• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    Co sebou nosíte každý den? Tašky, batohy, kabelky a jejich obsah, Tacticool geeks, a US paka ...
    Rady ohledně batohů, tašek. Ukažte fotky toho, co s sebou taháte každý den...
    TABORACEK --- Vyhnete se vsemu na cem je jen trochu jmeno toho dementa beara gryllse
    ZDRAVOTNICKÝ KURZ ZDrSEM - TERMÍN KVĚTEN
    Přihlášení:
    KEMAL
    WOJTYLA
    ADITU
    HOLY_SEAL
    DIMS

    ODKAZY: http://www.maxpedition.com/ | https://www.511tactical.com/ | http://www.blackhawk.com/ | http://www.specopstech.com/ | http://www.crumpler.eu/ | http://www.jptt.cz/ | http://www.spartanstactical.cz/ | http://edcforums.com
    (Přidávejte další.)

    SPŘÍZNĚNÉ KLUBY: [ NOŽE - ] | [ Vybal to! aneb obsahy vasich kabelek ]
    rozbalit záhlaví
    SPM
    SPM --- ---
    GILDARIUS: Mám nějakou ntb tašku od dellu; ruku do ohně bych za to nedal, ale na 99% to bude dicota (alespoň co si pamatuju pár let zpátky, tak všechny tašky/batohy dell byl rebrendovaný dicota). Po 2 letech to uchycení ramenního popruhu visí na vlásku a čekám, kdy se utrhne (pak se tu asi objevím s dotazem co pořídit :-) ) - a to ta taška žádné nošení prakticky nezažila, nosim to akorát domov - auto - kancl - auto - domov. Nosit se to jinak ostatně ani moc nedalo, popruh se pořád kroutí a celkově po chvíli má člověk pocit, že mu upadne rameno. Naproti tomu několik let nazpět jsem od nich měl batoh a ten mi naopak přišel celkem v pohodě. Postupem času se mu potrhala nějak látka na popruzích, nicméně nic, co by mělo vliv na funkci. Takže ten mi z pohledu ceny a toho, co zažil, naopak zase přišel celkem v pohodě.
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    JINX: kluci u nás v práci mají brašny od firmy dicota - nosí to roky a nevypadá to že by se jim nějak rozpadaly, rozhodně to udělá větší parádu než tacticoolnesmysl s molle systémem. Batoh bych si od nich ale nekoupil :-!
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    černý Rush Messenger, nikde nevzbudil žádné pohoršení či byť i jen pozvedlé obočí
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    JINX: Jediný čeho tímhle směrem výběru dosáhneš bude, že se zařadíš do kategorie "EDC prepper s low profile tactical gearem z internetových diskuzí". To, že je ten messenger v šedý barvě neznamená, že působí civilně nebo že nebude působit jako pěst na oko u jakéhokoliv oblečení na úroveň džíny a košile bez saka (a i tam budeš vypadat jak ajťák).
    Je to fakt hrozně komický, jak takových lidí potkávám v rámci profese docela hodně (a samotnýmu se mi doma válí Fatboy od Maxpeditionu :)) ), tak ten vzor je prostě úplně strašlivej.
    JINX
    JINX --- ---
    CROSS: Ano ja batoh nechci, jen tašku. Na ten Rush už jsem koukal a zatím je to favorit.
    CROSS
    CROSS --- ---
    JINX: 5.11 Rush Delivery Lima, double tap (double tap je kombinace šedý a černý). Do Limy 15" MBP dáš v poho, X-ray už se k obleku nehodí proporcemi.

    Z batohů — souhlasim s Blowupem, stylem by šel třeba Everyday backpack od Peak Design, ale s batohama je prostě problém, jak to nosit přes sako a nevypadat komicky.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    JINX: K obleku se nehodi zadnej batoh. Nikdy, pokud teda nechces vypadat jako vul.
    Pokud otazka zni, kterej se ze vsech co se nehodej nehodi nejmene, tak bych volil nejakej cernej s mirne edge designem. Trebas od Haglöfs.
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    JINX: imho se klasický 5.11 v šedo černé k formálnímu oděvu v rámci možností hodí.
    JINX
    JINX --- ---
    Mate nekdo prosim tip na messenger, pripadne batoh/tasku ktera by zaroven byla vhodna k obleku? Zatim mam vyhlidnuty Crumpler Dinky (podminkou je aby se tam dal nejak rozumne strcit mb air 13" nebo mbp 15") ale premyslim nad tim ze bych radeji neco bytelnejsiho.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    OTAKAR: Ano, pozoruji. Teda s asfaltem problém nemám, mokrá dlažba klouže jak led. Takže buď klouzat, nebo krátké kroky a mírný předklon;)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    WOJTYLA: Tak v tomhle směru jsou super oilresist pracovní boty. Mnohé z nich vypadají dobře i pro civilní nošení. Je až neskutečné na čem všem se to udrží.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    COMODOR_FALKON: Možná mě někdo nebude mít rád. Ale nosím polštářkové náplasti a pak stříbrnou pásku. Bavíme se o neoficiální lékárničce. Dá se s ní nahradit i šití a nemyslím mašličky. Co hodně pomůže je něco na odstranění krve z okolí rány. I nejmenší poranění, když tam kvůli mastné krvi nic nedrží se komplikuje.
    Jinak souhlasím s WOJTYLA:
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    381007: ano kompaktní verze dílny je to co potřebujeme, aby se to vešlo vedle kompaktního puškařství, zámečnisttví, chirurgie, nožířství, atd...
    381007
    381007 --- ---
    Nazdar všichni, dnes jsem spustil na našem eshopu nášivkovou akci :) jestli to někoho zajímá, jste vítáni :) fejsbukáři: https://www.facebook.com/...a.225572717556214.50343.225566094223543/1334908816622593/?type=3&theater
    a pro mimofacebookové: https://www.janpavek.com/aktuality/pavek-v-patek-nasivkovy-svatek

    PS: na šitíčku pracuji, dávám dokupy seznam vybavení, ale asi budu muset udělat víc verzí, protože od minimalistické sady na přišití knoflíku jsem se propracoval až ke kompaktní verzi šicí/správkárenské dílny :D
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    Mistni guru snad pomuzou - shanim nejaky lowcost obal na prenaseni kovovych tercu. Jedna se o skladaci konstrukci kyvneho terce, kterou dokazu rozlozit do rozmeru trojuhelniku cca 100*90*90 cm. Cilem je to mit v jedne tasce na prenaseni do/z auta, jelikoz je to slozene ze tri casti + dve prkynka. Idealne neco s uchytem. Vahove je to vychazi na 11kg. V nejhorsim poprosim maminu, aby neco sesila, ale treba vas napadne nejake out-of-the-box reseni.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Pořídil jsem nakonec Asolo Century a ty mi na mokrým asfaltu ani šutrech nekloužou. Just sayin.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    OTAKAR: Je to tak a je to k nim jedina vytka. Porad doufam, ze udelaji v2.0 s jinou podrazkou.
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    OTAKAR: mam stary lowy tempest...a ty maj podle pohmatu trochu mekci podrazku nez ty novy modely a v tech chodim ve meste kdyz je snih primrzlo nebo mokro, ty novejsi podrazky na vsech lowach co jsem koukal mi prijdou tvrdsi (i na tech renegadech co mam) a je to prej kvuli opotrebeni a prorazeni na ostrejch sutrech atd. ale na hladkym mokrym povrchu klouzou...treba na mokrejch velkejch kulatejch trochu ohnuslejch kamenech je to trochu vrazedny :) a chce to pak spis trochu bruslit nez chodit, ale zase v bahne, listi atd to neklouze a drzi jak drapaky...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    OTAKAR: hele na todle si stěžuje hodně lidí, jako ano na mokru kloužou každý boty kromě tech s koženou podrážkou, ale nepřijde mi to nejak nesmyslně klouzací... aspon teda mezi baráem a autem to nepozoruju.-D
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    NELLI: no nic, já jen, že mě zkrátka trochu zaskočilo, že moje pracovní lakýrky kloužou míň, než taktické lowy :)
    381007
    381007 --- ---
    VACA: Tohle chápu a zohledním to ve vybavení toho "taktického šitíčka". Budou tam jehly a nitě jak na opravu oblečení, tak i na opravu batohu/tašky/výstroje. Mimochodem úplně stejným postupem, který jsi zde popsal jsem si jednou opravil batoh na jedné tůře. Cca 15km před cílem se mi vytrhnul balanční popruh z těla batohu a nešlo s tím jít. 15 minut oprava a řekl jsem si, že jak dojedu domů batoh opravím pořádně, nakonec jsem s tou "dočasnou" opravou další tři roky fungoval, než jsem koupil nový bágl (aneb jednotka dočasnosti = 1 furt) :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam