• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky
    WERT
    WERT --- ---
    proc pouzivat PROTUNE nastaveni pri nahravani GoPRo:

Here are the key highlights of the Protune format and CineForm in general:

The Protune is still H264, 8 bit but now allows 24P (23.98) recording
    The Protune encodes around 35MBps on the Hero2 and a whopping 45+Mbps on the Hero3
    The colorspace is NOT locked in – with CamRAW mode – in post the native colorspace starts with a wider gamut than either AdobeRGB or sRGB – why do I care? – better grading.
    The Protune is a log file – with automatic lookup LUTs – why do I care? – better grading.
    The file does not spend valuable bits trying to make the highlights roll off – as this can now be done in post as you grade and convert from Log. Why do I care? It ekes out the most detail in the highlights
    The blacks are not crushed
    There is significantly less sharpening applied
    There is less noise reduction applied
    It uses the full YUV 0-255 code range to push as much to post as it can
    It has automatic and now manual white balance – so you can for the first time lock in a white point in camera, but then vary it in post
    Due to the maximum encoding nature of Protune – the WiFi is turned to black during record time – since it can not make a Protune file AND a low res WiFi feed to your iPhone and iPad simultaneously
    In Protune, you can record two hours on one 32GB SD card.

http://www.fxphd.com/blog/cineform_protune_gopro_hero3/

http://photo.it-enquirer.com/2012/10/gopro-protune-firmware/

http://photo.it-enquirer.com/2012/04/gopro-partners-with-technicolor-to-incorporate-cinestyle-into-gopros-new-protune-firmware-for-hd-hero2/
    WERT
    WERT --- ---
    WERT
    WERT --- ---
    SYPFX: 1080 / 50 fps je to tam i napsany...
    Pak jeste urcite chci ozkusit 720 /120 jiny rezimy jsou hodlam si tvrdit nesmyslny:)))

Byls tam v sobotu??? Jakej si mel vohoz na baru???

Nekdo picoval ze je to tmavy, hnout s tim asi jde, nicmene svetlo nebylo idealni, takze v ramci toho bych rek ze to toci vcelku dobre. Cas ukaze...
    SUPERWEB
    SUPERWEB --- ---
    WERT: Magicam ma gumovou krytku konektoru pevne prichycenou ke kamere :) Je to detail..ale torsku me prekvapuje ze nekoho napadlo to udelat jinak :)
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    WERT: supr, jsem byl take ve velke upe.
    V jakym rezimu natacis?
    JOPS
    JOPS --- ---
    tak jsem na to kapnul :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    WERT: Hoj, mám menší problém :) kde zjistim heslo k připojení mobilu ke kameře ??? :)
    WERT
    WERT --- ---
    DXTR: tohle je pridelana tyc pres lozisko, tzn muze se to tocit podle toho kam natocis hlavu. Klidne staci i obyc delsi tycka tak ze snima xicht
    DXTR
    DXTR --- ---
    SARKUF: Prilepila jsem to nahoru a ok, backflipy jsem nezkousela ;)
    WERT: Myslis bazmek jako napriklad tady cca 2:18? (je to videt na stinu)
    GoPro HERO3: Black Edition - Smaller, Lighter and 2X More Powerful - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=A3PDXmYoF5U

Jak to udelat by mne docela zajimalo
    WERT
    WERT --- ---
    prvni test s hero3

Velká Úpa Minishred / GoPro HERO 3
    https://vimeo.com/56514887
    JIRKA_AKA_HOUBA
    JIRKA_AKA_HOUBA --- ---
    WERT: Taky sem si říkal, proč to sakra nenechali spojený... Asi si budeš moct koupit za pár dolcků náhradní :)
    WERT
    WERT --- ---
    jeste teda postreh u novyho gopro, udelali takovou krytku co kreje vstupy hdmi/mini usb a kartu... roztomila myslenka, ale ten kryt musi clovek porad vyndavat a zandavat... tudiz jsem ho prave vyndal a uz ho tam nikdy nevratim

Konstrukcne to meli udelat gumovy a nejaky pevne spojeny s kamerou tohle je akorat nesmyslnej bazmek co je treba zahodit nez se sam ztrati.
    JOPS
    JOPS --- ---
    tak jsem pouzil poprve kameru v telocvicne (Hero 3). My mame takovou mensi a musim rict, ze parada, protoze kdyz stojim u lajny, tak zabiram na sirku 90% hriste :))) coz s fotakem ani s kamerou nebyl ani 40% :)) Jsem s tim spokejenej, akorat musim dokoupit ten bazmek, kterej umozni pridelat kameru na klasickej stativ... ted ho nikde nemeli... Plus asi dokoupit tu teleskopickou tyc :)
    WERT
    WERT --- ---
    SARKUF: Nahoru, a pripadne udelat svepomoci bazmek s delsi tyci, dobry zabery pak na xicht a telo (az budes delat backflipy) :)
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    WERT: no klasika na lyze... asi to taky hodim nahoru. Jen kdyby mel nekdo nejaky zajimavy postrehy z praxe.)
    WERT
    WERT --- ---
    SARKUF: Na jaky??? :)

Na kokosce asi nahore, na integrale z boku, na xc helme nepouzivam, ale taky bych to pridelal nahoru.
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    jaky preferujete umisteni na helme?
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    WERT: to jo souhlas ;-(
    ta wifi je podle me pro tenhle ucel naprosto nevhodne pouzita architektura, kdyz uz tak to meli pouzit neco jako Eye-fi system a remote control udelat uplne nezavisle.

Kdyz chci s gopro3 natacet tak se rozmejslim jestli remote wifi pouziji nebo ne..
    Navic se me stavalo ze se to z nejakeho wifi duvodu rozparovalo a musel jsem znova do menu.

WERT
    WERT --- ---
    SYPFX: podle bude pro provozovani wifi nutnej battery backpack a jses velikosti na rozmerech puvodniho hero2 :)

No vubec to wifi zere krute tu baterku. Podle me to nebude na pouzivani celej dn jen v nejakejch urcitejch pripadech.
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    ten remote pro gopro3 je na bazi wifi a podle me zere dost baterku takze 2nahradni baterky je skoro povinnost. Nevim jestli to byl stastnej krok to udelat na bazi wifi.. Sice to jde pouzit i na mobilu ale podle by byl lepsi dedikovanej radio remote kterej nezere tolik baterie jako wifi prenos.
    Ale tezko rict zatim jsem poradnej test s wifi a bez wifi neudelal.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam