• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    SPM
    SPM --- ---
    WOJTYLA: třeba do důchodu ještě přijdou crocsy ;-D
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    BRUKEV: taqk já to mám pracovně uplně opačně začínal jsem v obleku a končim v teniskách:-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WOJTYLA: Jojo, ve dvaceti hlavně mikiny, do třiceti přišel čas košil, po třicítce jsou ty košile i zastrčené do kalhot a kolikrát doplněné o sako. Což ovšem neznamená, že když jedu z chalupy, kde jsem celý den řezal v lese, klidně vlezu do marketu i v pracovních kalhotách a skopčacké hrachové blůze :)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SPM: jako at si asmo každej nosí co chce, ale už jsem doost starej na to abych si mohl dovolit jeansy a New Balancy a triko/svetr i na jednání do banky...:-)
    SPM
    SPM --- ---
    IHNAT: nevim, kosili jsem parkrat na sobe mel a ze bych na ni vzpominal s laskou, to zrovna ne. Ze slusnych bot mi naskakujou pupinky jenom kdyz pomyslim, ze bych si je mel obout (tak moc, ze kdyz jsem musel byt uz slusne oblecen, tak jsem je vezl sebou v aute a prezouval se). Ale at si kazdy nosi co mu vyhovuje, jenom mi prijde, ze v 21. stoleti by uz lide mohli mit jine starosti, nez se smat ostatnim podle toho co maji na sobe.
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    SPM: Já chodíval stejně, pak jsem si uvědomil, že od základky nosím to samé a že by to možná, i kvůli práci, chtělo změnu. Tak jsem si nakoupil košile, svetry, chinos a tenisky vyměnil za polobotky. A kupodivu je to pohodlné a nijak mě to (ve městě) neomezuje. A vypadá to daleko líp.
    SPM
    SPM --- ---
    Já teda vysloveně v outdoor věcech nechodím, ale do toho slavného obchodu v Praze, jak o něm psali na idnesu, by mě taky nepustili. Prakticky neustále na sobě tenisky, džíny, triko a podle zimy mikina+bunda. A jaksi teda nevidím důvod, proč bych měl chodit v něčem jiném, co pro mě není pohodlné. Protože se to nelíbí cizincům? Ať si škubnou :-)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    HELIOS3123: ale jasně delám si jen prdel... chápu to..:-)
    HELIOS3123
    HELIOS3123 --- ---
    WOJTYLA: vole :D, za deště ti stačí i těch 20minut, ale sedět v pak v práci v mokrých hadrech je fakt na hovno, kór když to vychází takhle: ráno chodím později z domu než bych šel na autobus co mě vezme na nádraží a odpoledne než bych čekal až pojede tak jdu pěšky a jsem doma ve stejný čas :-). za deště ti stačí i těch 20minut, ale sedět v pak v práci v mokrých hadrech je fakt na hovno
    CROSS
    CROSS --- ---
    FINSON: a lano
    FINSON
    FINSON --- ---
    ...si pomalu říkám, že na těch 172 schodů z Nuslí na metro Vyšehrad každý ráno jsem si měl kromě té žluté Tilak goretexky a oranžových Rejoicek brát taky cepín!
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    HELIOS3123: cive vostrej survivál takýho chození!..:-D
    HELIOS3123
    HELIOS3123 --- ---
    Tak já třeba chodím v outdoor oblečení kalhoty pinguin nebo helikon a k tomu bunda pentagon, helikon nebo tilak i ve městě, protože do práce jezdím vlakem. Ráno chodím 2km odpoledne 3km a když venku chčije tak jsem za to oblečení vděčný. Když jsem jezdil autem tak to byla klasika jeany, mikina.
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    ja ho nechapu ani v outdooru.. jako cerveno-oranzovou bundu nekam na ledovec nebo do lavinoveho pasma, proc ne, ale do Brd si normalni clovek snad vezme neco, v cem nevypada jak popelar.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    CROSS: heh, ja teda nejak tancuju z rady, jako obvykle. Budto jsem casual, v kozeny bunde, triku, jeans, hoodie, nebo naopak v saku, kosili nebo rolaku a chinos. Ten outdoor style mimo outdoor moc nechapu.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    CROSS: jj jakmile vidis za hranicema rejoice gang, mas okamzite jasno :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    NAGASAWA: nedávno jdu takhle sámoškou tady u nás (cca 15 km od Lausanne) a vidim rodinku celou oháknutou jak do lesa. Kostkovaný kalhoty se čtvercema na kolenou a tak, jednodenní Deuter batůžky, chyběly jim jen trekový hole. Senioři kolem padesátky, mladej tak 15. S úšklebkem povídám ženě, to budou asi Češi. Jdu si do regálu pro jogurt a nemůžu neslyšet "ještě vezmi mlíko". Pak nemaj o nás panovat stereotypy.

    (Já teda ve volným čase chodim oblečenej taky jak socka [M65 kalhoty a hoodie] a kdoví jaký stereotypy tim sám přiživuju.)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    cheche

    Czechs love their outdoor equipment and keep it in perfect efficiency. It’s a second skin for them, and in fact they consider it normal to walk in the city streets dressed as they would be in a forest: boots, backpack, packed lunch, 2 different sport bottles, and all the rest. Which for me is, like, the opposite of “sexy”, but certainly must have some advantages too.

    Really, if a zombie apocalypse or if nuclear war breaks out, I would feel really relieved to be surrounded by Czechs. These people are natural survivors. And they can always spare a sandwich.

    10 things I wish someone told me before I moved to Prague | To say nothing of the cat
    https://carminerodi.wordpress.com/...1/18/10-things-i-wish-someone-told-me-before-i-moved-to-prague/
    STENNY
    STENNY --- ---
    VOJTAM: Většina mých batohů má zevnitř zátěr a promoknutí jim v nornálních podmínkách města nehrozí, ale každý Hudysport a podobně má sprejové impregnace na umělé tkaniny, které podle mé zkušenosti na tohle přebíhání od-do celkem fungují.
    381007
    381007 --- ---
    STEPNI_VLK: a vyrábí se i na zakázku... :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam