• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    Co sebou nosíte každý den? Tašky, batohy, kabelky a jejich obsah, Tacticool geeks, a US paka ...
    Rady ohledně batohů, tašek. Ukažte fotky toho, co s sebou taháte každý den...
    TABORACEK --- Vyhnete se vsemu na cem je jen trochu jmeno toho dementa beara gryllse
    ZDRAVOTNICKÝ KURZ ZDrSEM - TERMÍN KVĚTEN
    Přihlášení:
    KEMAL
    WOJTYLA
    ADITU
    HOLY_SEAL
    DIMS

    ODKAZY: http://www.maxpedition.com/ | https://www.511tactical.com/ | http://www.blackhawk.com/ | http://www.specopstech.com/ | http://www.crumpler.eu/ | http://www.jptt.cz/ | http://www.spartanstactical.cz/ | http://edcforums.com
    (Přidávejte další.)

    SPŘÍZNĚNÉ KLUBY: [ NOŽE - ] | [ Vybal to! aneb obsahy vasich kabelek ]
    rozbalit záhlaví
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SWIST: Hmm MR bude stat vic. Ale mrkni.
    SWIST
    SWIST --- ---
    WOJTYLA: no, teď mám nárazově trochu víc financí tak bych klidně zainvestoval.. Nevím na kolik ten mystery ranch vyjde, kouknu na to. Ale toho condora jsem pořizoval na místo 5.11 který se mi líbí ale v tu dobu se mi do toho nechtělo cpát prachy. Kolem 5k bych do něj teď klidně dal..
    STENNY
    STENNY --- ---
    SWIST: Něco od Wisportu by pro tebe mohlo mít zajímavý poměr cena /výkon.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SWIST: Ni chce to neco lepsiho. Jako kdyby ses chtel vazne placniut pres kapsu mrkni na Mystery Ranch. Zajimavy bagle.
    SWIST
    SWIST --- ---
    WOJTYLA: no, já měl právě nejdřív 72 od helikonu, ta šla do háje rychle, ale za ty prachy.. Teď mám condora 72 a už taky nic moc..
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SWIST: Proc naivni? Rush 72 by to mohl potesit. Jinak skoro kazda vojenska znacka dela 3 denni bagly. A pokud to vydrzi v Iraku vydrzi to i v Semilech.
    SWIST
    SWIST --- ---
    Asi hodně naivní dotaz.. Ale za pokus nic nedám. Nemáte někdo tip na batoh na EDC - ale nějakou třídenku, že kterého se po pár letech nestane neforemný pytel? Nosím v něm každý den zrcadlovku, objektivy, lékárnu, většinou i lahev s vodou a knihu.. Plus další "nezbytné" věci, takže pár kilo má.. Což mu samozřejmě nedělá dobře, kor když ho nosím opravdu prakticky každý den..
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    ZAPPO: Moc předjímáš a předjímáš blbosti...

    Pokud bych měl mít v autě (a ne, běžně s sebou nic tahat neplánuji, v autě ale předpokládám větší riziko potřeby někde mimo civilizaci bez běžné firemní lékárničky) jen to, co umím použít, tak tam právě budu mít víceméně jen tu soupravu polního chirurga, stahovací obinadlo, obvazový materiál, spojovací materiál, klasickou desinfekci a akutol, ale už ne roušku na resuscitaci, protože mám jen velmi matnou představu, jak ji použít - koneckonců se to furt mění, naposledy si pamatuji od zkoušky, že to byly 2 stlačení, jeden vdech, ale někde jsem četl, že už je to zas jinak...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    ZAPPO: bavíme se o lekarně do auta, vo žádný lekarně na nošení nebyla řeč:-)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    COMODOR_FALKON: Hele s těmahle představama fakt radši začni tím kurzem, vypadá to, že jsi úplně mimo. Nic ve zlým.

    WOJTYLA: To už je moc meta na můj vkus. Považuju za důležitý, aby v lékárně netahal co neumí použít, protože to zvětšuje lékárnu a tím úplně přímo snižuje ochotu ji nosit (jinam než zahodit v autě). Přijde mi to prostě jako krok nula, uvědomit si co umím a co ne a pracovat s tím co jo.
    Druhej krok vidím stejně jako ty, dobrej kurz - kde do něj ve slušným zdrsem základu natlučou co nedělat, jak telefonovat a že důležitý je tlak v ráně a dejchání. A kdo mluví dejcha a kdo nedejchá toho resuscituješ.
    I tyhle dva kroky jsou pro něj dva velký kroky, který má ještě před sebou a potom bych viděl nějaký vybavování lékárničky pro okolojdoucí polní chirurgy v případě hromadný havárie, kteří nebudou mít vlastní lepší - případně pokročilý kurzy.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    SPM: Tak nějaký menší hasičák pod sedadlo by možná nebyl od věci... ;)

    Já bych právě pak nerad zjistil, že v krizové situaci zranění prostě umřou, protože leukoplast nelepí a takové ty pružné spojky s kovovými drápky tam nejsou, přičemž vlastně zraněné ani nevyprostím z vozu, protože nůžky se o bezpečnostní pás zlomí... Že z nich nedokážu vytahat střepy, protože pinzeta je moc tuhá a skalpel tupý (ten v autolékárničce asi vůbec nebude, co...?). A tak...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    ZAPPO: tak lekárnu nemáš jen pro sebe... muže bejt kolem nekdo kdo ví co a jak ale nemá čim... takže obvazy a základní veci typu škrtidlo a tak bych rozhodně přibalil a přihlásil se na poatřičný kurzy...
    SPM
    SPM --- ---
    COMODOR_FALKON: já jsem do auta kupoval nějakýho hartmanna, asi za 3 kila. Neumim s tim, nikdy jsem to nepotřeboval, ale prej tahle s tou povinnou výbavou jakžtakž použitelná je (jako že aspoň leukoplast lepí a tak).

    Jenom se to nesmí přehnat :-) To si člověk do toho auta krom lékárničky dá pořádnej hasičák, vyprošťovací náčiní, lopatu, kanystr, ... a pak aby sebou tahal vozejk, aby měl kam dát alespoň tašku s notebookem :-)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Já teda jen přidám k diskuzi tip jak dosáhnout toho, že s ní budeš umět. Začni tak, že z ní všechno vyndáš a pak tam dej jen věci, který víš co a jak bys s nima dělal - a kdy. Je hrozně snadný tam přihodit dvě tři balení obvazů, ale když nevíš jestli tím chceš ránu ovazovat, ucpávat, škrtit nebo co vlastně, tak je to mrtvá váha.
    A když zjistíš, že tímhle prvním výběrem prošly náplasti, dezinfekce, brufen, živočišný uhlí a antialergeny, tak přihoď ještě rukavice a máš první verzi za sebou:))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    COMODOR_FALKON:
    1) sebelepší lékárna Ti je k ho*nu, když s ní neumíš, nebo když se k ní nedostaneš
    2) nemusí to být ani tak drahé, jak varuje Wojtyla, je to jen o tom, kolik "co kdyby scénářů" necháš, aby Tě ovládlo
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    jeste bych dodal ze nez obsah je dulezitejsi co s tim umis... ani 100% kedbag te nespasi kdyz nevis co s nim mas delat...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    COMODOR_FALKON: Presne jak pise Maweric. Kvuli fizlum to nejlevnejsi co je a nesahat do toho.

    A bokem si vybavit poradnou smysluplnou lekarnu.

    Bohuzel ses vydal na ceru ktera je sice krasna ale bude te stat behem pristich let dost penez. Vitam te na ty ceste a uzij si ji. Na konci te ceka pekne vybavenej Get Home Bagv aute a par lekaren v byte a v praci:-))
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    COMODOR_FALKON: kup si nejlepvnejsi kterou sezenes kvuli fizlum... a zybtek teprve res bokem... protoze jim nechces vysvetlovat ze nemas EU schvalenou ostemplovanou, nerozbalenou...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    Potřeboval bych nasměrovat pŕátelé!
    Končí mi životnost supermarketové (čili nejspíše nepoužitelné) autolékárničky. Rád bych ji proto nahradil něčím legálně neproblematickým ale zároveň použitelnějším.

    Jo e mi jasné, že to bude dražší než supermarketovka za 169,- z Alzy, ale nemusel by to zrovna být desetinásobek...

    Nějaká doporučení na pouzdro a obsah...?

    Děkuji :)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    GILDARIUS: Tatonka je super. mom už několik let tuhle (dá se samozřejmě koupit i nenaplněná za zlomek ceny) http://www.rockpoint.cz/lekarna-tatonka-first-aid-complete/pTAT21030574-2/

    narozdíl od LACHAUER nemá síťovinu, ale průhledný plast.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    GILDARIUS: stridam maxpedition fatty a aegis ifak, jedno mam na strelnici a druhy na vse ostatni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam