• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    dotaz na majitele hero3, objektivne, vyplati se ji koupit? je tam tak zasadni rozdil v kvalite oproti hero2
    kdyz vezmu v uvahu vyssi cenu a pak uz ta vydrz baterky, malou vydrz si vysvetluju nasazenim 4k rozliseni (ktery moc velky vyuziti zatim nema)
    BASIK
    BASIK --- ---
    JARDAK: No ja to beru z praxe, rozhodne sem schopnej dostat vic detailu z plnyho rozliseni, na ktery se dopocitam pri editu, nez kdyz to rovnou natacim v 720p/1080p. Proste tam ty informace navic jsou a tim downscalem se zachovaj alespon nejaky.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    JARDAK: naprostej souhlas, ikdyz u hero3 x hero2 jsou ty rozdily ve vydrzi baterky opravdu propastny
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    INSOMNIA: vcera sem na to po dlouhy dobe koukal a vegas asi od verze 11 ma plugin. ale to bude vsechno o hovne bez moznosti lepsiho nastaveni. hledal bych externi plugin, nebo jsem se dneska docetl o filtru ve virtual dubu kterej by mel slouzit dobre. ale to jsem jeste nestacil precist a otestovat. teprve si s tim budu hrat. ale vzhledem k tomu ze nemuzu tocit na vetsi rozliseni jak tech 960 tak to pro me nebude mit takovej smysl
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    BASIK: u toho prepocitani teda nevim. ja jsem psal pouze o orezu, takze obraz jako takovej se nesmrskava takze neprepocitava. myslim ze to nebude kvalitnejsi, ba naopak. prepocitany velky rozliseni na mensi bude imho horsi nez natoceni rovnou v mensim rozliseni. ale to by vysvetlil ten clanek "understand to your gopro" kterej tady probehnul, kde se pise jak ta kamera vlastne funguje a co kde orezava kdyz se prepne na mensi rozliseni. zapomnel jsem to a prectu si to znova treba zejtra.
    jako aby vsechna moje napsana teorie fungovala, je potreba tomu porozumet a umet si to ve strihovym programu spravne nastavit, aby vysledek nebyl opacnej.
    BASIK
    BASIK --- ---
    INSOMNIA: Napr. pluginy v prgramech. Premiera ma Warp stabilizaci treba...
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    JARDAK: OK, tomu rozumim. Jak ale te stabilizace v postprocessingu dosahnu?
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    osobne se drzim takovy zasady. natacet na co nejvetsi rozliseni a nejvic snimku co dane zarizeni umoznuje (nebo ten nejlepsi pomer). zkonvertovat pro youtube a zmensit do telefonu se to da vzdycky. ale ten zdroj se nikdy zvetsit neda zeano :) a jak uz tady bylo receno, tak nikdy nevis co s tim budes chtit udelat. a kazdej chce prece to nejkvalitnejsi co mu jeho HW dovoluje. vymluvy typu baterka a karta jsou mimo, protoze kdyz ma clovek desitku na takovouhle kamerku, tak ma osm kil na 32gb sd, nebo si sebou vezme notas a vecer si to tam prehraje. ja za ten vikend na prkne ani tu 32gb nezaplnim a jsem rad, protoze se pak neprehrabuju v tune materialu, ale jenom v pul tune. a to nejakej cas usetri, protoze ten strih je casove meganarocnej..
    BASIK
    BASIK --- ---
    INSOMNIA: Jedna z technik stabilzace - hejbani obrazem, tak aby se stejny pixely udrzely na zhruba stejnym miste :)

Vyssi framerate se vzdycky (...) vyplati kvuli plynulosti, vyssi rozliseni kvuli detailu, 1920*1080 vypada jinak nativne a jinak prepocitany ze 4K.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    INSOMNIA: rozdil 14 minut? prijde mi to hodne malo. tak to bych radeji tocil na 50fps, protoze jak se tak divam, u hero3 je ta nahradni baterka nutnost. to u hero 2 zas tolik ne.

MAESTRO_007: vypinam, respektive tocim na 1button, ze by to nejak zralo nejak vyrazne vic mi neprijde ale mozny to je. mam dve baterky takze to odpada
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    INSOMNIA: kdyz budes mit material ve vysokym rozliseni a vysledek budes chtit ulozit do mensiho rozliseni, tak oriznes obraz okolo. a to v podstate delaj digitalni stabilizery obrazu. napriklad:
    podle tehle tabulky vidis jaky kamera umi rozliseni a pri kolika snimcich za sekundu http://gopro.com/cameras/hd-hero3-black-edition#specs
    takze z toho vyberes to nejvetsi rozliseni pri standartni snimkove frekvenci 25f/s aby to bylo plynuly a netrhalo se to, coz je 2.7K / 30 fps / 25 fps / Ultra Wide /2704x1524 / 16:9 (btw. moc si nedovedu predstavit pouziti toho maximalniho rozliseni pri male snimkove frekvenci) s tim ze vysledek budes chtit v dneska standartnim HD 1080p. no a digitalni stabilizatory fungujou tak, ze si zamknou nejakej klicovej objekt na scene (treba sochu uprostred namesti) a snazi se ho udrzet na jednom miste. ale protoze ta ruka je rozklepana a socha je chvilku vic napravo nebo nalevo a dole nebo nahore, tak tim udrzovanim na stredu logicky vznikaj po okrajich casti bez obrazu (kdyz hejbnes kamerou od sochy doprava a stabilizator to stabilizuje doprostred, tak nalevo vznikne cernej pruh bez videa). no a ty stabilizatory to resi tak ze obraz priblizi (zoom / crop) aby po tech nahych okrajich zustal obraz. ale kdyz priblizis obraz, tak to samozrejme degraduje kvalitu. takze kdyz mas velke rozliseni a chces vysledek v mensim rozliseni, tak mas po tech okrajich fóra kterej muzes vyuzit na tu stabilizaci (nebudes muset priblizovat obraz abys skryl ty cerny pruhy). takze ve vysledku budes mit stabilizovanej obraz v nadhernym rozliseni bez artefaktu zpusobenych digitalnim priblizovanim obrazu.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    RESCAPE: add vydrz u hero2.... vypinas mezi zaberama kameru? me prijde ze to baterku uplne zabiji (vypinani) a kamera mi moc dlouho nevydrzi ani bez vypinani.... :/
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    JARDAK: dalo by se rict ze pod vodou je to pomaly ale uplne to taky neni pravda, pokud natacis kamen kterej se nehybe nebo nejako meduzu co ja vim, tak je to jedno, ale ja se v lete potapel v mori kde ty ryby plavaly tak rychle ze jsem je na kamere zahlidl az na zaznamu v PC a kdyz nemas snimky vypada ta ryba pak hodne zajimave..

INSOMNIA: jasny, btw jak dlouho cca vydrzi nahravat hero3 na 1080/50 ? pokud je to nejak vyrazne pod 2 hodiny, pak uz ta tvoje teorie s setrenim baterky dostava vetsi smysl. ja vychazim z hero 2 kam se dostanu -+ na dve a pul hodiny, ta jestli si tohle hero3 nejak poresila
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    JARDAK: jak to myslis? co zrovna se hodi ke stabilizaci obrazu?
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    INSOMNIA: ale tak tohle se zrovna hodi ke stabilizaci obrazu. asi bych to taky vsechno natacel na plny detaily a pak to zkosil az ve strizne..
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    RESCAPE: no ale pod vodou je to vetsinou pomaly dost, tak proc jeste zpomalovat? na veci ktery bys chtel pod vodou zpomalovat ti to stejne nebude stacit, treba nejaky ryby.. ja mam HD a na prkne natacim uz jenom 960p 50f/s protoze zpomaluju. ale kdyz bych sel pod vodu tak nahodim full res a na snimky seru. a trojka me taky laka jenom tim vetsim rozlisenim pri 50f/s..
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    RESCAPE: v pohode, jde o diskuzi .. samozrejme mas pravdu a kazdy si to musi zvazit sam, protoze to, co je vyhoda pro tebe, byt pro jine nemusi.

napr. nejde jen o fps, ale taky o velikost obrazu ... mohl bych stejne tak rict, proc natacet na 1080, kdyz muzu natacet na 2,7k a pak obraz oriznout na mensi pole (treba tech 1080), kde je cast zaberu, ktera me zajima a zbytek byt na videu nemusi :)
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    btw jen na slowmotion s tim nesouhlasim, napriklad u lyzovani, rychle jizde na kole, v aute etc... tam vsude se ty snimky hodi aniz bys delal slowmotion. v podstate pri kazdym rychlim pohybu se jeden snimek navic udela hodne
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    INSOMNIA: a co kdyz budes neco tocit , potom strihat a zjistis ze to chces zpomalit ale nebudes mit snimky, prijdes o dobrej zaber a reknes si : ale co zase sem usetril baterku ? :)
    prosimte nijak neutocim jen mas na to zajimavej nazor, ja dycky vychazel z toho ze kameru mas na toceni a kvalitni toceni.
    v mym pripade je prave navyseni o polovinu snimku pri 1080 zasadni duvod uvazovat o prechodu z hero 2 na hero 3 :) ale kazdej to mame jinak to je jasny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam