• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    DEMENCE
    DEMENCE --- ---
    SPM: jj s you je to v pohodě. Aleje to fakt opruz, čekal bych že batoh za takovej ranec ne o dá sám o sobě a ne že při poprchavani tahem pláštěnku pro batoh.....
    SPM
    SPM --- ---
    DEMENCE: to jsem zatim nezkousel, ale je v nem zabalena ta pretahovaci plastenka
    DEMENCE
    DEMENCE --- ---
    SPM: jedina vec ktera me na tom batuzku stve ze je podstatne vice promokavy(fakt o dost vic nez bych cekal) ikdyz ho srovnam se svoji starickou Salewou(20 let)...
    KURE
    KURE --- ---
    SPM: ta brčálová (oranžová) se dovnitř dává, abys lépe viděl co je v batohu
    SPM
    SPM --- ---
    Tak jenom ještě jak to dopadlo - viděl jsem ve čtvrtek naživo Osprey Stratos 34 a odešel s ním :-) (Každopádně díky všem, co radili i nabízeli prohlídku :-) ). Je to velikostně asi tak zhruba přesně to, co jsem si představoval - dá se tam s trochou skládání nacpat hromada věcí (aktuálně jsem tam nacpal komplet lezecké vybavení, byť to už trochu tetris tedy byl), ale zároveň ten batoh je i na mé postavě relativně nenápadný. Navíc je stavěný také spíše do výšky, takže i při plném naložení pořád neshazuju všechny věci okolo, když se otočím. Nedisponuje to teda takovým obřím množstvím kapes a pořadačů, co mají taktické batohy, ale pár nějakých menších kapes tam je. Takže na to, abych si dal mobil, peněženku a klíče někam bokem v pohodě, což mi na tohle použití taky stačí. A co mě na něm nadchlo nejvíc jsou záda. Jsou extrémně pevná a fakt to moc hezky sedí. Asi jsem nikdy neměl batoh, co by se takhle dobře nesl. Z nevýhod - na to, jak konzervativní ten vzhled je zvenku, tak uvnitř je brčálově zelená, ale snad si zvyknu :-D A nejsou tam teda taktické molle vazby (ale na druhou stranu, jak si furt říkám, že je to super, tak na messenger jsem nikdy nic nepověsil a jediné místo, kde jsem to použil, bylo, že jsem koupil molle plát za sedačku do auta a kompenzoval jsem tím nedostatek úložných prostor v autu :-) ).

WICKING
    WICKING --- ---
    SPM: lidi co mají Ospreye, tak obecně spokojení jsou. Jen sám jsem jej nikdy neměl.
    SPM
    SPM --- ---
    WICKING: no, náročnej, myslím si že moc ne, ale snažím se vybrat něco mezi těma dvouma variantama, co mám doma, aby to mělo tu přidanou hodnotu :-D bederák měl u mě tu výhodu, že jsem taky relativně dost chcípák a když se ten batoh hodně naložil, tak vhodným přitažením bederáku se ta zátěž přesune jinam a chvíli to nebolí (respektive začne bolet po chvíli zas někde jinde :-D ).

Jinak teda z dosavadních tipů jsem prolezl batohy a našel zatím Osprey Stratos 34, který mě zaujal. Tak na něj se zkusím naživo kouknout (je dostupný v krámech, takže není problém), jestli mě zaujme i naživo (parametrově mu chybí akorát ta tacticool molle vazba). Když nezaujme, tak jdu pátrat dál, případně se zkusím vnutit na jednu z těch nabídek zde na prohlídku, za což moc děkuju :-)
    WICKING
    WICKING --- ---
    SPM: hele to máš těžký. Záleží, jak jsi náročnej. Já toho natahal už vagón. Od 5.11 Rush nebo Select Carry Slingshot. Dobře se mi nosil Arcteryx Blade, sice nemá bederák, ale dobře sedí... jenže 28 litrů je limitně málo. Z těch co mi sedí nejlépe na zádech z pohledu ohybu atd., tak je skialpový Dynafit. Jen má trochu divokou barvu. Arcteryx stojí raketu. Ty 5.11 jsem měl docela rád. Aktuálně běhám se Salewou a jako bordel bágl do práce mám Oakley, ale ten mí otřesný záda.
    S4MUEL
    S4MUEL --- ---
    SPM: tac pro 30 l mám akorát na víkendový vandr.

jinak v Praze občas bývám, 20l i 30l ti můžu ukázat.
    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    SPM: Nejlip je skouknout nejakou recenzi na YT, z toho se velikost odhadne docela dobre.
    SPM
    SPM --- ---
    KURE: aha, dobrý vědět :-) Já právě pár těhlech figurín viděl a řikal jsem si, co hledám blbě, když to všechno vypadá jak batoh na dvoutýdenní tůru :-D Ty tactical pro asi někde v okolí Prahy k vidění moc nebudou, že? :-) (Český Těšín mám bohužel lehce z ruky :-D )
    KURE
    KURE --- ---
    SPM: bacha na figuriny, ten tacticalpro 30 je malej batoh akorat na vejlet, figurina je nejakej trpaslik. stejně tak figuriny u maxpedition a 5.11 sou chcípáčci.

koukni na rozměry v cm, a nasimuluj si tu velikost z nějaký papundeklový krabice.
    SPM
    SPM --- ---
    Hele ještě takový pitomý dotaz - jak moc se dá prakticky orientovat u velikosti batohu dle toho objemu? :-) Já tu velikost odhadl dle batohu ženy, která má něco obyčejnýho za pár korun ze sportisima a podle štítku to má 32l a řekněme že něco v takový velikosti bych si představoval. Ale když to třeba srovnám s tím 35l tactical pro, kde je fotka figuríny s batohem, tak tacticalpro vypadá o hodně, ale hodně větší - v podstatě jako ten můj fotobatoh, který už mi přišel moc :-) Tak jenom jestli má někdo zkušenost, že by si to velikostně mohlo sedět nebo jestli jedna firma počítá objem krabice, do který se batoh vejde, zatímco druhá akorát vnitřní obsah jedný kapsy nebo takněco :-))
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    Můžu potvrdit. Mám od TacPro 20l v té úplně nejcivilnější verzi co dělají (Urban edition). Kupoval jsem minulý rok kvůli třem týdnům chození po Japonsku, kde byl v zápřahu denně a za ty prachy mi cena / výkon přijde super. Jediné co mi trochu chybí je alespoň nějaký bederní pás, ale to holt u malých batohů těžko hledat.
    S4MUEL
    S4MUEL --- ---
    SPM: mám 20l a 30l od kluků z tacpro, s obojím max. spokojenost. 20l navíc dělají i v "civilní" verzi.

Batohy – TacticalPro
    https://tacticalpro.cz/collections/batohy
    SPM
    SPM --- ---
    No, 5.11 mě trochu zklamalo. Jsem se dobral k tomu, že ty menší batohy, co akorát hledám, nemají bederní pás. Ne že bych potřeboval něco sofistikovanýho, ale aspoň nějaký popruh, aby to drželo na místě a trochu se roznesla váha by bodl. Škoda no :-) Jdu koukat dál :-D (Na Ospreye jsem si zatím neudělal názor, na produktovejch fotkách vypadají divně, ale naživo to bude asi jinak... asi se holt ještě jednou stavím v Letňanech, kde je šance to vidět naživo :-) ).
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    SPM: za me https://www.armymarket.cz/...-go-pack-condor-outdoor-d5531?idOption=12&idOptionValue=74&do=setOption
    skvela ergonomie. i kdyz je narvanej, zipy jezdi volne, kapsy jdou lehce otevrit, nic se nesprajcuje, vyklopim kapsu a sahnu kam potrebuju, idealni pomer sirka/vyska. a stoji, nikam se nekaci a neni potreba ho o nic opirat. mel to byt zalozni batoh, ale je z nej hlavni, protoze se do nej super leze a vylozene je radost si z nej brat veci. potrebuju do batohu casto a brat si ruzny veci v ruznym poradi, takze nesnasim vysoky batohy, ktery musim skoro uplne vybalit, kdyz potrebuju neco ze dna.
    narozdil od ostatnich baglu jsem ani nemel potrebu ho modifikovat navazbenejma sumkama apod. jedina nevyhoda je velikost kapsy na ntb, muj 17palcak se tam nevejde
    KURE
    KURE --- ---
    SPM: ještě mám tohle: https://tacticalpro.cz/products/batoh-tactical-30-ii

tacticool, v šedé nevyčnívá, ale nenosil jsem ho dost dlouho na to abych mohl referovat. zatím se ale jeví skvěle.
    JINX
    JINX --- ---
    SPM: AMP 24 je top co jsem kdy mel (srovnavam s Crumbler). Pouzivam jej na noseni ntb do prace a do fitka denne.
    SPM
    SPM --- ---
    Díky moc všem. 5.11 mě zatím zaujal, trochu mě teda děsí ty díry, ale fakt je, že v tom messengeru, co od nich mám, jsou taky a zatím jsem z něj nic neztratil :-D Ale kouknu i na ty ostatní :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam