SYPFX: protoze k Nikonum a Canonum mas na vyber ze spousty objektivu, kvalitnich a bajonety jsou uz hodne let stejny, tak s dvacet let starym objektivem muzes fotit na fotaku vyrobenym letos... a kdyz ma nekdo objektivy za 50 tisic (to jsou treba 2 prumerny skla nebo jen jen jedno lepsi), tak si pak asi nekoupi najednou Sony zrcadlovku :) Fotaku mas kazdej rok dva novy modely, ale objektivy mas za 20 let treba jen II. verze a jinak je to porad stejny...
Taky uvazuju posledni dobou a gopro a nez si ji poridim, tak me zajima ten postprocessing toho videa. Pochopil jsem, ze gopro hd3 nahrava v mp4? Taky by me zajimal nejakej navod, cim vsim to musim prohnat, aby mi z toho vypadlo neco pouzitelnyho.
Pro zacatek by mi stacilo to umet jen sestrihat a ulozit zase v nejakym mp4 nebo necem, aby to nebylo moc velky... Ale nerad bych zjisitl, ze musim mit na to milion programu, jeden, kterym to budu konvertovat, dalsi na strihani, treti na zvuk atd :)
Cim jednodussi, tim lepsi pro me... Proto jsem byl do ted spis priznivcem fotaku, protoze sem se bal, ze me nebude to crcani s tim videem bavit...