• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    SPM: Já chodíval stejně, pak jsem si uvědomil, že od základky nosím to samé a že by to možná, i kvůli práci, chtělo změnu. Tak jsem si nakoupil košile, svetry, chinos a tenisky vyměnil za polobotky. A kupodivu je to pohodlné a nijak mě to (ve městě) neomezuje. A vypadá to daleko líp.
    SPM
    SPM --- ---
    Já teda vysloveně v outdoor věcech nechodím, ale do toho slavného obchodu v Praze, jak o něm psali na idnesu, by mě taky nepustili. Prakticky neustále na sobě tenisky, džíny, triko a podle zimy mikina+bunda. A jaksi teda nevidím důvod, proč bych měl chodit v něčem jiném, co pro mě není pohodlné. Protože se to nelíbí cizincům? Ať si škubnou :-)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    HELIOS3123: ale jasně delám si jen prdel... chápu to..:-)
    HELIOS3123
    HELIOS3123 --- ---
    WOJTYLA: vole :D, za deště ti stačí i těch 20minut, ale sedět v pak v práci v mokrých hadrech je fakt na hovno, kór když to vychází takhle: ráno chodím později z domu než bych šel na autobus co mě vezme na nádraží a odpoledne než bych čekal až pojede tak jdu pěšky a jsem doma ve stejný čas :-). za deště ti stačí i těch 20minut, ale sedět v pak v práci v mokrých hadrech je fakt na hovno
    CROSS
    CROSS --- ---
    FINSON: a lano
    FINSON
    FINSON --- ---
    ...si pomalu říkám, že na těch 172 schodů z Nuslí na metro Vyšehrad každý ráno jsem si měl kromě té žluté Tilak goretexky a oranžových Rejoicek brát taky cepín!
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    HELIOS3123: cive vostrej survivál takýho chození!..:-D
    HELIOS3123
    HELIOS3123 --- ---
    Tak já třeba chodím v outdoor oblečení kalhoty pinguin nebo helikon a k tomu bunda pentagon, helikon nebo tilak i ve městě, protože do práce jezdím vlakem. Ráno chodím 2km odpoledne 3km a když venku chčije tak jsem za to oblečení vděčný. Když jsem jezdil autem tak to byla klasika jeany, mikina.
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    ja ho nechapu ani v outdooru.. jako cerveno-oranzovou bundu nekam na ledovec nebo do lavinoveho pasma, proc ne, ale do Brd si normalni clovek snad vezme neco, v cem nevypada jak popelar.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    CROSS: heh, ja teda nejak tancuju z rady, jako obvykle. Budto jsem casual, v kozeny bunde, triku, jeans, hoodie, nebo naopak v saku, kosili nebo rolaku a chinos. Ten outdoor style mimo outdoor moc nechapu.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    CROSS: jj jakmile vidis za hranicema rejoice gang, mas okamzite jasno :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    NAGASAWA: nedávno jdu takhle sámoškou tady u nás (cca 15 km od Lausanne) a vidim rodinku celou oháknutou jak do lesa. Kostkovaný kalhoty se čtvercema na kolenou a tak, jednodenní Deuter batůžky, chyběly jim jen trekový hole. Senioři kolem padesátky, mladej tak 15. S úšklebkem povídám ženě, to budou asi Češi. Jdu si do regálu pro jogurt a nemůžu neslyšet "ještě vezmi mlíko". Pak nemaj o nás panovat stereotypy.

    (Já teda ve volným čase chodim oblečenej taky jak socka [M65 kalhoty a hoodie] a kdoví jaký stereotypy tim sám přiživuju.)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    cheche

    Czechs love their outdoor equipment and keep it in perfect efficiency. It’s a second skin for them, and in fact they consider it normal to walk in the city streets dressed as they would be in a forest: boots, backpack, packed lunch, 2 different sport bottles, and all the rest. Which for me is, like, the opposite of “sexy”, but certainly must have some advantages too.

    Really, if a zombie apocalypse or if nuclear war breaks out, I would feel really relieved to be surrounded by Czechs. These people are natural survivors. And they can always spare a sandwich.

    10 things I wish someone told me before I moved to Prague | To say nothing of the cat
    https://carminerodi.wordpress.com/...1/18/10-things-i-wish-someone-told-me-before-i-moved-to-prague/
    STENNY
    STENNY --- ---
    VOJTAM: Většina mých batohů má zevnitř zátěr a promoknutí jim v nornálních podmínkách města nehrozí, ale každý Hudysport a podobně má sprejové impregnace na umělé tkaniny, které podle mé zkušenosti na tohle přebíhání od-do celkem fungují.
    381007
    381007 --- ---
    STEPNI_VLK: a vyrábí se i na zakázku... :D
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Na to je u mé Tatonky dobrá integrovaná pláštěnka. A jestli se nepletu, tak pláštěnky na batohy se dají koupit i samostatně...
    VOJTAM
    VOJTAM --- ---
    Ahoj, nedávno jsem si koupil batoh, který mi byl zde doporučen : https://www.thenorthface.cz/borealis--CHK4.html#jk3 , a děkuji za doporučení MAARISTAANovi.
    Nicméně k otázce, impregnujete batoh ? a když ano tak čím? nedělám si marnou představu o tom, že vydrží liják, spíš mi jde o to aby mi za případné krátké přeběhnutí z tramvaje do práce a zpátky v lijáku nepromokl vnitřek.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Je skvely byt virtualne u toho, kdyz se rozjizdi dalsi skvela ceska a originalni znacka a tak nejak drzet palce pane Pavek. Good luck.
    NELLI
    NELLI --- ---
    381007: no je to tak, mno. Bohužel, bohudík (jak pro koho). Doba je rychlá, milý Kamile, a lidi jsou čím dál tim víc línější. Z vlastní zkušenosti, pokud bych měl "pracně" psát email a doufat, že se mi protistrana třeba možná někdy ozve, tak raději půjdu tam, kde si zboží prostě jednoduše naklikám a zaplatím.

    Každopádně mám z tebe radost. Když si vzpomenu na ty situace před cca 2 rokama, kdys nestíhal, žils v chaosu a lidi byli nasraný, že 3/4 roku nemaj objednávky a všude ticho po pěšině, tak musím konstatovat, že jsi urazil dlouhou cestu hodnou mistra Sifu! ;)
    Uděluji ti Řád zlatého šicího stroje a držim palce, ať se investice vrátí!
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    381007: až budete potřebovat vrátnýho, nak napiš. Když mě, ženu a děti komplet oblečeš, tak ti bude celá naše rodina i se psem hlídat budoucí fabriku :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam