WOJTYLA;
TABORACEK: hele no ze si kazdej filosoficky urcuje sam co je a co neni zbran, jako jo v osobnich meritkach ano, ale na obecny rovine to bohuzel fungovat nemuze z principu. To ze vy mate v poradku mozeg a jste soudny a zdrave uvazujici lidi jeste neznamena ze ostatni jsou na tom stejne. Kdyz vedle sebe postavis tri lidi vsechny s naradovym nozem, jak poznas kdo z nich ho ma jako zbran a kdo ne?
V tomhle ohledu jsem moc rad za to ze v nasi vlasti mame relativni svobodu a muzeme provozovat tyhlety krasny konicky, jako trea noze, prakticky v neomezeny mire a docela to funguje, ze se lidi bezne nepobodavaj v metru apod.
Ale s letadlama je to proste jinak. Ac se muze zdat ze je to bezna vsedni vec tak proste neni. Letectvi je fakt dost specialni oblast lidsky cinnosti, piloti ani cestujici nemuzou "zatahnout za zachranou brzdu, nebo zastavit u krajnice" kdyz se neco semele.
A muzu vam rict jednu vec, stejny pravidla platej mezi vojaky. Resp. kdyz sme trea leteli spolecne s vojaky ciste vojenskym letadlem a do valecny zony, pristavajic na vojenskym letisti kde maj vsichni nabity bouchacky, i tam plati v letadle stejny restrikce. Ze ma letadlo trea plnej kufr kveru je jedna vec, ale na palube plati stejny pravidla jako znate z trea z ruzynskyho letiste. Teda vlastne s jedinym rozdilem, ze tam by jste klicenku s nozikem urcite nepronesli... Jo za urcitejch specialnich okolnosti tam muze bejt na palube pridelenec/i vojensky policie kery ty kvery maj u sebe, ale to jen v urcitejch cpecifickejch situacich....
Takze to neberte jako zas takovou desnou sikanu. Berte ze mate tu skvelou moznost nekam docestovat za zlomek casu a tohle je proste takova daň..
Jinak ja verim ze si rozumime, ale tak je to tu otevrena diskuze, tak obcas prihodim svoje pohledy oknem do sveta aby bylo co cist :)