Tak jsem od Wojtyly vzal ten Rush 12 a po pár dnech nošení EDC musím uznat, že je velmi dobře řešený.
Doposud jsem nosil T20 od Tacticalpro, což je dle mého soudu velmi pěkný a kvalitní batoh.
ArmyShop - Batoh Tactical 20 II
http://www.tacticalpro.cz/cz/katalog/batohy/batoh-tactical-20-ii/?
Nosil jsem ho několik let, cca 2,5-3 roky, byl jsem s ním tejden v v zahraničí kde byl mý jediný zavazadlo a sloužil dobře. Nosil jsem ho i jako EDC, prakticky denně, pokud jsem zrovna nešel ven nalehko bez batohu.
Celkově je v pohodě, ale měl jsem pár výhrad na vnitřní uspořádání pro mé účely. Proto jsem se rohodl zkusit RUSH 12 a oproti T20 má pro mne několik výhod:
Celkové zpracování je podle mne lepší, ne že by T20 byl špatně zpracován, ale Rush 12 je pevnější, mnohem lépe se rozepínají zipy jednou rukou, je takovej tvrdší a proto když si člověk batoh otevře třeba za chůze jednou rukou, drží tvar a dobře se se do něj dostává.
Vnitřní uspořádání je hezky dělený, kapsy jsou inteligentně rozmístěný, hlavně na káblíky a nabíječky a sluchátka je všude místečko a nemotaj se do jednoho smotku. I když mi přijde opticky menší než T20, uvnitř je překvapivě prostornej, vejde se mi tam třeba i celej nákup :) Zipy jezdí hladce a díky pevnosti se dá hezky rozepnou po celém obvodu bez zadrhávání zipů a vyklopit. Zadní kapsa na ten plát krásně vměstná iPad a ten pak nezavazí v obecném prostoru a neškrábe se o věci, a je dobře chráněnej.
Není na něm nic navíc, nic zbytečnýho a nic nepřekáží, zároveň nic nechybí. Na spodek jsem akorát navěsil dva popruhy s fastexy, abych si tam mohl pripnout karimámu, když do do práce na noční.
Suma sumárum, dobrej, pevnej EDC batoh/bugout bag :) Takže nic co byste o Rush nevěděli, ale musel jsem se podělit :)
A když už jsme u toho, nechcete někdo nepoškozenej, čistej a pěknej T20 od tacticalpro, v šedé barvě za rozumnou cenu? :) Na to, že jsem ho tahal aktivně skoro 3 roky, není na něm vidět žádný opotřebení, nikde nelezou nitě a nikde není potrhanej nebo odřenej. A byla by škoda, aby zahálel. :)