SWIST: já kdybych ti do toho mohl kecat, tak trvej na žlutým nádechu led světla (vždy to vírobce uvádede u produktu) Rozdíl mezi bílou a nažloutlou led je markantní, tedy pokud si s tim nesvítíš jn na klíče při cestě z hospody.
Zejména venku na otevřenym prostranství, a nemusí to bejt ani velká vzdálenost, je tam obrovskej rozdíl v čitelnosti toho co vidíš. Resp s Cool white bílou ledkou je vše taková nekontrastní placka, sice si poleješ křoví poměrně dost světlem, ale nejsi schopnej pořádně rozlišit co tam je...
A zvláštěpak pokud to chceš na kvér.
No snad poslední moje připomínka je, že je asi taky dobře zvážit velikost a váhu baterky, pokud ji chceš mít na kvéru upnutou. 86gramů u toho fénixe počítej že je bez akumulátoru/ů (v případe použití cr123 se dávaj dva) baterka má taky nějakou svoji dýlku a pokud je na kvéru upnutá před lučíkem, dost hodně to trčí dopředu a nějaký manipulaci to tomu kvéru fakt nepřidá, (zkoušeno s glocke ) nehledě na to že si neumim představit pouzdro pro nošení s takhle dlouhou baterkou trčící před kvér jak bajonet na mosinu :D a nebo se naučit úchop obouručnej úchop pistole s baterkou v levý ruce je to docela v pohodě. BTW je v čechách vubec legální mít svitilnu přidělanou na pistoli?
Co se týče značek výrobců svítilen. Nějakej čas jsem to teď nesledoval, ale tak cca ještě před půl rokem když se mi jevily a sám bych vybíral mezi EAGLETAC a OLIGHT, oba mají velice dobré reference, super zpracování, dobrý ipx normy proti vodě, oba mají dostupnost nažloutlejch led u svejch nejvýkonějších kapesních modelů, a poslední fakt 5let záruka u olighta 10let záruka u eagletac. Oba v rámci 1500-2200kč
Sám mám cca rok a půl tuto:
Před ní jsem měl asi 5let bez problému na spolehlivosti Olight m20p, dokud jsem ji neztratil...
Kamarád v povinosti má na flintě montáž s eagletacem a kabelovou spouští (dostupnou pro hlavní modely jak u eagtacu tak u olightu) odstříleno spoustu ran bez afektu na funkci baterie. U někerejch modelů přímo zmiňujou dlouhodobý testování při střelbách, ono přecijen to není lhostejný, akmulátor něco trochu váží a při střelbách se v baterce dost třepe a je tam namáhání jak naráží do hlavy s elektronikou a hned v zápětí do konce se spínačem, ne že ne :)