• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    STEVE: nestras... ze by nekdo konecne zacal vozit UF PRO i do cech? :)
    Ja od nich mam http://ufpro.si/uf_pro_products/pants/49/uf_pro_striker_xt_combat_pants/ a jsou super skvely... :) Ale stoji to teda randal...
    STEVE
    STEVE --- ---
    Zdar. V pátek a soboru jsem byl na kurzu K1 u Aegis a kluci mají na testování docela dobrý oblečení http://ufpro.si/
    DJINN
    DJINN --- ---
    BAAL:není to ono, ale co se dívám, tak ten můj snad už ani nemají, ať klikám, jak klikám, nenacházím. Já mám bez koleček a bez rukojeti a je i menší, princip odepínání je ale stejný.
    Tady jsem našel nějaké video :) https://www.youtube.com/watch?v=6lYyPcQiuXg

    pokud to chceš ale jako turistické zavazadlo, ne "business", tak doporučuji něco jiného - ta verze s kolečkama a ručkou má podle ikeáckých stránek snad tři kila, což je na tak malý prázdný batůžek trochu hodně.

    zkus projít ještě třeba i fórum na http://www.outdoorforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=10668
    sice to vlákno není právě obsáhlé, ale pár tipů na batohy tam je.
    a nebo
    Diskuze - Tip na cestovatelsky batoh - prirucni zavazadlo do letadla
    http://cestujlevne.com/diskuze/viewtopic.php?t=2780&f=50
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ehm, já teda s dovolením nebudu baťůžkářovi nabízet kufr na kolečkách, ale odpovím na jeho otázku dle zadání.

    Mám Deuter Transalpine (ted nevim, jestli 25 nebo 30:)
    Vejde tam vše na 2-3 dny (myšleno pro chlapa), zpracování dobré, bez zbytečných molle sraček a tacticool pičovinek, které stejně nevyužiješ. Nikdo na mě pak nečumí, jako na exota nebo potencionálního teroristu.
    Rozměry jsou větší, než vyžaduje Ryan i dokonce Wizz, ale na lety vytahuju zadní zpevnující plát, takže lze horní část batohu přehnout a stáhnout páskou, at se vejde na požadované rozměry. Nikdy zatím nebylo třeba.

    Kufr na kolečkách je nejlepší, ale jen pokud z letiště jdeš na hotel, kde ho vybalíš a zbytek pobytu chodíš bez kufru, před odletem zase nacpeš a odvezeš na letiště. Jinak je k ho*nu.
    Základní požadavek u batohu je velká hlavní část, žádné laminátové/kovové výztuže na zádech, nedej bože prohlé. Ubere ti to obrovské množství variability při rvaní věcí do báglu.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    WOJTYLA: prave no. navic kdyz jsem rval bagl do te jejich konstrukce na mereni a utahoval jsem kazdej milimetr navic, nikdy to nikdo nekontroloval a kdyz jsem si rozmerem jistej byl, tak zacaly obstrukce. Vzdycky zalezi na horlivosti dotycnyho zamestnance.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LACHAUER: a taky zalezi na tom co ti dovolej na tom konkretnim gatu. Pokud jsou tam zmrdi tak mas smulu.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    LACHAUER: Záleží co v tom batohu máš. Tady jsou pro zajímavost rozměry zavazadla u EasyJetu: "Maximum size of 56 x 45 x 25cm including handles and wheels."
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Hele a neni to tak že měkkej batoh se dá narvat do toho měřícího přístroje, co maj některý lowcost aerolinky, i když je o něco větší než předepsaný rozměry? Jen se ptám, v životě jsem to neabsolvoval.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    ZAPPO: TNF mival takovej batoh a zaroven kufr na koleckach, kterej se mi dost libil...
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    DARUMA: To je fakt, já automaticky počítal s tím, že jde o nějaký služebky nebo business trips, kdy mimojiný máš větší nároky na množství a stav oblečení co vezeš s sebou. Když bych letěl někam jen tak, na výlet, soukromě a naopak honil váhu protože bych třeba letěl s palubním kvůli penězům ale chtěl tam být třeba týden a tak - tak bych asi šel do batohu. Je to od použití. Ale s množstvím třeba košil zhruba dvě na den je prostě batoh pro mě mimo:)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    BAAL: Malý kufr na kolečkách je v MHD úplně v pohodě. Někdy možná lepší než batoh, který musíš pořád sundavat a dávat pozor abys ho nenarval nějaký babce do xichtu. :-) Ale asi záleží co je cílem tvé cesty. Pokudeš jedeš chlastat na nějakou pláž ve Španělsku tak je pravda, že kufr asi moc vhodný nebude haha.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    BAAL: Fakt si kup ten kufr na kolečkách. Na cestování letadlem je to pohodlnejsi. A taky se ti tolik nezmackaji hadry jako v batohu.
    INF1466
    INF1466 --- ---
    STALK: mam pro tyhle ucely tenhle http://www.huskycz.cz/spacak-extreme-espace-6-c-zelena a jsem spokojenej, ale je opravu "letni"
    tady se nedavno resil.. [ SA_KRA_ @ Vysokohorská turistika (vybaveni, rekordy, zazitky, fotky...) ]
    STALK
    STALK --- ---
    Ahoj, mam vás tu za skušený vybavence a tak chci poprosit: poradil by mi někdo letní spacák do tuzemskejch podmínek na ty nejteplejší měsíce? (tak ten květen-září)... nebaví mě sebou tahat velkej spacák - priorita je co nejmenší velikost/váha, no a dal bych do toho max tak 3000 potřebuju to na celkem běžný čundry.
    DJINN
    DJINN --- ---
    BAAL: ehm... ja litam na kratke sluzebky s batuzkem z ikea, takovym tim rozepinacim. Kdyz mam pred jednanim cas jit na hotel, odepnu tam tu vetsi cast a na schuzku jdu s tou placatou. Jde v letadle nakopat pod sedacku. A kdyz mam cestu delsi, beru placatou cast a maly kufr.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    BAAL: Je to něco jinýho než chceš, ale... kufr.:) Prodávají se kufry na míru těm max rozměrům, takže dostaneš nejvíc místa, něco co ti batoh prostě nedá. V kombinaci s taškou na notebook přes rameno je to pro mě řešení na 3-5 dní business tripu úplně v pohodě. batoh jsem zkusil jednou a je to peklo.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BAAL: a co neco podobnyho v low profile barve?

    Condor Outdoor [169] Convoy Outdoor Pack
    http://www.youtube.com/watch?v=F1qzB54kmKw

    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    BAAL: ultimátní letištní hack je kufr na kolečkách:-D
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    BAAL: pro mě tedy jednoznačně vede Samsonite případně pro bohatší Rimowa co maj kolečka... na častej pobyt na letišti k nezaplacení...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    BAAL: tak to neřeš a vem prostě bagl do kterýhos e ti to vejde... já svyho času lítal 6 až 10 letů mesíčně a stejně jsem to vyřešil kufrem na kolečkách a taškou přes rameno... nicméně je pravda že to bylo letiště-taxik-hotel-předat portýrovi atd...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam