• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    SUPERWEB: porad si nejsem jistej ze ta Magicam je dobra.
    Proc si vsichni fotografove kupujou fotaky od CANON, NIKON, ... proc si nikdo nekupuje no-name znacky (Magicam).

Mam obavu aby tahle kamera nebylo zlato co se trpyti. Umi to milion funkci ale kvalita obrazu stoji za nic (prejimam).

Neexistuje poradny demo na Magicam napriklad neco jako tohle by me zajimalo
    GoPro HD Hero3 Black vs. Silver vs. Hero2 Visual Comparison - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=yZvPBBHAuiI

SYPFX
    SYPFX --- ---
    LADINEK: timelapse umi dneska snad uz uplne kazdej soft
    nejvic profi je adobe premiere, je take rekl bych nejrychlejsi a umoznuje i nejaky ten postprocessing.

Me by zase zajimalo - chci si vyrobit na timelapse neco jako dolly.
    Moje idea je koupit krokovy motorek ktery bude navijet provazek. Motorek bude pohanet 9v baterka, takze se to cele vejde do kapsy.
    Pak timelapse udelam tak ze zavesim motorek treba na strom a ono to bude navijet kameru nahoru nebo spoustet dolu a nebo dam kamerku na nejake kolecka pojede to bokem.
    Shanim ale vhodny krokovy motorek - neresili jste to nekdo?
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    LADINEK: sony vegas
    PAN_X
    PAN_X --- ---
    LADINEK: ja myslim ze docela dobrej je ten gopro soft - tri kliknuti a je to :)
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Co pouzivate za sw na timelapse z gopro ? Zacinam s tim laborovat tak jen tak pro inspiraci...diky
    APOKAKODEX
    APOKAKODEX --- ---
    SYPFX: taky možné že ty duchy dělá software, když jsem potřeboval zrychlit snímek tak mi Sony Vegas něco podobného dělalo.
    SUPERWEB
    SUPERWEB --- ---
    Popis a přehled funkcí AEE MagiCam SD21 vodotěsné full HD sportovní kamery 1080i 60FPS! | MagiCam HD SOLUTIONS s.r.o.
    http://www.magicam.cz/obsah-baleni/informace-o-kamere-aee-magicam-sd21/

MagiCam SD21 Action Camera
    Hmotnost: 80 g / Rozměry: 60 mm x 41 mm x 42 mm
    MagiCam SD21 Action Camera + Displej
    Hmotnost: 105 g / Rozměry: 60 mm x 51 mm x 42 mm

variabilní úhel kamery
    170°, ultra-širokoúhlý FOV (všechna rozlišení)
    145°, mimořádně širokoúhlý FOV (1080p & 1080i)
    120°, středně-širokoúhlý FOV (1080p & 1080i)

Co se tyce toho toceni, nase promo videa jsou natacena jeste se starsim firmware..podle jednoho z recenzentu, ktery mel moznost si osahat jak "prototyp" tak nyni finalni verzi s ceskym menu, se ta nova v nekterych vecech chova lepe. Co presne myslel, uvidime az napise recenzi. Me to teda i v ostrym pohybu prijde s hero naprosto srovnatelny.
    Ty kamery pouzivaji stejne video chipy(Ambarella A5, minimalne Hero 2 ho ma, Hero 3 Black uz bude mit asi novejsi), jen je trosku jinak nastavena teplota barev. Tam kazdemu vyhovuje trochu neco jineho, ale neni takovy problem to resit postprodukci. Nasim strihacum pro dalsi upravy vyhovuje barevne podani magicam vice :)
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    pokud ma ta magicam 170' pri 1080 tak to je OK
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    SUPERWEB: rad bych si ji poridil ale nerad bych udelal chybu si ce je to levnejsi kamera ale neni zlato co se trpyti. je fakt ale ze gopro se plati hodne za znacku..
    Mam obavu aby na ukor toho kvanta featurek co to nabizi to nekradlo z kvality zaberu.
    U tehle kamery ze vsech videjek kde je hodne pohybu tak se me zda jako kdyz obraz ma mene snimku nebo jako kdyz dela duchy - proste neni to ostrej pohyb blbe se na to kouka.

Osobne jsem kameru netestoal ale hledal jsemna netu informace a nasel jsem recenzi kde se psalo ze oproti gopro2 to ma o 10% mensi uhel zaberu.

Dalsi nevyhoda ktera se me zda ze je to dost velky. (vahu jsem nikde nenasel) chtel jsem si to porovnat s GOPRO nebo DRIFTem..
    SUPERWEB
    SUPERWEB --- ---
    SYPFX: Gopro 2 i magicam maji max uhel zaberu 170 stupnu, u gopro 3 jsem toto cislo v rychlosti nenasel, ani na webu dovozce.
    Muzes mi zkusit popsat v ktere casti ktereho videa mas pocit, ze to dela "duchy"? Tohle je prvni stiznost tohoto typu co mame. Jinak naprosta vetsina zpetnych reakci od nasich zakazniku po nakupu je hodne pozitivnich. Na recenzich se pracuje, mame 2 "pujcovaci kusy" a autorum nejakou dobu trva nez si s kamerou pohrajou a zpracuji sve vyjadreni :) Snazime se to popohanet, protoze to chybi hodne lidem, nejake objektivni srovnani.
    Jinak koncem minuleho tydne si testovaci kousek objednala jedna z velkych celostatnich TV..sam jsem zvedavy jaky si na magicam udelaji nazor :)
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    PIPLA: přísavka se bude hodit když budeš chtít kameru připnout někam na sklo nebo na helmu..
    objímka na trubku se ti bude hodit když kameru budes chtít připnout na kolo nebo na jakejkoliv trubkovitej matroš :)

rád bych poradil ale opravdu musíš vědět na co ji chceš používat.
    Myslím že když si někdo chce pořídit GoPro tak vím přoč právě Gopro.
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    RESCAPE: jj, přesně tak. Doufala jsem, že řeknete něco ve stylu: "přísavka se ti bude určitě hodit" apod., ale asi to tak jednoduché není, tak nic.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    PIPLA: Kupuješ gopro ale nevíš na co ??? přislušentví vybíráš právě podle toho jak budeš gopro využívat. protože k primárnímu záznamu videa žádný další příslušenství nepotřebuješ..
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    resim jestli tu magicam nebo gopro
    u magicam me trosku vadi ten zuzenej zornej uhel o 10% to je celkem zasadni parametr pro tenhle typ kamer.
    Pak co jsem vysledoval tak tam magicam pri pohybu dela neco jako duchy - na obraz se strasne spatne kouka.
    Ale mozna ze se me to jenom zda.. Bohuzel jsem nenarazil na zadny solidni recenze takze jsem se chtel zeptat - jestli nekde nevite na netu nejake solidni porovnani...
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    Ahoj, pls, co byste doporučili za vybavení ke GoPru? Takový, bez kterých se těžko obejdu? Sama ještě nevím, jak ho přesně využiji, takže nevím.. Díky.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    BATY: pokud se nemýlim tak je 960 a 1080px varianta. ale možná kecám
    BATY
    BATY --- ---
    DXTR: jojo, tak jsem to myslel, kamerka je vzdy stejna...
    DXTR
    DXTR --- ---
    BATY: Ano. Ma ruzne edice (outdoor, motorsport, surf), ale lisi se jen prislusenstvim.
    BATY
    BATY --- ---
    Cus, GoPro Hero2 ma jen jeden model, ze? Neni rozdelena na black, silver a white...
    BATY
    BATY --- ---
    BUFO_VIRIDIS: Tak co sis nakonec vybral pod ten stromecek? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam