• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANDY_WARHOLKompozice, skladba, hudebni teorie: elektronicka hudba
    TRIBASS
    TRIBASS --- ---
    BELABARTOK: aha, tak s tim par let počkám, sem uplnej zacatečnik zavalenej informacema , občas trochu zabloudim v pojmech a zapomenu na to podstatny
    ANDY_WARHOL: neni třeba, trochu sem změnil svuj ucebni plan :) , ted je pro mě priorita nazka o hudebnich formach , ktery jsou tak trochu obsáhlejší než sem si myslel, teorie z hudebni analízy je pro jinak zkušený
    BELABARTOK
    BELABARTOK --- ---
    TRIBASS: Forteho metoda není kompoziční, ale analytická. Takže má sloužit k popisu a pochopení struktury už existující skladby. Používá se třeba k analýze atonální nebo dvanáctitónové (seriální) hudby, tedy tam, kde se nepracuje s tóninami a akordy.
    SANTHOS
    SANTHOS --- ---
    ANDY_WARHOL: co chcete prekladat? neni to trochu zbytecny?
    SANTHOS
    SANTHOS --- ---
    TRIBASS: tak nevim jestli ti za to dat palec nahoru nebo dolu :D
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jen chvalim podmetnou diskuzi a uz se tesim az budu mit cas na prostudovani vsech materialu. objednane knihy zatim nedorazily.
    tribass: ja bych ti to treba i prelozil, ale jestli tomu nebudu rozumet ani v cestine tak v anglictine nemam sanci. mrknu na to az budu u kompu.ted sem na mobilu.
    TRIBASS
    TRIBASS --- ---
    SANTHOS: kecam, jenom 600000 souborů v 70000 sloškách :)
    SANTHOS
    SANTHOS --- ---
    TRIBASS: lol necelej milion
    TRIBASS
    TRIBASS --- ---
    PROSONIC STUDIOS - Royalty Free Drum Loops, Reason Refills, Midi Patterns
    http://www.prosonic-studios.com/

tady najdete menší databanku snad všech možnejch postupu kvint a sept v midi seřazenejch podle harmonickejch funkcí a ke každýmu postupu nespočett arpeggio po rozbalení je to necelejch milion souborů
    TRIBASS
    TRIBASS --- ---
    SHEALA: no ja sem jenom lopata, o HT se zajimam tak možná rok, hudebni nauku mau už vcelku zmaklou z nauky o harmonii znam kromě kadence ,generalbass,pravidla spojovani akordu,modulace u ty sem zkončil, z nauky o kontrapunktu , se trapim asi dva měsice a sem u dvojhlasiho imitačniho.... mám zásadu nezačínat další kapitolu dokud neuvěřim že sem to pochopil, z naukyy o Hudebnich formach nevim nic.... duvod proč se zajimam o ty dodekafonii je ten že mi připada prakticka , což teda usuzuju z těch asi 20 přikladu co sem si vypracoval v cvičebnici KP... je mi jasny že snažit se pochopit jak funguje atonalni struktura , když nevim co je kadence nebo neznam konsonantni a dison. intervaly, je jak kdybych chtěl pochopit integrály a neuměl zlomky ... jo a ješte k těm stupnicim y ty set theory se využívá dur molovi tonality i modality , to neni jako v 12ti tonovi kde používáš jen chromatickou..... ...
    SANTHOS
    SANTHOS --- ---
    Trochu z jineho soudku, ale neni to spatny

SANTHOS
    SANTHOS --- ---
    SHEALA: poslechni si muj posledni track, ver mi ze vychodni mi nevadi

ono to asi bude tak ze totiz tonika a dominanta se prave krejou v pentatonicky stupnici, takze to bude jedno a to same a v pentatonice zni kazde dva tony co zahrajes dobre, jestli se nepletu (viz nejjednodussi pentatonika co znam - cerny klapky piana...na kterejch je prave postavenej muj posledni track :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SANTHOS:
    by slo, bude to mozna znit trochu ... vychodne :) takze proc ne. Prej takovyhle harmonie delaji cinani.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Dost cerpam z tohodle PDFka
    Zippyshare.com - r-mtfcm.pdf
    http://www64.zippyshare.com/v/82821494/file.html
    Music theory for computer musicians
    :)
    SANTHOS
    SANTHOS --- ---
    SHEALA: jop to je mi jasny, ale urcite by slo i aby jeden nastroj hral v tonine a druhej treba v dominante - jen se to musi dobre napsat ne?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SANTHOS: co se tyce efektu (jakoze suchejch nemelodickej nastroju), to zatim pouzivam pokus omyl :)
    A v rocku (zas vychazim ze starsich veci co znam) staci basa a hlavni melodie a (a jeste jedna hlavni melodie, vokal :) Ona i harmonie, tedy rozepisovani, rozsirovani hudby pro vic nastroju ma nejaky pravidla :)
    Ono muzes udelat jeden nastroj bude hrat danej akord (C dur pro zjednoduseni), druhej nejak obohaceny arpeggio toho akordu, a treti ciste ten zakladni ton akordu teda C.
    (Zase nevim, jestli tohle uz neni za tebou)
    SANTHOS
    SANTHOS --- ---
    SHEALA: pro me je treba pomerne jednoduchy udelat poslouchatelnou melodii nejakyho nastroje (basa, syntak, piano), ale pak je pomerne tezky to obalit necim aby to neznelo jako solo hra, vetsinou bici basa a nejaka nosna melodie jsou pro me uplne v poho udelat a pak se hrozne babram s nejakejma efektama, ploskama kolem a tak aby to dostalo zvuk
    SANTHOS
    SANTHOS --- ---
    myslim ze tyhle veci jsou vsechno jen o tom jaky zaujmes postoj

muj ucitel na saxofon tvrdil, ze k tomu aby clovek mohl porusovat hudebni teorii, ji musi napred znat

z moji vlastni zkusenosti - pote co jsem se naucil nejake zaklady mi tvorba sla mnohem vic od ruky, zejmena kdyz jsem chtel prave delat nejaky obmeny, ale necitim se tim nijak svazany

treba v jednom tracku, ktery je v A mol mam v base pak zdvih, jedu tam neco jako a1 neco neco neco a pak najednou tam jedu a2# ale proc to tam sedi a je to dobry to netusim
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SANTHOS: je to jak to rikas, to ze se to da/neda poslouchat je nejdulezitejsi, a vlastne jediny pravidlo.
    A nekdo holt umi delat poslouchatelny veci intuitivne, ja ne :(
    SANTHOS
    SANTHOS --- ---
    SHEALA: tak ja treba delam matfyz :D ale nedam dopustit na hudebni teorii, navic ne vsechno se da jednoduse vysvetlit pomoci fyziky (asi spis nez matiky)

hudba je o tom aby znela dobre, a to co je dobre je subjektivni a pokud autor chce disharmonii treba vytvorit hororovou atmosferu, proc ne...pro me je to validni pokud to splnuje svuj ucel (autoruv zamer)

Ted jsem komentoval jeden track na soundcloudu a psal jsem ze to nema hlavu a patu a typek mi odpovedel ze nechce, aby to melo hlavu a patu - pak je to "dobre napsany"...to ze se to z myho pohledu neda poslouchat je pak jina vec :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam