Outdoor Food Pack :). V jednom sáčku je 250-300g poctivého českého chutného a vydatného jídla - tzn. jedenapůlporce. Táhnete ssebou jen pokrmy a žádný balast okolo jako v MREčkách, kterých se (info mám od Regiho - budiž mu země lehká) fasovává u bojařů na misích až 8!!! kusů na jeden den (to množství obalů a mrtvá váha odpadu jsou příšerný). Zanevřeli jsme i na všechny ty Hamé konzervy z marketu, kde žerete hnusnej moučnej párek a kupu levný zeleniny. OFPčka jsou super - otevřu guláš, chutná jako doma, je v něm 5 kusů hovězího masa a naprásknu se jako blázen. Dají se jíst za studena, ale jelikož to nosíme v kapsách, většinou je to ohřáté na tělesnou teplotu. Obal vydrží i když se na něj postavím (120kg - jateční váha) a prázdný po snědení obsahu váží pár gramů (odpad neseme ssebou zpět). Výhodu balení vidím v tom, že když máme možnost luxusu a můžeme si jídlo ohřívat, tak vezmu plynový vařič, do ešusu naleju vodu, hodím do ní porci žrádla v zadělaném obalu, přivedu k varu a kouzlo: žrádlo sním a do vody nasypu kafe, nebo v ní vymáchám čaj --> za jeden plyn mám dvě teplé věci do žaludku. Ceny jsou přijatelný (kolem stovky za porci, což je cena MREčka, ze kterýho se já osobně nenajím) a slušnej výběr domácích jídel, u kterých je možný zvolit, jestli je chcete s přílohou (rýže/těstoviny) nebo bez ní (pokud chce někdo ke konzervě jíst chleba. Trvanlivost je stejná jako u konzerv (používá se parní sterilizace + minimální chemická konzervace). Navíc je i slušný výběr domácího sušenýho masa a to ve verzích kuře, kráva, prase, krůta a variantách natural (čisté maso+trochu soli) nebo spiced (pikantně kořeněné). Pokud by to někoho zajímalo, tak ke mně do pošty. OFPčka dělá jeden můj kamarád horolezec a dobrodruh, který má svou hospodu a zakoupil někde z reichu starší balící zařízení a sterilizační aparát. Jelikož to není ofiko, tak žádný web nemá, všechno distribuuje přes své - musím říct že velmi spokojené - zákazníky.