HERMAION: Od Helikonu mam softshellku Commander, a jsem s ni spokojeny, pomer cena/vykon je u ni podle mne velmi dobry.
Co se tyce povrchu, tak dokud je nova, tak po ni voda pomerne dobre steka, ale po vyprani to samozrejme chce osetrit impregnaci na softshell.
Kdyz v tom budes nosit tezsi batohy, tak samozrejme na ramenou pod popruhy to dostava zabrat a casem se to tam trochu osoupe (a tim padem tam potom voda prosakuje vic), ale to same jsem videl i u softshellky od Clawgearu, coz povazuju za absolutni top...
Jedine negativum co jsem zatim na bundach (at uz fleeckach nebo softshellkach - bohuzel na vsech trech co jsem za poslednich 5 let od nich mel/mam) od Helikonu nasel, je bidna kvalita tech stahovacich pasku na manzetach rukavu - jednak se od sebe odlepuje (u mne na dvou ze tri bund) ta svrchni gumova vrstva a ta vrstva se suchym zipem, ale hlavne (a to se mi stalo velmi rychle na vsech trech) ten suchy zip strasne rychle prestane drzet, a i kdyz to tam priplacnes jen aby Ti kolem ruky neplandal odlepeny pasek, tak se to co chvili samo pusti - takze ja jsem to na tom Commanderu proste ustrihl.