• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    TRIPRD
    TRIPRD --- ---
    Už na tu fotku a seznam civim druhej den a čim dál víc mi to připomíná obsah špíží mých babiček. Akorát ty kašlaly na těstoviny a z těch surovin si je dělaly samy. A pravda, olelej tam bylo míň ale o to víc sádla a škvarků.
    Chybí tak akorát pytlíky sušenejch hub, ovoce a máku, hora čokolády a vanilky, vagon marmelád a kompotů, klíč od sklepa s brambory a jablky no a flaška rumu a flaška bylinného likéru.
    EDAK
    EDAK --- ---
    SKRU: ja vubec nezpochybnuju to ze je super mit zasoby, spis me pobavilo ze jsou to udajne zasoby na tyden, behem tydne bych uplne nerekl ze bude treba zacit pouzivat postapo platidlo. takovou zasobu oleje a soli by stihla mozna za tyden spotrebovat mistni pobocka MCdonaldu...a ty budou mit doufam zavreno:)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SKRU: to budou zápalky. a mluvit se bude rusky
    Кин-Дза-Дза Kin-Dza-Dza 1986, 6 minutes trailer, english subtitles
    https://www.youtube.com/watch?v=A3qEBXoeqNI
    SKRU
    SKRU --- ---
    HANZEL:
    EDAK:
    treba je to potencialni postapo platidlo..:)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Aha, ok.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    BRUKEV: Ze si mas prijit, da ti nazrat (a pak te i zakope)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BLOWUP: ehm, nechytám se

    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    PISKVOR: jj, ja mam nastesti pred barakem pramen pitny vody.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    REDSNAKE: Tak, tak. Tohle je příprava dostačující na _krátký_ (dny), _lokalizovaný_ (město) výpadek civilizace, nikoli na scénář "civilizace skončila a hrnou se sem hordy zombíků na dovolený." Právě tak mě zaskočil ten výpadek vody na dva dny - a když se za týden opakoval, zaskočilo mě, jakou má domácnost spotřebu i v režimu "jen na nezbytné věci."
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    podobně překvapenej jsem byl, když v činžáku přestala týct den voda. To jsem pak byl rád za zapomenutou vodu v konvici a podobně. Docela překvapení. A to mě od čisté vody dělila jen vlastní lenost.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    CROSS: taky doufam :-)

    Ty diskuse u nas vypukly prave v souvislosti s tou simulaci, ktera ukazala ze v takovy situaci nejak ta svycarska preciznost prestala existovat a lidi tim jak se spolehaji ze porad vsechno funguje jak ma, tak nikdo nevedel co ma delat. A do toho se slunickari zacali posmivat nasemu sefovi armady kterej tematizoval, ze minimalne tejden by kazdej mel bejt schopnej prezit sam, bez pomoci statu.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ZKAZA: já teda upřímně doufám, že až ve Švýcarsku vypadne na týden elektřina a vypukne epidemie chřipky, tak zásoby munice nebudou ještě potřeba. (To je ten scénář, který tu zmiňoval BLOWUP na začátku této debaty.)
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    Pánové - to jsou teda kecy... Říkám vám, že až to bude, tak budete mít jiný starosti, než jestli radši rejži, nebo kuskus. To už asi fakt radši s Brukev syslit munici - nekazí se a jídlo s ní vždycky opatříš... Jen budeš muset bejt kurva (nikoliv prostitutka, to je povolání, kurva je povaha...)

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BLOWUP: neboli testoviny i ryže jsou de facto to samy, ale je lepší mít oboje, at se nám to brzy nepřežere, než tě najdem, sejmem a oberem o tvé nasyslené konzervy s tunákem
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    REDSNAKE: Jasne, proto si musim pospisit nez mi je sezerou ostatni :-)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    BLOWUP: Tuňák je teda docela drahej aspoň u nás v ČR a v neposlední řadě začíná být nebo už je řady tuňáků ohrožené druhy.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    TABORACEK: Hmm, zajimavy, ja mam couscous rad. Vetsinou ho teda delam treba s ratatouille a grilovanym masem, ale kdyz mi z toho neco zbyde tak ho bez problemu sezeru samotnej treba jenom s tou sojovou omackou.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    BLOWUP: Akorat ze couscous vybec neni dobrej:) jo a taky ten cukr v rejzi je o dost jednodussi, takze se snaz spali = clovek z nej tolik nekyne, ale to neni podstatny pro pripad apokalypsy:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam