• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    381007
    381007 --- ---
    Vážení přátelé, máme zase letní akci na lékárničky ta, která zde nedávno byla zachycena na prdeli ID LOOCAS je i s náplní zdravomateriálu za 599Kč. Ke každé lékárně je libovloný patch z naší nabídky zdarma jako dárek. Pro Nyxaře poštovné zdarma. Fejsbukáři zde: https://www.facebook.com/pavekjan/ vy, co na FB nechodíte, tak zde: http://janpavek.com/vyrobky-lekarnicka-edc-ifak-belt-bag/ dodání do týdne od provedení platby ;) . Honza.

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DARUMA: neeeeeeee!!!!!
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    WOJTYLA: haha! Asi nakonec sáhnu po "gay" one-sling batohu.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    DARUMA: HA! EDC začátečník:-D ach jak sladký jsou leta nevedomosti a začátky s malejma taštičkama... pokročilí to sotva dostanu do báglu... a my ztracený existence máme jeden batoh na zádech a druhej velkej v kufru auta, kterym jezdíme všude abychom to meli po ruce, vid Stará vojno:
    STEVE
    STEVE --- ---
    DARUMA: Mám toto a jsem spokojenej na max. http://www.toptactical.cz/e-shop/tasky:c26/taska-push-pack:p1907.htm

    Určitě to má z mého pohledu mnohem lepší přístup ke kvéru než Maxpedition (ale je to jen můj názor) :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    namatkou Maxpedition Thermite

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    DARUMA: Mrkni se na produkty firmy Maxpedition
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Nemáte někdo tip na nějakou menší tašku přes rameno na nošení drobných věcí jako je peněženka, mobil, klíče, power banka atp.? Ledvinku se mi nosit nechce a brašnička na pásek mi nevyhovuje. Nebo mám koupit nějaký mini batoh? Dík.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DARUMA: lol
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Lama dotaz - dneska jsem v metru potkal dva lidi s taktickym batohem, kteří měli na batohu zavěšenou takovou zatocenou fosforově zelenou pásku, ale lepicí páska to asi není. Ví někdo co to je? :-)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    WOJTYLA: Triage si shrnul presne, nicmene na tom CLS to nebylo, byl to jen zakladni kurz.

    OTAKAR: Nekdo mi na nejakem kurzu rikal, ze plne rupnuta femoralni arterie dokaze cloveka do bezvedomi vypumpovat do minuty, do dvou je to totalka. K tomu je potreba pridat taky to, ze takovy chlapsky stehno je fakt velky a vejde se do nej dost krve, takze to v prvni chvili clovek nemusi ani poznat... Do dvou minut sanitka nedorazi ani k pripadu kterej je od sanitarny pres ulici...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    OTAKAR: navíc tedy pul litru krve vypadá jako 3 litry... a mít ruce v nekom z koho krev stříká je velmi stresující...
    SWIST
    SWIST --- ---
    WOJTYLA: Jasně, tak teoreticyk bych to tak měl tendence dělat, snad.. Ale jde o to si to vyzkoušet, no.. :)
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    MARASAN: Ano, turniket na stavění masivního krvácení.
    Ve městě se asi dá spoléhat na to, že ty, nebo tvůj blízky nějaký těžký úraz spojený s masivním krvácením přežijete do příjezdu záchranky, která si pak turniket nasadí sama. Ale jisté to není. Vykrvácet ze stehna je otázka řádů jednotek minut. Ručně můžeš krvácení natolik omezit, že raněný těch 10 minut (do teoretického dojezdu záchranky po Praze) přežije, ale rozhodně bude pořád hodně krvácet, což mu nepřidá. Alespoň lidi, co měli tepenné krvácení v ruce říkají, že to rozhodně nejde udržet ručně ze 100% a rozhodně ne dlouho.

    Krom toho, nepohybuju se jen v Praze a vyhovuje mi mít jednu lékárnu na všechno (neuvažuju teď expediční), akorát na kolo přidávám ještě větší OLAES obvaz (taky na stavění masivního krvácení, ale ne přímo škrtidlo). Tu lékárnu pak jen přendavám mezi zavazadly.

    Člověk má 4 končetiny, méně než 4 turnikety může být málo. Takový základní nevojenský standard by prý měl být alespoň dva. Já místo druhého nosím gumové škrtidlo, ale asi taky upgraduju.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    WOJTYLA: Na tohle tema doporucuju britsky snimek s nazvem Kajaki.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SWIST: o třídění nejlíp TABORACEK: myslim že v současný chvili je tu z nás nejtrenovanější... já na tom poslednim Combat Medic nebyl:-) ale obecně, vytřídit ty co jim dokážeš pomoc a ty co ne nechat bejt - tem co dokážeš, tak napřed ty co z nich stříká krev ale neřvou, pak ty co stříká ale řvou, pak ty co je třeba resuscitovat, vostatní si pomužou sami...:-)
    SWIST
    SWIST --- ---
    WOJTYLA: Jo, ale to třídění se už třeba neřešilo.. Nebo nějaký postup jak dělat "kolečko". Jistě jako první bereš ty co mají život ohrožující zranění. Ale něco takového bych na tom kurzu ocenil..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam