• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    Co sebou nosíte každý den? Tašky, batohy, kabelky a jejich obsah, Tacticool geeks, a US paka ...
    Rady ohledně batohů, tašek. Ukažte fotky toho, co s sebou taháte každý den...
    TABORACEK --- Vyhnete se vsemu na cem je jen trochu jmeno toho dementa beara gryllse
    ZDRAVOTNICKÝ KURZ ZDrSEM - TERMÍN KVĚTEN
    Přihlášení:
    KEMAL
    WOJTYLA
    ADITU
    HOLY_SEAL
    DIMS

    ODKAZY: http://www.maxpedition.com/ | https://www.511tactical.com/ | http://www.blackhawk.com/ | http://www.specopstech.com/ | http://www.crumpler.eu/ | http://www.jptt.cz/ | http://www.spartanstactical.cz/ | http://edcforums.com
    (Přidávejte další.)

    SPŘÍZNĚNÉ KLUBY: [ NOŽE - ] | [ Vybal to! aneb obsahy vasich kabelek ]
    rozbalit záhlaví
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CROSS: to víš že jde o národnostní citlivost/ zvyklost, obzvlášť třeba ten vrchol českýho oblíkání v podobě svetru vs britský všudypřítomný košile.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ZAPPO: jediný, co v tý otázce zaznělo, je, že to má být víceméně messenger bag vhodný k obleku. To neni moc podrobný, ani to nic neříká o případným dresscode nebo prostředí, s jakým tazatel přijde do styku. Tudíž k tomu ani nemůže dostat nějakou normativní odpověď, nehledě na to, že na to žádný pevný normy nejsou. „Vhodný k obleku“ to nebude nikdy, z povahy takovýho zavazadla, což tu několikrát zaznělo.

    Jinak když to zmiňuješ, tak já si teda nevybírám zavazadla podle toho, abych tim někoho zaujal, a podle mé zkušenosti k tomu ani v profesionálním styku nedochází, lidi v prostředí, kde se pohybuju já, to prostě nezajímá. (Za posledních dvacet let se mi to přihodilo jednou, kdy se mě někdo ptal na Boblbee batoh.)

    Ještě poslední poznámka — v nadnárodním prostředí, kde se pohybuju, půjde spíš asi o firemní pravidla nebo řekněme kulturu než o míru citlivosti jednotlivých národností, ale to je jen moje individuální zkušenost. Je mi jasný, že třeba ve finančním sektoru to bude jiný než u mýho klienta, kterej prostě vyrábí mejdlo (což my mu ale neříkáme). ;–]
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Ja si teda nechaval v cechach driv sit na miru kozeny aktovky, kdyz jsem je jeste nosival. Cerna horsehide, clovek si mohl presne porucit jaky kapsy, jaky zavirani atd.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    CROSS: Já myslím, že je rozdíl v tom, jestli někdo chce splnit řekněme formální požadavky na dresscode montérky ve firmě - a tam je samozřejmě jedno, co kdo nosí. Obdobně, pokud se pohybuješ a setkáváš s lidma z firem, co to mají stejně, tak je to jedno a můžeš narazit na podobný jako jsi ty:) nebo zaujmout tím, že to bude "lepší než fasovaná notebook brašna". Ostatně, pokud to je kritérium, tak to není těžký splnit a v kategorii "notebooková brašna" bude něco od 5.11 nebo maxpeditionu lepší.
    Jen z úvodního postu jsem měl dojem, že je otázka spíš než na to, "co projde" na to, "co bude dobrý". A tam fakt záleží s kým se bavíš - národnost (britové a francouzi jsou na tohle výrazně citlivější než třeba rumuni nebo poláci), profese (ajťáci jsou buřt, sales/finance zas jiná oblast) a samozřejmě úroveň. Do director level je to furt plus minus jedno, pokud nebude někdo chtít dělat opičky, od D vejš včetně už jsem zažil i doporučení, aby si člověk převlíkl košili, v jednom extrémním případě negativní zpětnou vazbu poslanou do firmy bez vědomí zaměstnance "pořiďte mu důstojný pero, na reklamní propisku nejsem zvědavej" a za jeden výš profilovej meeting dostal jeho organizátor jemné upozornění, že se tam nahromadila hromada batohů a brašen v rohu, což nevypadalo dobře - a měl buď zařídit šatnu s odnosem nebo upozornit účastníky, že tohle mají nechat na hotelu.
    JINX
    JINX --- ---
    KRITAU: souhlasim, nicmene ty tactical tasky (ano batoh opravdu nechci) alespon z obrazku vypadaj pomerne minimalisticky a zaroven maji dost volneho mista. Dicotu ani Samsonlite samozrejme nechci, ani messenger bagy od HP. Zkusim tedy jeste probehnout lokalni obchodni centra a kdyz nic nesezenu tak budu muset objednavat https://www.casecrown.com/product/haverford-messenger/ (ktery vypada alespon trochu rozmne) bohuzel zrejme neexistuje distributor v CR.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Popřípadě kde se na něj v Praze podívat? Dík.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Používám Maxpedition Mini Pocket organizer a poslední dobou je mi malej. Takže přemýšlím nad Beefy nebo Fatty. Dokážete někdo tyhle dva porovnat? Je Beefy dostatečný upgrade za Mini? Nenosim v tom žádné početné nářadí, ale takovou klasiku - nůž, baterku, MT, šroubovák, psací potřeby a další kravinky. Díky.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    helejte skoro mi přijde že diskuze o stylu tady... mno každej asi at si to děláme jak chceme.... pro mě je kupříkladu defaultní Dicota k NTB vzor naprostý hruzy a tragedie to nosej vobchodáci z OVB, navíc ty tašky jsou blbě udělany a nic se do nich nevejde...

    jednám na nejvyšších místech v corporate/agency segmentu po celym CEE regionu a jak 5.11 Messenger tak Direct Action Messenger byly vždy naprosto ok, navíc se s nima i dobře lítá a podobně...

    nicméně považuju to jen za muj osobní pohled na věc - za nákýho style guru bych svuj osobní názor nevydával a tak bych si asi i přál aby tahle diskuze byla... doporučujme si co sami používáme a nazaštitujme se při tom ani polovinou dle pohlaví ani prohlášeníma v čem bude kdo vypadat rozhodně jako jelito či kam ho to zařadí...

    je to tak pro vás ok?
    CROSS
    CROSS --- ---
    ZAPPO: taková kategorie podle mě neexistuje, protože publikum se buď takových diskusí účastní, a pak mu to převážně přijde v pohodě, nebo o nich nemá tušení, a škatulkování neprovádí. Takže se bavíme maximálně o pár jednotlivcích s názorem.

    Podle mého takovýhle hodnocení vždycky bude záležet na kontextu, taky neni oblek jako oblek. Kdybych měl být v tomhle směru striktní, pokud se nebavíme o nějaký konfekci, kterou člověk nejspíš musí navlíkat jako uniformu do svýho 9 to 5 jobby jobu, tak messenger přes rameno se k tomu nehodí v principu, ať už má YKK zipy a molle, nebo neotřelej univerzitní look s neoprenovými prvky etc.

    Abych mluvil čistě za sebe, uvažuju o těchto věcech, pokud už vůbec, jako o součásti stylu daný osoby. Oblečení, boty, vystupování a pod.

    No a k tý míň akademický části debaty: v korporaci fasujeme tašky od Dellu, jako rebrandovaná Dicota mi to nepřijde (bohužel — v minulosti jsem nějaký vysloveně laptop tašky od Dicoty používal a alespoň kvalita zpracování byla o třídu výš, než co nám Dell dodává poslední roky), je to taky v kombinaci šedý a černý a kromě toho, že je to hnusný, je to i dost nepraktický. Ze zkušenosti můžu říct, že moje řekněme obchodní partnery vůbec nezajímá, jestli přijdu s touhle hrůzou, nebo s Limou, co jsem tu zmiňoval, ale jak jsem už v minulosti psal, ani v naší korporaci, ani na straně klientů se obleky nenosej.
    SPM
    SPM --- ---
    GILDARIUS: Mám nějakou ntb tašku od dellu; ruku do ohně bych za to nedal, ale na 99% to bude dicota (alespoň co si pamatuju pár let zpátky, tak všechny tašky/batohy dell byl rebrendovaný dicota). Po 2 letech to uchycení ramenního popruhu visí na vlásku a čekám, kdy se utrhne (pak se tu asi objevím s dotazem co pořídit :-) ) - a to ta taška žádné nošení prakticky nezažila, nosim to akorát domov - auto - kancl - auto - domov. Nosit se to jinak ostatně ani moc nedalo, popruh se pořád kroutí a celkově po chvíli má člověk pocit, že mu upadne rameno. Naproti tomu několik let nazpět jsem od nich měl batoh a ten mi naopak přišel celkem v pohodě. Postupem času se mu potrhala nějak látka na popruzích, nicméně nic, co by mělo vliv na funkci. Takže ten mi z pohledu ceny a toho, co zažil, naopak zase přišel celkem v pohodě.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    KRITAU: nejlip mluv vzdycky za sebe. Kdyz clovek mluvi za ostatni vzdycky je slusny riziko ze se sekne:-)))
    KRITAU
    KRITAU --- ---
    JINX: Jestli můžu hovořit za dámskou část týhle diskuze, tak jakýkoliv "tactic" batohy/tašky jsou při nošení ve městě komický a odpudivý zároveň (nejsou k tomu určený, že jo) a k obleku několikanásobně.

    Doporučuju se rozhlídnout třeba po koženejch brašnách - bude to vhodný, nadčasový, stylový a vydrží roky.
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    JINX: kluci u nás v práci mají brašny od firmy dicota - nosí to roky a nevypadá to že by se jim nějak rozpadaly, rozhodně to udělá větší parádu než tacticoolnesmysl s molle systémem. Batoh bych si od nich ale nekoupil :-!
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    černý Rush Messenger, nikde nevzbudil žádné pohoršení či byť i jen pozvedlé obočí
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    JINX: Jediný čeho tímhle směrem výběru dosáhneš bude, že se zařadíš do kategorie "EDC prepper s low profile tactical gearem z internetových diskuzí". To, že je ten messenger v šedý barvě neznamená, že působí civilně nebo že nebude působit jako pěst na oko u jakéhokoliv oblečení na úroveň džíny a košile bez saka (a i tam budeš vypadat jak ajťák).
    Je to fakt hrozně komický, jak takových lidí potkávám v rámci profese docela hodně (a samotnýmu se mi doma válí Fatboy od Maxpeditionu :)) ), tak ten vzor je prostě úplně strašlivej.
    JINX
    JINX --- ---
    CROSS: Ano ja batoh nechci, jen tašku. Na ten Rush už jsem koukal a zatím je to favorit.
    CROSS
    CROSS --- ---
    JINX: 5.11 Rush Delivery Lima, double tap (double tap je kombinace šedý a černý). Do Limy 15" MBP dáš v poho, X-ray už se k obleku nehodí proporcemi.

    Z batohů — souhlasim s Blowupem, stylem by šel třeba Everyday backpack od Peak Design, ale s batohama je prostě problém, jak to nosit přes sako a nevypadat komicky.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    JINX: K obleku se nehodi zadnej batoh. Nikdy, pokud teda nechces vypadat jako vul.
    Pokud otazka zni, kterej se ze vsech co se nehodej nehodi nejmene, tak bych volil nejakej cernej s mirne edge designem. Trebas od Haglöfs.
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    JINX: imho se klasický 5.11 v šedo černé k formálnímu oděvu v rámci možností hodí.
    JINX
    JINX --- ---
    Mate nekdo prosim tip na messenger, pripadne batoh/tasku ktera by zaroven byla vhodna k obleku? Zatim mam vyhlidnuty Crumpler Dinky (podminkou je aby se tam dal nejak rozumne strcit mb air 13" nebo mbp 15") ale premyslim nad tim ze bych radeji neco bytelnejsiho.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    OTAKAR: Ano, pozoruji. Teda s asfaltem problém nemám, mokrá dlažba klouže jak led. Takže buď klouzat, nebo krátké kroky a mírný předklon;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam