• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    Nehledáte problém kde není? Asi záleží na motivaci, proč tam tu lahev/balík máte. Ale já třeba proto, abych předešel krizi v podobě velkého horka na výletě atd, kdy není po ruce jinej zdroj vody a nebo v případě nějaké krize jako dopravní nehoda, dlouhá zácpa atd.

    A pak je to spíš otázka mít vodu nebo nemít vodu, než řešit krátkodobé se vystavení potencionální karcinogenu účinkující při dlouhodobém používání.

    justsayin
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    VACA: jedna vec je sestihodinova purifikace, jina vec je opakovane a dlouhodobe ohrivana a znovu ochlazovana voda v lahvi pod sedadlem.
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    EDAK: ja myslim, ze obecne je nejaka voda v aute, klidne i cely balik dobry napad, ale asi je lepsi na to myslet a jednotlive lahve prubezne vypijet a dokupovat, nez tam mit trvale jednu zeleznou zasobu a obmenit jednou za rok, i kdyz uznavam, ze je to pohodlnejsi.
    asi budu resit lihovim fixem a datem nakupu na petce...

    a delaj se BPA free nalgeny a podobny lahve
    CROSS
    CROSS --- ---
    Já teda vozim většinou jen malou láhev, třeba půl litru, obnovuju obvykle na benzínce, a osvědčila se i na mytí rukou a podobný úkony. Tady kde jezdim se pouště moc nevyskytujou a riziko vícehodinový kolony je taky minimální, navíc s dětma na cestách vozim vodu čerstvou.
    EDAK
    EDAK --- ---
    LORD_WANG: Taky jsem to cet a pomerne dlouho hledal na netu. Do lahve se udajne uvolnuje BPA ktery neni ani tak hnedka skodlivy jako spis karcinogenni a pusobi po dlouhodobe konzumaci. Bohuzel je temer ve vsem. Podle me i lahve ktery koupis kdekoliv v obchode muzou bejt taky dost dlouho na slunicku nebo v teple, takze nemas sanci to ohlidat. Takze bych to videl tak ze ji tam budu mit a radsi zhltnu trochu BPA nez umrit na zizen :) A schovam ji pod sedacku...
    ASACRA
    ASACRA --- ---
    balik vody mam pod zadnim sedadlem. Voda zustane sudena i kdyz je auto celej den na slunci. Neresim.
    VACA
    VACA --- ---
    LORD_WANG: znovu pripominam, sodis je system purifikace vody pro rozvojove zeme, primo zalozeny na tom, ze tu pet lahev nechas po dobu minimalne 6 hodin na primym slunci. Bakterie zabije UV.

    VACA
    VACA --- ---
    PRAASHEK: no ja sem to myslel s tim sluncem, trea takova cocacola kdyz se necha v aute na poradnym slunci, tak se pak v ni prej neco zmeni, ze se s tim prej da dobre lakovat drevo, ale pit je to fakt zdravi neprospesny...
    No a na nejakou pochybne "malinovou" podebradku preslou radnym 60-ti stupnovym vedrem v aute na slunicku by se mi teda taky uz nechtelo konzumovat, tim spis kdyz by byla uz jednou nacata

    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    VACA: jj neco se tam pry uvolnuje z tech petek a bakteriim bych taky celkem veril...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VACA: naopak slazené vody obsahují konzervanty (sorban draselný a benzoát sodný), který je uchová spíš nezkažené, než normální vodu :)
    VACA
    VACA --- ---
    LORD_WANG: tohle by me taky zajimalo, jak to ve skutecnosti je. Zrovna ted pred par dny sem o tom slysel.
    Jako pokud je to nejaka vec slazena nebo s prichutema tak je to jasny, ale voda by mela bejt v pohode, jenomze argument na to znel, ze se na slunci neco uvolnuje z ty petky...

    No, ja jsem k tomuhle tvrzeni mirne skeptickej, protoze co system zakladni purifikace vody SODIS? ten je na petkach s vodou vystavenejch na slunci primo postavenej...

    http://www.sodis.ch/methode/anwendung/index_EN

    -a to temhle ja bych zas veril.. :)

    Mozna je fakt ze v aute za oknem dokaze bejt vetsi teplota nez jen tak venku na slunci... Na druhou stranu, v nekerejch teh cilovejch zemich petka nechana celej den na strese imho taky dostane slusnou davku horka, i od toho sluncem rozpalenyho plechu...

    potom uz zbejva otazka, ze to tam treba je, ale jen v takovy mire ze to furt je mala dan za to ty lidi udrzet pri zivote...
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    ASACRA: ja taky nerikam, ze musis.

    me osobne mi prijde, ze starsi jak mesic by ta voda uz nemusela bejt kosher, ale ja autorem te studie nejsem, nic o tom nevim a uvadim to jen jako informaci.
    ASACRA
    ASACRA --- ---
    LORD_WANG: nemusis preci vozit 5let stejnej balik.
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    DEMONOFANARCHY: s tema vodama bacha, celkem dostkrat jsem slysel, ze pit delsi dobu ulezelou vodu z petky, kor vozena na slunicku, neni moc dobry napad. just sayin.

    muj byvaly sef rikal, ze v kazdem aute musi byt baterka, lzice a kondomy. z toho mohu potvrdit, ze lzice v aute je uzitecna.

    jinak mimo uvedne veci mi prijde v aute velmi uzitecna deka a nejaka plastenka, klidne jednorazova, ale po ruce.
    BLOUBEKNT
    BLOUBEKNT --- ---
    EDAK: Já krom povinny vybavy vozim toaletak, sekeru a pacidlo. Uz se hodilo vsechno :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    EDAK: forestera chválim :-]

    Vozim větší lékárničku, trvanlivý dětský jídlo (takový uklidňovací), náhradní oblečení pro potomky, záložní boty (trekový), GTX bundu (obojí protože do práce jezdim jinak nalehko), nějakou vodu, plechovku redbullu, nejmíň jednu krabici papírovejch kapesníků, v zimě záložní set fleecový čepice/rukavice/šála, tabulku čokolády, duct tape, pár větších igelitových pytlů, pracovní rukavice. Svítilnu nabíjenou z autozásuvky, malou baterku a multitool s logem Subaru ;-] , záložní kudlu, plastovej trychtýř, co mě tak z hlavy napadá. Z nářadí akorát neorigo klíč na kola (ten dodanej s autem tradičně na draka).

    Zbytek se tak nějak mění podle situace. Ovšem jezdim předevšim do práce a na kratší výlety s dětma v civilizaci, žádnej extrém.
    EDAK
    EDAK --- ---
    ASACRA: No chtel jsem se zeptat kde pak vozis normalni naklad, ale u transportera je to jasny :) ale i tak dik za dobrej zaklad.Mam podobnou ideu i kdyz asi v trochu zmensenem provedeni....preci jenom kdyz vozim v kufru psy tak se toho do forestera zas tolik nevejde.
    ASACRA
    ASACRA --- ---
    DEMONOFANARCHY: jop, puvodne tam byl jen zapomenutej Zahy se ukazalo, ze je velice dobrej napad :D
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    ASACRA: Ten balik vody je velmi dobrej zvyk, nedavno nas takto zachranil ID Launcher od zdechnutim dehydrataci, kdyz prijel s tim ze kazdej normlani clovek ma v kufru balik vody:-)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    ASACRA: jojo já to znám mám Ford Galaxy a taky jsem mistr světa v převážení vzduchu:-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam