• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    DOTCOM: ano nabíječku která nabíjí tydle baterie ... jinak fenix dělá i na klasický AA...
    VACA
    VACA --- ---
    DOTCOM: Áno prosim. Akumulátory 18650 máš nabíječku pro ně určenou. Občas je to nabiječka kombinovaná, která zvládne jejich poloviční verze, případně i jiné aku.
    Á nébó tam máš možnost svítilnu provozovat Na baterie cr123 které koupíš né uplně v každý trafice, jsou to takový ty malý buřtíky, dřív se často dávaly do fotoaparátů s motorovym transportem filmu.. . Jsou docela drahý, ale musim poukázat na fakt, že svítilna z pravidla dosahuje svých papírových maximálních výkonů právě s nimi. Akumulátory dobíjecí totiž zatim nedosahujou parametru jednorázovejch baterií, ale na výkonu svítilny se to projeví v řádech procent, není třeba mít obavy... ;)

    Další věc na kterou bych rád poukázal je, že akumulátory 18650 se hojně používají v e-cigaretách, takže jejich dostupnost je dnes dobrá, a u e-kuřáků často tyto pořídíte i levněji než ve specializovanym svítilnářství... A myslim že sanyo a panasonic jsou ty z lepších. A taky si skromě myslim že aku se samolékou např olight jsou ve skutečnosti jeden ze dvou dříve zmíněných... Ale naopak nedoporučuji nákup teh uplně nejlevnějších noname, jejich životnost je mizerná, ušetřit se zde nevyplatí
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    WOJTYLA: hele a jak se dobiji ty baterky? na to je potreba mit nejakou specialni nabijecku?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SWIST: Fenix pd 35

    Taktická LED svítilna Fenix PD35 TAC
    http://www.kronium.cz/index.php?act=viewProd&productId=1121
    SWIST
    SWIST --- ---
    Zdravim. Bylo by nějaké doporučení na svítilnu? Líbilo by se mi něco co by se dalo použít se zbraní, až bude, (takže asi strobe a pořádný výkon) a zároveň to mělo vysokou výdrž na nějaký nižší výkon - což asi nebude problém. Pokud by se dala sehnat rovnou i s pouzdrem na opasek tím lépe, ale netrvám na tom.. Značka nerozhoduje cena rozumná (ideálně 1000-1500, max 2000).. Chápu ale že s cenou to je vždycky problém, za málo peněz hodně muziky nikdy nedostanu. Ale třeba o Fénixech jsem slyšel že už se začíná spíše platit za značku než za kvalitu (nevím co je na tom pravdy). Díky
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    PAPRIKODLAK: A to všechno mám v Corazon Voyger 28. Akorát mám levnější verzi co není z cordury ale polyesteru, a po dvou a půl letech používání se už trochu páře jak je přišitý hlavní zip.
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    PAPRIKODLAK: Lehký seznam: kalkulačka Casio (prej každý strojař musí mít), vedle malý zápisník, duct tejpa namotaná na kartu, kus prádelní šňůry, rýsovací mikrotužky 0.3, 0.5 a 2B versatilka + guma (do školy na technické kreslení), centropeny 0.3, 0.5, 0.7, centropen permanent marker a lihovka, nějaký Frixion, červená Regal prupiska (po pěti letech používání), random propisky a tužka British Council, prupiska Pilot SuperGrip (modra níž, nejlepší co jsem našel - dobře se drží, tence píše, spolehlivě píše, nerozpíjí se), pod tím voňka Lalique Encre Noir, vedle vidlička a lžička z Tesca a Spork, šroubováček z železářství (philips + plochý), vedle Sea to Summit ručníček, kus paracordu, Anker power block 11Ah, Samsung 2A nabíječka, nad ní OTG USB kabel, Micro usb kabely (krátký nokia, 1m samsung, 1.5m od kindlu), vedle klíče s 5.5 klíčem jako klíčenka (:V), nad tím zapalovač, AČR otvírák, flashka a malá baterka co moc nesvítí, myška Hama Milano (nosím v batohu už tři roky a není to na ní ani moc vidět), vedle toho beFRECH mokré ubrousky z RegioJetu, pod tim Hartmann Cosmopor E steril (nejoblíbenější náplast, skvěle funguje na odřené paty a cokoliv), žvýkačky, skládací taška z Tesca, sluneční brýle, dioptrické brýle, Flapjack, Kindle s obalem, doklady, peněženka, Klipsch S4a, nějaké léky, gel na sterilizaci ruk, tablet (co mám fungující mobil moc nepoužívám).
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    AZIM: Ulomil jsem si prostřední o pomeranč a boční pak uřízl do rovna. Ale ty prostřední šly vylomit docela lehce, takže asi budou mít nějaký problém s pevností v tom směru. Ale bylo to po dvou letech, co jsem ji nosil v batohu.
    AZIM
    AZIM --- ---
    PAPRIKODLAK: koukam ze ti na sporku taky zustal jedinej bodec :D me uz se to stalo 2x a ted je mi jasne ze je tam 100% technologickej problem a ne ze je to nasima pazourama :D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    At to tu nezasírám.

    Pokud je někdo se ochotný pobavit o problematice plat karet a stínění, ozvěte se do pošty. Konečně jsem začal trochu víc cestovat a i platit vše možné po netu a rád bych si to systematicky trochu pohlídal ve smyslu:

    1) ofiko karta k účtu na běžný život
    2) sepatátní karta na cestování/platby na netu
    3) kredit/debet karta co do výhodnosti při neautorizovaném vykradení účtu, atd.

    Ted to tu čtu po pár dnech a asi nebude vhodné, to zase nějak rozjíždět.
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    LORD_WANG: Flapjack má trvanlivost půl roku. Klipsch S4, akorát mi žádný z nástavců nesedí správně a používám EarPody.
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    PAPRIKODLAK: velmi kladně hodnotím i Flapjack, to fakt zasytí, akorát to má krátkou trvalivost tuším. Dále Klipsch sluchátka? vidím dobře? a ten otocny sroubovak napravo uprostred. tyto veci mam take a jsou fajn.
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    PAPRIKODLAK:
    JJ :-)
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    VILGEFORTZ: Pěkně ho doplňuje metrový do samsungu, co mám u toho powerblocku a ten metr a půl od Kindlu, co mám u té nabíječky.. :)
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    PAPRIKODLAK:
    Koukám že tam máš USB od nokie. Někdy je tahle délka výhodou- nezabírá to místo a v klidu poslouží.
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    No, že bych ten batoh nosil prázdný, to se říct nedá.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    AXTHEB: ano nysmlel jsem tikm že jsou nejak vzácný ale už jsem je nevidal tolik a napadlo me že by se to mohlo hodit mít sebou...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    WOJTYLA: Jestli žiletkou myslíš https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a3/Rasierklinge.jpg/220px-Rasierklinge.jpg tak to maj v každý drogérii. Já se tim běžně holim
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    mimochodem jsem byl včera v Kojflandu a koukám u kasy maj žiletky... nemyslim holítka, ale klasický žiletky... tak jsem hned koupil do BoB, Survival, mastaKPZ blabla.-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam