• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    SWIST
    SWIST --- ---
    Taková teoretická otázka.. Kolik toho cca udrží moll - jedno oko? Když by se vzalo nějaké průměrné zpracování.
    O co mi jde, s tím Rush 72 jsem spokojený, ale madlo na vrchu je hodně tenké - vyřešeno paracordem, a chybí mi madlo na boku.. Tak jsem si říkal že provážu paracord třeba ob dvě řady. Ale včera jsem v něm táhl cca 20kg tak bych byl docela nerad kdyby se mi to povedlo utrhnout.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CROSS: to víš že jde o národnostní citlivost/ zvyklost, obzvlášť třeba ten vrchol českýho oblíkání v podobě svetru vs britský všudypřítomný košile.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ZAPPO: jediný, co v tý otázce zaznělo, je, že to má být víceméně messenger bag vhodný k obleku. To neni moc podrobný, ani to nic neříká o případným dresscode nebo prostředí, s jakým tazatel přijde do styku. Tudíž k tomu ani nemůže dostat nějakou normativní odpověď, nehledě na to, že na to žádný pevný normy nejsou. „Vhodný k obleku“ to nebude nikdy, z povahy takovýho zavazadla, což tu několikrát zaznělo.

    Jinak když to zmiňuješ, tak já si teda nevybírám zavazadla podle toho, abych tim někoho zaujal, a podle mé zkušenosti k tomu ani v profesionálním styku nedochází, lidi v prostředí, kde se pohybuju já, to prostě nezajímá. (Za posledních dvacet let se mi to přihodilo jednou, kdy se mě někdo ptal na Boblbee batoh.)

    Ještě poslední poznámka — v nadnárodním prostředí, kde se pohybuju, půjde spíš asi o firemní pravidla nebo řekněme kulturu než o míru citlivosti jednotlivých národností, ale to je jen moje individuální zkušenost. Je mi jasný, že třeba ve finančním sektoru to bude jiný než u mýho klienta, kterej prostě vyrábí mejdlo (což my mu ale neříkáme). ;–]
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Ja si teda nechaval v cechach driv sit na miru kozeny aktovky, kdyz jsem je jeste nosival. Cerna horsehide, clovek si mohl presne porucit jaky kapsy, jaky zavirani atd.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    CROSS: Já myslím, že je rozdíl v tom, jestli někdo chce splnit řekněme formální požadavky na dresscode montérky ve firmě - a tam je samozřejmě jedno, co kdo nosí. Obdobně, pokud se pohybuješ a setkáváš s lidma z firem, co to mají stejně, tak je to jedno a můžeš narazit na podobný jako jsi ty:) nebo zaujmout tím, že to bude "lepší než fasovaná notebook brašna". Ostatně, pokud to je kritérium, tak to není těžký splnit a v kategorii "notebooková brašna" bude něco od 5.11 nebo maxpeditionu lepší.
    Jen z úvodního postu jsem měl dojem, že je otázka spíš než na to, "co projde" na to, "co bude dobrý". A tam fakt záleží s kým se bavíš - národnost (britové a francouzi jsou na tohle výrazně citlivější než třeba rumuni nebo poláci), profese (ajťáci jsou buřt, sales/finance zas jiná oblast) a samozřejmě úroveň. Do director level je to furt plus minus jedno, pokud nebude někdo chtít dělat opičky, od D vejš včetně už jsem zažil i doporučení, aby si člověk převlíkl košili, v jednom extrémním případě negativní zpětnou vazbu poslanou do firmy bez vědomí zaměstnance "pořiďte mu důstojný pero, na reklamní propisku nejsem zvědavej" a za jeden výš profilovej meeting dostal jeho organizátor jemné upozornění, že se tam nahromadila hromada batohů a brašen v rohu, což nevypadalo dobře - a měl buď zařídit šatnu s odnosem nebo upozornit účastníky, že tohle mají nechat na hotelu.
    JINX
    JINX --- ---
    KRITAU: souhlasim, nicmene ty tactical tasky (ano batoh opravdu nechci) alespon z obrazku vypadaj pomerne minimalisticky a zaroven maji dost volneho mista. Dicotu ani Samsonlite samozrejme nechci, ani messenger bagy od HP. Zkusim tedy jeste probehnout lokalni obchodni centra a kdyz nic nesezenu tak budu muset objednavat https://www.casecrown.com/product/haverford-messenger/ (ktery vypada alespon trochu rozmne) bohuzel zrejme neexistuje distributor v CR.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Popřípadě kde se na něj v Praze podívat? Dík.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Používám Maxpedition Mini Pocket organizer a poslední dobou je mi malej. Takže přemýšlím nad Beefy nebo Fatty. Dokážete někdo tyhle dva porovnat? Je Beefy dostatečný upgrade za Mini? Nenosim v tom žádné početné nářadí, ale takovou klasiku - nůž, baterku, MT, šroubovák, psací potřeby a další kravinky. Díky.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    helejte skoro mi přijde že diskuze o stylu tady... mno každej asi at si to děláme jak chceme.... pro mě je kupříkladu defaultní Dicota k NTB vzor naprostý hruzy a tragedie to nosej vobchodáci z OVB, navíc ty tašky jsou blbě udělany a nic se do nich nevejde...

    jednám na nejvyšších místech v corporate/agency segmentu po celym CEE regionu a jak 5.11 Messenger tak Direct Action Messenger byly vždy naprosto ok, navíc se s nima i dobře lítá a podobně...

    nicméně považuju to jen za muj osobní pohled na věc - za nákýho style guru bych svuj osobní názor nevydával a tak bych si asi i přál aby tahle diskuze byla... doporučujme si co sami používáme a nazaštitujme se při tom ani polovinou dle pohlaví ani prohlášeníma v čem bude kdo vypadat rozhodně jako jelito či kam ho to zařadí...

    je to tak pro vás ok?
    CROSS
    CROSS --- ---
    ZAPPO: taková kategorie podle mě neexistuje, protože publikum se buď takových diskusí účastní, a pak mu to převážně přijde v pohodě, nebo o nich nemá tušení, a škatulkování neprovádí. Takže se bavíme maximálně o pár jednotlivcích s názorem.

    Podle mého takovýhle hodnocení vždycky bude záležet na kontextu, taky neni oblek jako oblek. Kdybych měl být v tomhle směru striktní, pokud se nebavíme o nějaký konfekci, kterou člověk nejspíš musí navlíkat jako uniformu do svýho 9 to 5 jobby jobu, tak messenger přes rameno se k tomu nehodí v principu, ať už má YKK zipy a molle, nebo neotřelej univerzitní look s neoprenovými prvky etc.

    Abych mluvil čistě za sebe, uvažuju o těchto věcech, pokud už vůbec, jako o součásti stylu daný osoby. Oblečení, boty, vystupování a pod.

    No a k tý míň akademický části debaty: v korporaci fasujeme tašky od Dellu, jako rebrandovaná Dicota mi to nepřijde (bohužel — v minulosti jsem nějaký vysloveně laptop tašky od Dicoty používal a alespoň kvalita zpracování byla o třídu výš, než co nám Dell dodává poslední roky), je to taky v kombinaci šedý a černý a kromě toho, že je to hnusný, je to i dost nepraktický. Ze zkušenosti můžu říct, že moje řekněme obchodní partnery vůbec nezajímá, jestli přijdu s touhle hrůzou, nebo s Limou, co jsem tu zmiňoval, ale jak jsem už v minulosti psal, ani v naší korporaci, ani na straně klientů se obleky nenosej.
    SPM
    SPM --- ---
    GILDARIUS: Mám nějakou ntb tašku od dellu; ruku do ohně bych za to nedal, ale na 99% to bude dicota (alespoň co si pamatuju pár let zpátky, tak všechny tašky/batohy dell byl rebrendovaný dicota). Po 2 letech to uchycení ramenního popruhu visí na vlásku a čekám, kdy se utrhne (pak se tu asi objevím s dotazem co pořídit :-) ) - a to ta taška žádné nošení prakticky nezažila, nosim to akorát domov - auto - kancl - auto - domov. Nosit se to jinak ostatně ani moc nedalo, popruh se pořád kroutí a celkově po chvíli má člověk pocit, že mu upadne rameno. Naproti tomu několik let nazpět jsem od nich měl batoh a ten mi naopak přišel celkem v pohodě. Postupem času se mu potrhala nějak látka na popruzích, nicméně nic, co by mělo vliv na funkci. Takže ten mi z pohledu ceny a toho, co zažil, naopak zase přišel celkem v pohodě.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    KRITAU: nejlip mluv vzdycky za sebe. Kdyz clovek mluvi za ostatni vzdycky je slusny riziko ze se sekne:-)))
    KRITAU
    KRITAU --- ---
    JINX: Jestli můžu hovořit za dámskou část týhle diskuze, tak jakýkoliv "tactic" batohy/tašky jsou při nošení ve městě komický a odpudivý zároveň (nejsou k tomu určený, že jo) a k obleku několikanásobně.

    Doporučuju se rozhlídnout třeba po koženejch brašnách - bude to vhodný, nadčasový, stylový a vydrží roky.
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    JINX: kluci u nás v práci mají brašny od firmy dicota - nosí to roky a nevypadá to že by se jim nějak rozpadaly, rozhodně to udělá větší parádu než tacticoolnesmysl s molle systémem. Batoh bych si od nich ale nekoupil :-!
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    černý Rush Messenger, nikde nevzbudil žádné pohoršení či byť i jen pozvedlé obočí
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    JINX: Jediný čeho tímhle směrem výběru dosáhneš bude, že se zařadíš do kategorie "EDC prepper s low profile tactical gearem z internetových diskuzí". To, že je ten messenger v šedý barvě neznamená, že působí civilně nebo že nebude působit jako pěst na oko u jakéhokoliv oblečení na úroveň džíny a košile bez saka (a i tam budeš vypadat jak ajťák).
    Je to fakt hrozně komický, jak takových lidí potkávám v rámci profese docela hodně (a samotnýmu se mi doma válí Fatboy od Maxpeditionu :)) ), tak ten vzor je prostě úplně strašlivej.
    JINX
    JINX --- ---
    CROSS: Ano ja batoh nechci, jen tašku. Na ten Rush už jsem koukal a zatím je to favorit.
    CROSS
    CROSS --- ---
    JINX: 5.11 Rush Delivery Lima, double tap (double tap je kombinace šedý a černý). Do Limy 15" MBP dáš v poho, X-ray už se k obleku nehodí proporcemi.

    Z batohů — souhlasim s Blowupem, stylem by šel třeba Everyday backpack od Peak Design, ale s batohama je prostě problém, jak to nosit přes sako a nevypadat komicky.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    JINX: K obleku se nehodi zadnej batoh. Nikdy, pokud teda nechces vypadat jako vul.
    Pokud otazka zni, kterej se ze vsech co se nehodej nehodi nejmene, tak bych volil nejakej cernej s mirne edge designem. Trebas od Haglöfs.
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    JINX: imho se klasický 5.11 v šedo černé k formálnímu oděvu v rámci možností hodí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam