Tak jenom ještě jak to dopadlo - viděl jsem ve čtvrtek naživo Osprey Stratos 34 a odešel s ním :-) (Každopádně díky všem, co radili i nabízeli prohlídku :-) ). Je to velikostně asi tak zhruba přesně to, co jsem si představoval - dá se tam s trochou skládání nacpat hromada věcí (aktuálně jsem tam nacpal komplet lezecké vybavení, byť to už trochu tetris tedy byl), ale zároveň ten batoh je i na mé postavě relativně nenápadný. Navíc je stavěný také spíše do výšky, takže i při plném naložení pořád neshazuju všechny věci okolo, když se otočím. Nedisponuje to teda takovým obřím množstvím kapes a pořadačů, co mají taktické batohy, ale pár nějakých menších kapes tam je. Takže na to, abych si dal mobil, peněženku a klíče někam bokem v pohodě, což mi na tohle použití taky stačí. A co mě na něm nadchlo nejvíc jsou záda. Jsou extrémně pevná a fakt to moc hezky sedí. Asi jsem nikdy neměl batoh, co by se takhle dobře nesl. Z nevýhod - na to, jak konzervativní ten vzhled je zvenku, tak uvnitř je brčálově zelená, ale snad si zvyknu :-D A nejsou tam teda taktické molle vazby (ale na druhou stranu, jak si furt říkám, že je to super, tak na messenger jsem nikdy nic nepověsil a jediné místo, kde jsem to použil, bylo, že jsem koupil molle plát za sedačku do auta a kompenzoval jsem tím nedostatek úložných prostor v autu :-) ).