• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    VACA
    VACA --- ---
    Tak ono to imho neni jen o nosnosti. Ale i o tom jak je clovek zvyklej se k tomu batohu chovat a pristupovat.
    Ja proste se obcas batohem opru o zed, nebo ho ruzne odiram kdyz nekde prolejzam apod. Nebojim se ze ho roztrhnu o nejaky trniste, trcici vetev nebo drat atd.
    V klidu a bez zabran ho polozim do smesi kameni a rozbityho skla kde se valej zohybany rezavy hrebiky apod., kdyz zrovna proste se v nem potrebuju strachat a neni jina moznost.
    Nebojim se kdyz ho mam u ohne ze kteryho odletujou jiskry..
    Nevadi mu kdyz do nej nakozim nejaky predmety s ostrejma hranama apod. Proste se o nej nemusim bat, brat moc ohledy a muzu ho bez starosti pouzivat.

Jako me je jasny ze jsou ty osprey dobry batohy a kvalitni.
    Ale proste kdyz sem videl jak jsou tenoucky a celkove subtilni konstrukce, tak ja osobne bych se s tim taky necejtil uplne tak svobodnej jako se svym batohem..
    KURE
    KURE --- ---
    NAVARA: to ze ten batoh prazdnej nevazi 5kilo, neznamena ze nic nevydrzi.
    a ano neco jako https://www.goruck.com/rucker-25l/ urcite unese vic než nejakej osprey nebo deuter.
    ale my mluvili o baglu na vejlet, ne postroji na činku.

A teda, kolik desítek kilo bys chtěl mít na zádech, aby to ten batoh dal, na vejlet? to myslim jako fair otazku, protoze podle toho, logicky volíš batoh.
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    Ospreye nosí lidi, co jdou pěšky cirka 4.5 tisíce km na Pacific crest trail. Pravda cihly v tom batohu nenosí, spíš se musí šetřit každý gram ;)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KURE: ty testy jsem si četl a nosnost tam nebyla, oba batohy jsem si byl obhlédnout naživo a ta bytelnost tam fakt není...
    KURE
    KURE --- ---
    NAVARA: tak tenhle druh argumentu je fakt špatnej.
    "...vyhrály dtest, podívat - ale na mne to prostě působí dojmem...."
    volně přeloženo: nevim o tom ani zbla, ale zavrhnu výsledky testu a budu se řídit svým pocitem.

jako vsadim se že ten osprey unese víc než ty.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Byl jsem se na ty Osprey a Falkjaveny, co vyhrály dtest, podívat - ale na mne to prostě působí dojmem, že do toho dám flašku a protrhne to dno, že to není na nošení těžké výbavy…
    Nějak mne ty taktický tašky a baťohy, kde mohu nosit cokoli tam dokážu narvat, bez ohledu na hmotnost, zkazily.
    KURE
    KURE --- ---
    AZIM: no a proc ne mensi osprey? nebo tohle: https://bagalio.cz/deuter-ac-lite-26?___SID=U
    PRAASHEK: no tyvole, 3,5k za hadrovou krabici bez zad, s popruhama jako ikea taska. to je dobrej vysmech.

HERMAION
    HERMAION --- ---
    CAR2N: Spoustu let jezdim s poncem od Jurka. Ma hrb na batoh a poutka na nouzovy pristresek (jeste jsem nestavel). Material pevny, svy podlepene, zatim bez uhony. Jurek ma i UL varianty, ale u tech bych se bal vetsi nachylnosti k protrzeni.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    AZIM: vypadají docela pevně a odolně, ale přijde mi to jinak dost chudý. aspoň polstrované popruhy tam mohli dát... za ty prachy trochu meh
    Batoh Savotta Jääkäri S, olivový | Army shop Armed.cz
    https://www.armed.cz/jaakari-s-green-minijaakari/
    AZIM
    AZIM --- ---
    UF0UN: fotky maji super uzasny, souhlasim, ja se jenom bojim aby to nebylo navoneny hovno, vem si apple, marketing na jednicku ale to co prodavaji ...
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    AZIM: podíval jsem se na oficiální web a už jen kvůli fotkám tu firmu miluju. A mají saunovaci stan! A grumpy hobo stove!
    AZIMUT
    AZIMUT --- ---
    CAR2N: Jerven
    AZIM
    AZIM --- ---
    zdravicko, dneska na me akorat na face... vykouknul link https://www.savotta.cz/ ,. vypada to na firmu ze skandinavie a tenhle manik to tu asi reselli ... batohy a i CAR2N: nejaky ty ponca, nahodou se koukam po vikendovem batohu, preci jen ta 50ka osprey je velkej overkill kdyz se nejde lezt a jeden netaha lano s matrosem ... nikdy jsem tu firmu az do dneska nevidel nebo jako jejich vyrobky, je tu nekdo kdo to zna a muze rict jestli je to shit nebo ne ?
    CAR2N
    CAR2N --- ---
    nemate tipy na nejaky osvedceny nepromokavy ponca?
    CROSS
    CROSS --- ---
    EDAK: pro mě to má historii asi někde u KPZ, šacoval bych to někam do roku 1985 a „turistickýho“ kroužku ve vodárenský věži na Letný.

PRAASHEK: jo, přesně jako Dudikoff tady v první sekundě ;–]
    EDAK
    EDAK --- ---
    tady z toho delate seniorskej klub vzpominek:)
    coz me privedlo na zajimavou otazku. kdy jste poprve resili neco jako EDC?
    me vlastne doslo ze poprve to bylo okolo 10 let kdyz jsem se nekde docet co sebou nosili indiani. A tak pri prazdninove hre na indiany k luku a sipum pribila jeste hromada dalsich veci... akorat ten zpropadenej pemikam nikdy nevydrzel dyl jak tejden, protoze jsem vzdycky usoudil ze uz je urcite krize a musim to snist.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    CROSS: odšroubovali nástěnku, žejo?
    CROSS
    CROSS --- ---
    HOBORG: dodneška pamatuju, jak po promítání Americkýho ninji u spolužáka, „co měl video”, přišli skoro všichni zúčastnění druhej den do školy se šroubovákem. Nástěnka dost utrpěla.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    AMANT: aby ses mohl uctivě poklonit každému terminálu u vstupu / tiskárny / v kafilérce se soškou Předsedy :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    HOBORG: presne tak
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam