• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: i když sory. ILBE je jiná kategorie. Je to o 30litrů větší batoh... Takže můj vstup neni relevantní:) le pardon
    VACA
    VACA --- ---
    LACHAUER: tohle jsem nikdy v ruce nedržel/ na zádech neměl. Ale ten zádovej systé mi celkem připomíná ILBE, a ta je teda super pohodlná, a super nastavitelná. (asi jeden z nejlepších batohů co jsem měl pučenej)
    Ale taky je dost těžká sama o sobě, a asi tak dvojnásobně drahá. Plus teda ji neseženeš v neutrální barvě...
    Ale je to batoh kterej v určitym bodě teda určitě chci pořídit.
    KURE
    KURE --- ---
    LACHAUER: mam od nich 30L. ale ten má vstup zádama, takže je asi trochu jinej zadovej system. Nemám zádný zásadní výhrady, fajn bytelnej bagl. Byl se mnou na nějakejch odpoleních vejšlapech, a nebo jsem v tom nosil činku. Nebyl jsem na vícedenní akci, kdy by se nějakej případnej diskonfort asi nejvíc projevil.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    zdravím, uvažuju o doplnění kolekce batohů, tohle mi padlo do oka, líbí se mi ve všech směrech, včetně předního vstupu.
    Batoh Tactical 45 III – TacticalPro
    https://tacticalpro.cz/products/batoh-tactical-45-iii

Nicméně mám dotaz - máte někdo zkušenost s tím jejich zádovým systémem? Asi si momentálně batoh nevyzkouším, tak nechci úplně riskovat. Jak moc je to nastavitelné směrem do menších velikostí (jsem trpaslík - 169 cm) a vůbec, jak to sedí? Díky.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PRAASHEK: Tak jsem vzal šedej Kleos tátovi k Vánocům, protože vsechno tahá po kapsách a ztrácí a přišel mi tak fajn, ze jsem vzal ještě olive verzi pro sebe. Do lesa, na koncert a podobně je skvelej.
    JOHNDOE
    JOHNDOE --- ---
    CYBERKOTLIK: Taky jsem byl na nekolika kurzech od HT, ale konkretne me zajima ten na teleskopicky obusek. Kdyztak do zpravy.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    JOHNDOE:
    MONOEGO:
    na nekolika Hardtask kurzech sem byl, takze pokud chcete nejaky info, tak se klidne ptejte.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    AUDIAC: Aha sory, duplicitně jsem mezitím napsal to co ty
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    GILDARIUS: Shit to není. Ex byla s Fjallraven na te jejich každoroční expedici se psy a jejich gear, kterej tam dostala používá od te doby v Norsku a za polárním kruhem už několik let v kuse a vsechno perfektne funguje. Je to vykoupeny cenou, ale je to kvalita. Kazdopadne to je trochu blby, ze si některý jejich produkty přivlastnili hipsteri kvůli snobstvi a logu, ale coby produkt je to vyborny.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    GILDARIUS: S Fjallraven s tebou napůl souhlasím - je to drahý, to jo, ale šit fakt ne. ty věci vydržej nesmysl. jako jedni z mála kašlou na ultralight a dělají věci bytelný, jejich filozofie je v současnosti poměrně neobvyklá, ale má svoje místo. to, že vidíš po ulicích hipstry s Kankenama, z tý značky nedělá shit. akorát je stíhá podobnej osud jako Canada Goose, kdy se z expediční parky stal high fashion doplněk (ale byli by sami proti sobě, kdyby ty pindy z americký upper-middle class nepodojili :))
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    GILDARIUS:

https://batohy.heureka.cz/fjallraven-high-coast-foldsack-24l-rowan-red/ klidně něco v tomhle stylu, ale tenhle konkrtně ne, z toho fjalravenu mam takový pocit jako z JackWolfskin - je to drahý šit
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    Poptávám městký batoh pro manželku
    - takže barva klidně fialová
    - velikost 25 až 30 litrů, narodí se nám druhý dítě tak aby mohla tahat víc krámů, teďka má normální cca 15 litrů batoh co před dekádou nosila do školy :-D pro jedno dítě to stačilo
    - by se to hnedka nerozsypalo, jsem z Deuteru a Bollu zvykly na to že to "něco vydrží"
    - Aspoň dvě oddělené menší kapsy na drobnosti, mobil, kliče, nůž, atd
    - cena max 3k

u mého oblíbeného deuteru mají moc outdoor look a outdoor batoh už má

co nosí jako EDC vaše drahé polovice? :D

WICKING
    WICKING --- ---
    MONOEGO: já dělal u Stano Gazdíka... nevím jestli to ještě dělá, ale měl to v Praze
    S4MUEL
    S4MUEL --- ---
    MONOEGO: do Prahy čas od času jezdí Marian Komrska (SAMI, čas od času s sebou bere i Petera Weckaufa), sice učí hlavně panantukan a TCS (nože), ale na teleskop mají taky moc pěknej systém.

a hlavně je to praktik, kterej ale umí učit.
    JOHNDOE
    JOHNDOE --- ---
    MONOEGO: Možná kurz od HardTask nebo Sorudo. Taky se na jeden z těch kurzů chystám, ale přímou osobní zkušenost nemám.
    KADLIK
    KADLIK --- ---
    MONOEGO: co pravidelné tréninky? http://www.valhallaclub.cz/
    MONOEGO
    MONOEGO --- ---
    SWIST: Když už jsme u toho, nějaké doporučení na kurz-provozovatele kurzů v Praze?
    JOHNDOE
    JOHNDOE --- ---
    SWIST: Já nosil 16” ESP, než jsem začal nosit bouchačku.
    WICKING
    WICKING --- ---
    SWIST: Já nosil 12, pekne skladne. Ta 18 je takovy slusny kompromis... jsou to klacky no
    SWIST
    SWIST --- ---
    BRUKEV: S jakou délkou umím bojovat.. No, dlouhý meč, krátký meč, tesák a kord.. :D
    Takže jsem k tomu přistoupil obráceně - výhoda délky je vždy, ale to neznamená že budu tahat 26" protože u toho vím, že to bude nepraktické, jak 18" tak 21" se mi zdálo už snesitelné tak jsem se chtěl zeptat na názor.. A podle toho pak případně začít řešit kurzy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam