• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    Co sebou nosíte každý den? Tašky, batohy, kabelky a jejich obsah, Tacticool geeks, a US paka ...
    Rady ohledně batohů, tašek. Ukažte fotky toho, co s sebou taháte každý den...
    TABORACEK --- Vyhnete se vsemu na cem je jen trochu jmeno toho dementa beara gryllse
    ZDRAVOTNICKÝ KURZ ZDrSEM - TERMÍN KVĚTEN
    Přihlášení:
    KEMAL
    WOJTYLA
    ADITU
    HOLY_SEAL
    DIMS

    ODKAZY: http://www.maxpedition.com/ | https://www.511tactical.com/ | http://www.blackhawk.com/ | http://www.specopstech.com/ | http://www.crumpler.eu/ | http://www.jptt.cz/ | http://www.spartanstactical.cz/ | http://edcforums.com
    (Přidávejte další.)

    SPŘÍZNĚNÉ KLUBY: [ NOŽE - ] | [ Vybal to! aneb obsahy vasich kabelek ]
    rozbalit záhlaví
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    WOJTYLA: Tak nepočítám, že bych je měl navždy, a i jiné gatě vlastním :-) Jak budu v Praze, tak je prozkoumám v Armed.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    ZOIDBERG: Za me rozhodne. Mam je uz nakou dobu a zatim ani jedna nitka vyparana. Ale nenosim je nijak extreme. Jinak mam kolem sebe lidi kteri NEMAJ jiny kalhoty nez tyhle a drzej jim suoer.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    WOJTYLA: Takže ten Helikon by se dal doporučit? Dívám se na jejich řadu kalhot Urban Tactical a vypadá to příčetně, nenápadný vzhled a spousta užitečných kapes. Kdysi jsem takové věci bral u Bushmana, ale tam už se jaksi nedá…
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SWIST: Helikon UTP je to co shanis. A sezenes to okamzite v praze temer vsude
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    WOJTYLA: jj rok co rok mi posilaji katalog a tak nejak mi prislo ze jsou co se tyce nabidky zacykleni, ale zase proc neco menit, kdyz maji odbyt a u vsech tech operatoru as fuck vybudovany renome.
    SWIST
    SWIST --- ---
    WOJTYLA: Jasně.. Já ty kalhoty potřebuju do konce týdne.. V pátek jsem se dozvěděl že mě firma v neděli posílá na půl roku do říše k zákazníkovi.. Tak ať denělám ostudu, ale zasu nechci nic oblekového..
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SWIST: hele z mýho pohledu ta značka nepřinesla už mnoho let nic novýho.... Helikon se svym Duirect action je daleko v předu.... a to nemluvim o značkách jako Mystery Ranch a podobnejch.... jen to stojí čim dál víc penez.... nekdy až absurdní množství... mno a sdamozřejmě tu máme Mistra Pávečka u kterýho je kvalita na prvnim místě... (jen ty dodací lhuty a zapomenutý objednávky:-)
    SWIST
    SWIST --- ---
    WOJTYLA: Jo? Co místo toho? Je tedy pravda že jsem někde postřehl informaci o tom, že majitel 5.11 prodal a začal si užívat "důchod", ale pak mu to nedalo a teď snad zase startuje nějakou obdobnou značku..
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SWIST: 5.11 je stejně přežitý...
    SWIST
    SWIST --- ---
    ...prosimvás, prodejna 5.11 co byla v Praze už není funkční? Co jsem se koukal tak stránky 511tactical.cz jsou přesměrované na toptactical.cz a tam mají prodejnu jen v Turnově.
    Popřípadě nějaký tip kam po Praze pro nějaké dobré civilní kalhoty volnějšího střihu?
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    381007: ptal jsem se proto, ze jsem uvazoval o darku tohoto typu. ale rad slysim, az si poridim panenku, objednam si i nositko ;)
    381007
    381007 --- ---
    LORD_WANG: Nosítko na mimina už bohužel kvůli hysterickým maminkám, které nás měly neustále potřebu informovat o nějakých certifikátech, které nosítka na děti musí splňovat nevyrábíme. Ale neboj: jednoduše jsme výrobek přejmenovali na „Nosič na panenku“ a u výrobku dostaneš papír s výslovným upozorněním, že výrobek neslouží k nošení dětí (prostě jsme se vyhnuli byrokratické zátěži a zbytečným výdajům pro úředníky).

    Ony totiž veškeré materiály pro styk s dítětem, podle EU musí splňovat různé certifikace, bohužel u Cordur pro vojenské použití nikoho nenapadlo udělat certifikace na dětské výrobky a i když se dítěti vůbec nic nestane, když je v nosítku nošeno, oficiálně se tyto materiály "bez papíru" nesmí na nosítka použít. Dodatečné ocertifikování nosítka by stálo asi 100 tisíc, což je samozřejmě nesmysl...).

    Upřesnění k těm materiálům: ony samozřejmě NIJAK škodlivé nejsou, ale není k nim certifikát ze zkušebny, že škodlivé nejsou - tudíž se použít oficiálně nesmí. Auto může být sebe bezpečnější a kvalitně vyrobené, ale dokud nemá homologaci, ofiko nesmí na silnici. Na našem cobra opasku jde odtáhnout náklaďák a zvednout půldruhé tuny vážící betonový panel, ale papírově se na něm nesmí slaňovat (hmotnost člověka i s bagáží je zhruba 1/20 nosnosti opasku), protože na něm není našitá cedulka s normou (opasek nebyl ve zkušebně) :). Prostě byrokracie.

    My sami jsme nosítko na mládě používali (teď už je mu rok a půl, začíná sám chodit, a v nosítku už ho to nebavilo, takže jsme náš kus poslali do světa. Dítě prospívá naprosto v pořádku, páteř, kyčle a všechno má nález 1A (nejde lepší). Redesigny nosítka jsme dělali ve spolupráci s dětským ortopedem. Naše dítě je to nejcennější co mám, a věř, že kdybych měl sebemenší pochybnost o střihu, nebo kvalitě, či škodlivosti materiálu, nedal bych ho do toho. Pokud by Ti tedy toto prohlášení, stejně jako všem ostatním uživatelům stačilo, můžeme Ti nosítko (na panenku :) ) vyrobit.

    Cena je hodně odvislá od použitých materiálů. Nosítko například v maskáči vz.95, vz.2007 (slovenský tetris) a v civilních barvách (materiál polyester) vychází kolem třech a půl tisíc. Nosítko v černé, Coyote brown, a maskáčích (dle dostuponosti např. multicam, krypteky, pencott...) kolem 4500Kč (v případě nějakého dražšího výrobního provedení (maskované popruhy, potisklé lemovky...) i více.

    Long story short: jsme ochotni přijímat zakázky na šití nosítek :)
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    381007: no a uz jsi na nej ochoten prijimat zakazky? ;)
    381007
    381007 --- ---
    LORD_WANG: Kdepak, Mission Critical měli nosítko dřív než já :) a naopak, mě se to jejich tak líbilo, že jsem se rozhodl si na mládě jedno vyrobit :)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    IOT_JH: Zrovna po takovym taky koukam a nejlip vypada osprey farpoint nebo porter, podle toho jak jsi ambiciozni cestovatel.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    TABORACEK: já ti z písku postavím celej hrad klidně
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Cus, bekdo tip na batoh, ktery co nejlepe vyuzije carry-on? Predstavuju si jednokomorovej pytel hranatyho tvaru :) ale aby to melo nejaky rozumny zada.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    IHNAT, BRUKEV: jinak tuto je ten TED talk:
    How to rebuild the world from scratch | Lewis Dartnell
    https://www.youtube.com/watch?v=CdTzsbqQyhY


    Je to celkem zajimavy na dvacet minutek...
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    IHNAT: "basic, tools like a lathe". Ja umim postavit lecos, ale soustruh z pisku a plechovek by mozna nezvladnul ani macgyver:)
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    TABORACEK: Myslí tím výrobu skleněných nástrojů k vědeckému poznání...
    How to rebuild our world from scratch: Lewis Dartnell at TED2015 | TED Blog
    http://blog.ted.com/how-to-rebuild-our-world-from-scratch-using-science-lewis-dartnell-at-ted2015/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TABORACEK: Professor Dartnell, who is the author of the book author of 'The Knowledge: How To Rebuild Our World From Scratch' also advises people to head to the beach, the supermarket or a golf course if an apocalypse should strike.

    He says that glass is crucial to re-building and a beach offers sand as well as other raw materials such as chalk and seaweed.
    What's more, basic, tools like a lathe, can be made from sand and old drinks cans.

    Those heading to the average supermarket should find enough supplies to keep them alive for 55 years.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam