• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    JOPS
    JOPS --- ---
    jenom pro pobaveni, vcera prisly karabiny. Tusim, ze je tu nekdo daval v tom silenym seznamu. Je jich tam asi 20 a ukazuju to tatikovi a on rika, boze, na co takovy picoviny. A ja mu rikam, hele a nechces nejaky ? Hmmm, dej mi jich par, se to muze hodit :) a tatik vypadal celkem spokojene :-D
    SPM
    SPM --- ---
    JOPS: no, ne že bych tam všechno z toho měl, ale z toho co se může hodit - základní nářadí (šroubováky, kleště, klíče), vyprošťovací kurta a štekly (lano je dělaný spíš na tahání, na případný vytáhnutí z příkopu velice často rupne), tejpa, vulkanizačka, plastové stahovací pásky, 12V kompresor, voda, olej, skládací lopatka, hasičák, startovací kabely.

    VACA: jo, to mi připomíná jednu vtipnou věc u mýho auta. V originální sadě nářadí, co byla k tomu, je nějakej větší trubkovej klíč, pravděpodobně právě na svíčky. Jenom mi ten smysl uniká, protože zrovna u tohohle auta je problém se k těm svíčkám dostat pro zkušenýho mechanika ve vybavený dílně, takže představa, že se k nim hrabe lempl jako já někde v noci na silnici je dost vtipná :-)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Nechcete někdo třeba za litr tuhle bundu, vel. L?
    Nepromokavá funkční bunda Mil-Tec ECWCS černá | Armed army shop
    https://www.armed.cz/nepromokava-funkcni-bunda-mil-tec-ecwcs-cerna/d-70409/

    Mám ji asi dva roky, ale nikdy mi moc neseděla, nosil jsem ji minimálně (asi třikrát na lyžích, párkrát někde na vejletu). Není špinavá, potrhaná ani nic podobnýho, jednou praná, tepelná vložka asi víckrát. Vítr zastaví v pohodě, vodu asi podobně jako všechny tyhle pseudogoretexy, tzn. moc ne, ale s dobrou impregnací to jde. Jelikož jsem si pořídil Tilak Raptor, je nulová šance, že by mi tahle bunda ještě někdy k něčemu byla. Kdyžtak pošta.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    FINSON: máš v tom prostě zmatek... povolit pásek, nebo volnější trenky by nepomohlo? vypadáš že máš skříplý koule...:-))
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    JOPS: mám tenhle a ta přezka je fajn
    Opasek HELIKON KHAKI | Helikon-Tex® | Military Range
    http://www.militarysklad.cz/opasek-helikon-khaki-pshknco13
    FINSON
    FINSON --- ---
    WOJTYLA: Jinak mě teda překvapuje, že se do mě za můj postoj k fejkům navážíš zrovna ty, kterej se na FB pozdvihuje za to, že někdo bez řádnýho zaplacení použil fotku z fotobanky, a kterej lajkuje věci jako Drex Design:



    Ale určitě jsem to celý jenom špatně pochopil...
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    JOPS: Tos ty příspěvky dobře načasoval :-D
    VACA: Jako kupování úplně zbytečnejch cetek je fakt špatně a lituju taky český pošťáky. Jenže všechno má svoje ale .. jen bych to tu nerozváděl.
    JOPS
    JOPS --- ---
    koupil jsem si tento pasek, vcera prisel. Hele ta prezka vypada docela dost bytelne. Priznam se, ze jsem necekal takovyhle material :))) nevim, zda se to hodi do E.D.C, ale jsem z toho prijemne prekvapenej.

    130cm Designer Belts For Men New 2016 Casual Belt High Quality Luxury Automatic Buckle Canvas Belt-in Belts & Cummerbunds from Men's Clothing & Accessories on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://www.aliexpress.com/...Belt-High-Quality-Luxury-Automatic-Buckle-Canvas-Belt/32594541519.html


    pak jsem zkusil Paracord parachute, jeste nevim co to udrzi, ale zatim vypada docela pevne :) myslim, ze na veseni pradla to je trochu predimenzovane :)))

    2.5mm 3 strand Reflective Paracord parachute Tent wind rope multifunctional Bold fixed rope clothesline Multipurpose rope 50m-in Paracord from Sports & Entertainment on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://www.aliexpress.com/...t-fixed-rope-Reflective-clothesline-Multipurpose-rope/32761788843.html
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    VACA: politiku sem netahej dík
    VACA
    VACA --- ---
    Já to teď tady hodně slíznu. Mám(e) těžkej život..
    Většina na čínu nadavá pro sto důvodů, jak by tam nechteli žít, a jak naše ovarová hlava leze číňanům do prdele atd..
    Na druhou stranu pak ale spousta z nich otevře účet, a sami cpou číňanům svoje prachy do chřtánu..

    Sakra, nemyslim to nijak zle, a už vubec se nechci do nikoho vrtat.
    Ale občas sem z toho zhrzelej, když vidim ty hromady krámů a nepotřebnejch cetek jenom protože to bylo za dolar..
    Vim že ten problém je daleko větších rozměrů a jsou tim prosycený tuzemský i zahraniční obchodníci.
    Ale řikám si, že by každej měl začnu sám u sebe, a i když vim že se tomu nejde uplně vyvarovat tak se aspoň snažim to minimalizovat, a trochu si vybírat.
    Tenhle přímej distribuční kanál jsem uplně odstavil.
    Sry za OT a peace :)

    FINSON
    FINSON --- ---
    WOJTYLA: Nikdo není dokonalej, no.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    FINSON: mas težkej život... :-D
    FINSON
    FINSON --- ---
    WOJTYLA: Mno... na tomhle nevidím nášivku Maxpedition věrně kopírující originál a Shaddie nepíše nic o tom, že by se čárový kód tvářil jako origo Maxped jako u toho tvýho "Spyderca"... takže ačkoliv i tak na to mám názor, nevidím to tak příkře ;-) Jinak na Shaddieho report si počkám a se zájmem přečtu. Můj Maxpedition Condor II spolehlivě slouží desátým rokem, odtahal toho hafo, nikdy jsem ho nešetřil a na srovnání po nějaké době s napodobeninou z Ali jsem upřímně zvědavej.
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    FINSONOVA přednáška na téma fejky z Ali za ...3 .... 2 .... 1 .....
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    tak napodobenina maxpedition monsoon z aliexpressu dorazila a jsem mile překvapen materialem i zpracováním. uvidíme jak vydrží.

    BLOUBEKNT
    BLOUBEKNT --- ---
    JOPS: Páčidlo a toaleťák :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    A nezapomínat na Rescue me!
    CROSS
    CROSS --- ---
    JOPS: tohle téma se tu periodicky objevuje, takže za mě zde. Minule jsem tam nezmínil deštník. :-] Taky upevňovací popruhy (nechávám často zahrádku dlouhodobě na autě, obvykle oba příčníky vzadu, aby mi to nedělalo kravál do střešního okna), samo duct tape a v poslední době se mi hodně osvědčila páska s oboustranným sucháčem (jako že na každý straně má jinej povrch), tim upevňuju skoro všechno. Z běžný výbavy mi chybí lano, z míň běžný hasičák, startovací kabely vozim.

    Obvykle taky nechávám v autě ekvivalent cc tisícovky v hotovosti, samo ne na ráně :-]

    Jak jsem psal, pohybuju se obvykle v civilizaci, výbava tomu odpovídá.
    MONOEGO
    MONOEGO --- ---
    JOPS: Ja v autě mám standartně: Polní lopatku, hasičák, 20m lana, karabinu, rukavice, sekeru, deštník, gumolana, sněžné řetězy, 5L benzínu, gafu, binderpásky, baterku, lightstick, balenou vodu, kpz a pár proteinových tyčinek.

    Pak si na delší cesty přidávam takové vytuněnejší evakuační zavazadlo, ale to je jiná story.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam