• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KURE: jo. Provozuju to tak už víc než deset let a je to osvědčené (jak na batozích, tak na brašně). Ty brejle jsou sluneční, takže ty tam nemám pořád.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    EZOP: diky za tip. nahradim tim po deseti letech 5.11 Messenger. Ted jsem si od nej ale musel dat pauzu, pac mi po tech letech zacal rasovat rameno, respektive po vsem tom cestovani, tahani notebooku a ruznych legraci zacalo stavkovat rameno, tak se ted srovnavam baglem Kaban 2.0 od North Face. Navic mi Messenger zacal prodirat kalhoty na boku, tak doufam, z ze tady u tehle verze to bude osetreny o neco lip.
    KURE
    KURE --- ---
    PRAASHEK: to máš z venku na tašce?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KURE: nůž, propisku, brejle a malá kapsa :)
    KURE
    KURE --- ---
    PRAASHEK: na co je používáš?
    Já jsem všechno co jsem si pověsil na tašku zase sundal. Buď to bylo moc velký/těžký a překáželo to, nebo mě vadilo že to je moc na očích.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    akorát teda by se mi tam hodily molle proužky... tak možná ušetřím
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    EZOP: zum teufel a teď si ji musím taky koupit :)) ta vypadá parádně
    EZOP
    EZOP --- ---
    Tak jsem asi našel:
    Taška přes rameno Side Trip™ Briefcase 32 L, Černá, 5.11 | Army shop Armed.cz
    https://www.armed.cz/side-trip-briefcase-019-black-1-sz/
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    EZOP: možná máš pravdu. Já to teda nosím 99% času "přes hlavu" s pozicí vzadu a mám popruhy z boku a popruh stažený na co nejkratší délku, tak mám dojem, že to umístění "zepředu/zezadu" by mi v téhle konfiguraci asi vadilo. Ale jestli s tím máš v plánu chodit jenom přes chodbu nebo tak, je to asi jedno.
    EZOP
    EZOP --- ---
    PRAASHEK: Ty jak se to vezme, pokud to nosíš jen přes rameno tak asi jo, nicméně pokud to hodiš i přes hlavu tak tenhle systém pak dobře sedne na záda.
    Mám batoh SOC - Bugout backpack a v konfiguraci na “zavazadlo” to má přesně tenhle systém popruhy a zrovna včera jsem to nesl narvané a zrovna jsem si pochvaloval jak dobře se to nese….
    EZOP
    EZOP --- ---
    PRAASHEK: Právě že ni moc ne, pro mě je důležitá hlavně ta organizace.
    JOHNDOE
    JOHNDOE --- ---
    EZOP: Pokud by byl zájem, měl bych na prodej 5.11 Rush delivery xray - molle vazba, černá barva. Nošená. Odkaz pro inspiraci: https://www.511tactical.com/eu-en/rush-delivery-xray.html
    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    Spíš asi 5.11 SideTrip
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Ten ramenní popruh je uchycený na jedné straně zepředu a na druhé zezadu, to je podle mě špatně :)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //u toho Aviator Bagu si nejsem navíc jistý jestli ten popruh je aspoň trochu ergonomický
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    EZOP: jak dlouhé trasy s tím chceš chodit? U těchto širokých krabic, které se nedají sbalit do užší formy to je na delší pochůzky dost opruz
    EZOP
    EZOP --- ---
    Jeppesen Aviator Bag
    https://youtu.be/MXDBfDdYFrY

Tohle rozměrově asi ideál, víc by se mi líbil military vzhled a molle vazba. Uvnitř kapsa na laptop, i když oddelovačem by se asi dala vytvořit
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    R4BB1T: Mám tu nejmenší a do ty nehrozí ze by se vešlo všechno o čem mluví, uprime řečeno i do ty prostřední bych mel strach jestli dá vše, ale to uz asi musi říct někdo kdo ji má.
    R4BB1T
    R4BB1T --- ---
    EZOP: 5.11 messenger. Neznicitelna klasika
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    EZOP: možná mám jenom zbytečnou obavu, třeba to skrz ten zip neproteče, musel bych ty švy vidět víc zblízka. Když se mrknu z dálky na svoje batohy a brašny, tak na některých ty švy/lemy zespoda taky vidět nejsou, i když tam jsou a jsou funkční :) A voděodolnost shora je celkem důležitá, nechceš aby ti tam třeba i při přebíhání v dešti za pár minut vnikla voda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam