• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    PISKVOR: Od toho je to EDC a prep gear. To, že to denně nepotřebuješ je irelevantní. :)

    Já si nechal doma, výjimečně, nářaďák a samozřejmě jsem ho to odpoledne potřeboval a celej zbytek dne si nadával, že jsem idiot, jak to s sebou furt tahám a zrovna, když to potřebuju, tak to zapomenu v brašničce doma. :D
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    PIVECEK: Je to nejlepší telefon, co jsem kdy měl. :) To, že nemá LEDku k focení mi zas tolik nevadí (ikdyž bych jí, samozřejmě, preferoval). Důležitější je pro mě, že se s nim velice dobře telefonuje. :D
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PIVECEK: EDC svítilnu mám v bundě: 3 AAA tužkovky, svítí jako kráva (regulovatelně) a vydrží mi tak půl roku na jedno nabití. Jo, 360 dní v roce ji tahám zbytečně...ale ty zbylý dny se sakra hodí.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    PISKVOR: Spis mi slo o tu baterku v ramci EDC. Ja vozim Barracudu od ESP v aute, dostal jsem na to i nejakej policejni cervenej cepecek, kdybych chtel nekoho odmavnout :)) Takze pokud nekam jedu, mam moznost ji vzit z auta a doma... mam normalni baterku jeste z dob krale klacka, kdyz se vyhodej pojistky.

    LOOCAS: A to je to presne deset dni, co si o nem tak basnil ;)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LOOCAS: A to taky - libovolný telefon se drží hrozně debilně, když ho člověk chce použít na svícení a dělat ještě cokoli dalšího kromě koukání, jak to (ne)svítí.
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    PIVECEK: A krom použití s pistolí já potřebuju svítilnu dost často na to, když se vrtám v počítačích v serverovně a nebo pod stolem, kde neni moc místa a s mobilem se mi tam teda nijak extra dobře nemanipuluje (krom toho, že můj mobil nemá přísvit LEDkou, bohužel).
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    PIVECEK: Nemám svítilnu v telefonu. :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PIVECEK: Ne: hovno svítí, a žere baterku (holt dlouho nevydrží). Na dotápání pěti metrů přes dvůr ke kadibudce ještě jakž-takž dostačující, jinak k ničemu. (Jo, zrovna předevčírem jsem byl nucen se spolehnout na svítilnu v telefonu - je to poznat?)
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    Nechci byt hnidopich, spis skutecny dotaz, nestaci vam svitilna v telefonu? Jeste se mi nestalo, ze bych nekde potreboval baterku a nemel u sebe mobil. Dokonce svoji krabici uz umim zkousnout tak, ze si s ni posvitim i v zubech :) Jedine co me napada je spis pouziti v kombinaci s pistoli..
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    EDAK: To je jasný. Mě tahle velikost, vzhledem k ostatním věcem, co tahám, vůbec nevadí. Ta kroutící byla menší na 123 baterku, ale mě prostě nevyhovuje to kroucení :( tahle s čudlíkem je pro mě naprosto ideální.
    EDAK
    EDAK --- ---
    TABORACEK: tak to te nepotesim, kroutici....na mikrotuzkovou se maly s tlacitkem nedelaj. nebo ja si aspon zadnou nepamatuju. ale je pravda ze pro me to nebylo dulezity
    LOOCAS: ta je pekna, taky byla v merku, me je zapinani vlastne docela jedno, akorat je proste o neco vetsi a ja chtel co nejmeni ktera by se vesla do mych parametru...
    LOOCAS
    LOOCAS --- ---
    TABORACEK: Já mám od Fénixe E12: http://www.svitilny-fenix.cz/e-serie/baterka-fenix-e12
    zapíná se tlačítkem vzadu, má několik módů (stisknutí zadního tlačítka na půlku cca.) a je na jednu tužkovku. Nemůžu si jí vynachválit, protože sám nesnášim ty kroutící svítilny (mám jednu a vyměnil jsem jí za tuhle).

    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    EDAK: zapina se otacenim reflektoru nebo tlacitkem na zadku? Ja bych strasne chtel takovouhle lampu, ktera by mela tlacitko a zadny nesmyslny pridavny mody, abych ji mohl mit porad v kapse. Jeste musim zhubnout aby se mi do kapsy vesel Charge TTi a pak uz budu uplne spokojenej:)
    EDAK
    EDAK --- ---
    EDAK: nejak se mi to z telefonu neposlalo s komentarem. novy prirustek na klice, sviti to jak das a v nove verzi to ma i tri mody. dost me prekvapilo jak je to opravdu malicky. ostatne taky jsem hledal asi 4 mesice nez se objevila Ta Prava :)
    EDAK
    EDAK --- ---
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LORD_WANG: Tak ta doba tam uvedena neni, ani nevim odkud ty noviny ten seznam s tema pomerne presne znejicima mnozstvima maji. Zakladni pozadavek je moci prezit bez cizi pomoci tyden. Driv byla povinnej seznam s "10kg zasob" kterey kazdej mel mit ve svym protiatomovym krytu.

    Tady psali o tom ze tu povinnost chteji znovu zavest

    20 Minuten - Notvorräte sollen wieder obligatorisch werden - News
    http://www.20min.ch/schweiz/news/story/28228638

    Ten Merkblatt na kterej odkazoval ten druhej odkaz neni koncipovanej jako pevnej seznam, spis jako doporuceni s tim ze kazdej si to muze prizpusobit vlastnim potrebam. Smyslem tech priprav je podle me nejspis i to, se prave nad takovejma vecma vubec zamyslet.
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    Pořád nechápu co řešíte, kterákoliv z vašich mamek ví dobře co dělat. Teď tu čtu z druhý světový - marmelády dobrý.

    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    LORD_WANG: dobrá poznámka, já to nepročítal a předpokládal, že to blowup načetl :)
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    BLOWUP: mozna jsem slepej, ale nevidim tam nikde zminku o dobe, na kterou ty zasoby maji byt...
    TRIPRD
    TRIPRD --- ---
    Už na tu fotku a seznam civim druhej den a čim dál víc mi to připomíná obsah špíží mých babiček. Akorát ty kašlaly na těstoviny a z těch surovin si je dělaly samy. A pravda, olelej tam bylo míň ale o to víc sádla a škvarků.
    Chybí tak akorát pytlíky sušenejch hub, ovoce a máku, hora čokolády a vanilky, vagon marmelád a kompotů, klíč od sklepa s brambory a jablky no a flaška rumu a flaška bylinného likéru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam