• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    381007: a eště seš na to hrdej:-DD

    ne vážně... jen pro doplnění... iPhone za 20 000kč je za 3 roky potřeba vymenit uplně stejně jako ten tvuj telefon za 3,5k... v tom to neni:-)

    381007
    381007 --- ---
    LACHAUER: Já nosím tuto šrajtofli, mám v ní svého Parkera po dědovi, malý riteinrain blok, sadu náplastí, prachy, karty, vizitky, jednu dobu jsem u RIR nosil ještě malinký kapesní diář. Ohledně karet: když otevřu peněženku v základu, mám k dispozici dva sloty, kde mám platební karty, slevovou do billy, na poštu... a když to odklopím (zajištěno sucháčem) mám k dispozici slídu (je v ní na fotce LEXí průkaz). Tahle peněženka byla navržená pro jednoho příslušníka, takže je v ní hluchý prostor, kde měla být placka. Místo ní, a místo slídy může být dalších X slotů na karty.

    btw: (věk 25 :) ) nosím u sebe RIR na poznámky, velký pracovní blok s kroužkovou vazbou na pracovní věci, diář a spoustu psacích potřeb. Chytrý telefon sice mám, ale u bloku mi ještě nikdy nedošly baterky... Já osobně (a nikomu to nevnucuju ani neberu) nejsem zastáncem drahé elektroniky. Moje mobilní zařízení jsem koupil před dvěma roky (už začíná dosluhovat) za 3,5k a nehodlám za takovouto spotřební věc utrácet víc peněz. Čímž se řadím do skupiny lidí, kteří kupují levnou elektorniku a tím pádem musí být smířeni s tím, že časem odejde. Co si budeme nalhávat, elektronika odejde v nejmíň vhodnou dobu (pak nastává záloha v podobě diáře s telefonními čísly apod.). Chápu, že kdybych si koupil například nějaké velebené zařízení s jablíčkem, nemusel bych se bát, že mi klekne, ale bohužel, za cenu těch telefonů zakoupím radši další průmyslový šicí stroj na dílnu... :) - A můj postoj je samozřejmě odrazem toho, že jsem nástrojař, nerozumím IT, nemám k nim vztah, na počítači umím akorát utírat prach a virtuální věci, co nejdou vzít do ruky a změřit šuplerou pro mě skoro neexistujou :)

    NAVARA
    NAVARA --- ---
    fisherovo pero v kapse a naněkolikrát zohybaná A4ka v druhé, který ve finále přepísuju do compu (co je hodno), ale také mám offline technologie záznamu :)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    FINSON: mě 38 a nerozumim ani jednomu z vás...
    FINSON
    FINSON --- ---
    Mně je 35 a Lachauerovi rozumím - a to si nedělám náčrty :-)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LACHAUER: ok...
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LACHAUER: kolik ti je?:-)
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    WOJTYLA: poznámky, nápady, náčrty, úkoly k zařízení, výpisky z četby, kontakty... Prostě všechno co si dnes lidi většinou píšou do telefonu. (Moc nerad bych tady rozviřoval flame "mít smartphone nebo ne", prostě je mi příjemnější si věci psát tužkou na papír, než prstem na displej :-)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LACHAUER: na co je ten zápisník a tužka přesně?
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Tohle sem asi patří: co s sebou tahám neustále, je peněženka a nějaký zápisník s tužkou. Tedy vždycky jsem si pohrával s myšlenkou ty věci spojit, a nějak zápisník a tužku implementovat do peněženky, byť bude pak pořádně macatá. Ale člověk bude strkat do kapsy jen jednu věc, o to jde. Přestože by jeden čekal, že takových řešení bude přehršel, nějak se pořád nemůžu dopátrat vhodného řešení (jako ilustraci, co mám na mysli, třeba tohle je ultracool, ale taky drahé jak prase a má málo kapes na karty: https://www.x47.com/veyton/index.php?page=product&info=725 ).

    Co bych si představoval:
    - radši nějakou corduru než kůži
    - kapsu na mince
    - minimálně 10 slotů na kartu, kapsu na bankovky, přihrádku na účty
    - možnost vložení bloku nebo zápisníku, tužky
    - velikost tak do 10x18 cm

    Vlastně by řešení bylo něco takového, a do té kapsy na sucháč vepředu bych si strkal notýsek. Ale dokonalé to není. http://www.ebay.com/...Hand-Bag-Phone-Pouch-Tan-/311494601974?hash=item4886866cf6:g:S1EAAOSwHQ9WW7JK

    Tak kdybyste někdo řešil nebo používal něco podobnýho, tak se svěřte, dík.
    RSZ
    RSZ --- ---
    BRUKEV: to má snad každý armyshop, náš prcek normálně nosí fufajku, ve woodlandu mají kdeco..
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Sorry za spam, ale někdo z tudma by to snad tušit mohl.
    Pro kluka 6 let bych rád pořídil nějaké hezké army hadry, maskáče, kšiltovku, bundu, pončo, prostě at se může oblíknout za "vojáka". Nevíte, kde by se to u nás dalo sehnat? Klidně i dx, nebo aliexpress.
    RSZ
    RSZ --- ---
    HANZEL: nevím kde v Praze, ale jezdil jsem do jedný pružinárny ve smržovce pro hotový zakázkový pružiny, a tam byly bedny a bedny všech možných pružin, za pár korun... imho když najdeš v praze výrobu pružin, tak ti prodaj co budeš chtít.
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    HANZEL: Ve Feroně by mohli mít i pružinky, jinak prodávají bez problémů maloobchodně.
    Ferona, a.s. - Praha
    http://www.ferona.cz/cze/maloprodejny/praha.php
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TABORACEK: Tak tři originály pro mezičas, než se rozpářou a než to Pávek ušije, jsou samozřejmý :)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    NAVARA: A nebo jeste lip si rovnou koupit original kterej bude levnejsi a daleko driv:)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VACA: Můžeš poslat vzorek Pávkovi, ať to podle toho ušije pořádně :)
    VACA
    VACA --- ---
    Tak jsem se taky stal majitelem batohu "x-speciál" tactical a-la 5.11 r24...

    Uplně první dojmy: Vzhledem k ceně se opravdu zdá být překvapivě dobře ušitej.
    Zipy se zdaj bejt přijatelný. Nenašel jsem na nich teda žádný značení, ale přijde mi že choděj ladněji než na nejlevnějších mil-tec apod. co sem měl možnost vidět.
    O malinko hůř se mi pracuje se zipem hlavní kapsy, ale to je dáno tím že se mi dostává do cesty různý to lemování nebo šití vnitřních kapes. Sám o sobě ale chodí hladce, asi je to spíš tím že se vatoh jště "nezvláčněl" a někerý věci zůstali naohybaný z dlouhodobého skladování...

    Je tam teda mraky teh nezačištěnejch nití jak už bylo zmíněno, to ale neni žádnej problém...

    Taky je tam snad miliotisícpětsetsetšedesát kapses, kapsiček a podkapsiček.. :D asi tak o 150% víc než dokážu využít :D


    Co ale vidím jako potencionální slabinu jsou ty ramena.
    Ty jsou jak blátíčko, výplň hodně tenoučká, a ta vnitřní textilie hodně jemná.. Toho se bojím.
    Navíc už je výplň na několika místech jakoby zlomená, zase od toho jak to bylo skladovaný.. V teh místech toho přeložení "zlomení" je to fakt milimetr tloušťky...
    Moje obava je, že za čas nošení se to celý takhle vyšeptá a bude z toho v podstatě jen hadřík bez polstru.. Nebo se někde trhne ta tenoučká jemná vnitřní textilie a to bude konec jinak celkem propracovanýho batohu...

    Taky jsem měl možnost vidět tu pískovou maxi-tašku.
    MG! Ve skutečnosti je ještě větší než jak jsem si představoval ze všech dostupnejch fotek!
    Trochu mě mrzí že jsem ji taky nevzal. Výhodu vidim hlavně v její délce jak autobus.. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam