• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SWIST: mno musíš použít ty správný uzly který jdou rozvázat:-) ale plachta ti to nezatáhne tolik i když použiješ normální uzel...
    SWIST
    SWIST --- ---
    CYBERKOTLIK: Jo, tak pokud jsi u zdroje tak kůže je nejlepší.. Kupovat ji je bohužel drahá sranda.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SWIST: tak ja jeste tahal kozenou snuru, takze tou se resily pripadny dalsi veci.
    SWIST
    SWIST --- ---
    CYBERKOTLIK: Já takhle tahal 2 na plachtě.. Přijdou mi fajn, ale když máš široký kmen, nebo nějakou větev hodně taleko, tak už je to docela problém. Mít 5m provázek je v některých ohledech univerzálnější než 3m gumicuk.. Proto to kombinuju.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SWIST: gumicuky sou super na cokoliv, ja takhle jezdil dlouhy leta - mel sem kostru od krosny, a na ni gumicukama pricvakany vsechny veci (spacak apod). na noc sem je sundal, zahak za sebe a natah treba mezi stromy a pres ne celtu, apod. a je super, ze v desti nemusi clovek nic vazat ale jen to zahakne za ocku a kolik.
    SWIST
    SWIST --- ---
    WOJTYLA: Hele myslím si že ten paracord je na tohle dost tenký, kvůli tomu rozvazování. Tedy přímo s paracordem u tohohle zkušenosti nemám, ale třeba co jsme dřív vázal hammaku na ambulanťák na cca 3-4mm tlustém lanku, v okamžiku kdy to navlhlo tak to bylo ráno už peklo rozvazovat. Jasně, necelých 90kg zatížení přes noc je něco jiného než přidržení plachty, ale i tak.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    ASACRA: vubec nevim možný to je....
    ASACRA
    ASACRA --- ---
    WOJTYLA: moc se v tom nevyznám, ale není tenkej paracord a 2mm rep šňůra jedno a to samé?
    Alespoň mi to tak připadá :D
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LACHAUER: hele a co tenkej paracord? podle me paracord obecne nejlepší snura na cokoliv...
    STENNY
    STENNY --- ---
    LACHAUER: Používám kombinaci paracordu a tenké kulaté opletené gumy, kterou jsem koupil v Kutilovi na Florenci.
    SWIST
    SWIST --- ---
    LACHAUER: Já používám tenké horolozecné statické lanka. Slouží mi už hodně dlouho a dobře. Chce to dobře vychytat tloušťku aby nebyli moc tenké - uzly se pak špatně rozvarují (lze řešit samozřejmně vhodným uzlem) ale zároveň né moc tlusté aby zybtečně nezabírali místo. Ale bude to podobné jako s tím paracordem, bude to předimenzované a asi i dražší.

    Nebo jsem poslední dobou experimentoval i s gumicuky a taky to není úplně špatné, i když jsou hodně omezující kvůli délce.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Trochu offtopic ale ptal jsem se neúspěšně v outdoorovým klubu tady, a vy víte všechno :-)

    Jaky je nejlepší materiál pro napínací šňůry ke stanům a celtám? Pročetl jsem pár diskuzí a celkem se v tom ztrácím. Nepotrebuju asi žádnou Dyneemu apod., prostě jen šňůru z kutila. Ale jakou? PES, PP, PE...? Co se vlastně pouziva pri vyrobe stanů? rozhodující je asi nenasákavost, schopnost "udržet uzel" (neklouzavost?) a pevnost. Parakord je kanón na vrabce, řek bych.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ZAPPO: ja si teda vzdycky vystacil s klasickejma krabickama na jidlo, sice nejsou tactical ale zas sou vodotesny:) (napr http://www.online-market.cz/kuchynske-potreby/dozy-boxy-chlebovky/doza-obdel-1-0l-ph-mix-barev.html )
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    DARUMA: Jo, to vypadá jako to co jsem hledal. A zdá se že jako dry box toho najdu víc. Dík.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    ZAPPO: Pelicase dela maly skatulky za par stovek. Maj je k videni u skody ve vodickovy v praze.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    DARUMA: Tohle je přesně to co nechci. Mám už i něco lepšího, jde mi o to, že to je typicky něco co nosím v horní kapse batohu a je mi nepříjemný bát se, že když bude pršet a zapomenu na to, tak se mi tam dostane byť jen vlhkost, když ne bazén.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    DARUMA: Akorát si projdi velikosti. Tohle je Micro, já jsem si pořídil Mini (ta je větší) a stejně budu muset asi pořídit ještě o fous větší.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    ZAPPO: Není to krabička ale je to plus mínus vodotěsné. https://www.armed.cz/organizer-maxpedition-micro-pocket-organizer/d-102898/
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Tady se asi doptám nejlíp. Chci krabičku, pevnou a vodotěsnou, na spíš drobný věci do batohu. Mobil, powerbanka, peníze, léky, náplast - o moc víc v tom nebude. Můžu to hodit do nějakýho sáčku a potom do krabičky, ale už je to trochu nešikovný. Kdybyste měli na něco takovýho tip, budu rád. Rozměrově tak kolem 18x14x6 ale je to hodně by oko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam