• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    PEETIK: Zivot je otazkou priorit :-)

BTW Ja jsem si tim prosel a uz bych fotky ani video na notesu nedelal. Nicmene pokud tvuj styl prace vyzaduje mit dilo hotove v terenu, tak se tomu asi nevyhnes.
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    KOZEL: já sem googlil nějaký návod na Adobe media encoder, tam používal default, ale asi pro jiný format. já mám bohužel jen notebook, dual core, 4gb RAM, bez možnosti upgradu, takže musím řešit konverzi. ale mám v plánu koupit novou mašinu. ale nejdřív budu kupovat auto, tak holt nějaký čas musím vystačit s tím co mám.
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    PEETIK: tohle mi dneska pomohlo. virtual dub stahni ve 32bit verzi..
    VirtualDub: Howto convert GoPro Slow Motion video (240fps) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=EhXMjaMKL40
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    PEETIK: z AME muzes dostat libovolne kvalitni export, umi toho hodne. Co je tebou zmineny "default" ? Nevim o tom, ze tam je preset na intermediate format. Budes si to muset asi nastavit sam. Pogoogli, jakej je vhodnej kodek a jeho nastaveni, pro tebou pouzivanej editor a rozliseni. Cekam, ze to bude neco jako MPEG-2 All-I 100 Mbps pro Full HD? Jen hadam, opravte me, pokud to mate nekdo lip nastudovano.

Ja problemy s vykonem v Premiere vyresil koupi nvidia karty a zapnutim akcelerace MPE v Premiere. Ted to pri strihani H264ky jede uplne luxusne a nemusim nic konvertovat.
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    JARDAK: aspoň nějaký návod jak správně převést do editovatelného formátu, jako je to avi z cineformu. zkoušel jsem Adobe media encoder, default nastavení ale nepřišlo mi to nějak kvalitní. takže nějakej tut jak na to by bylo cool. při různých fps a tak.
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    PEETIK: hele me prijde ze je to program na hovno. doma mi to nebehalo, tak jsem to zkousel vyresit a nic. v praci mi to behalo, ale ted uz ne :) nastesti si lze pomoct i bez nej. co chces udelat?
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    Ted mi hází : GoPro/CineForm Converter přestal pracovat. Stalo se to někomu, nějakej nápad co je blbě? Ještě začátkem tohoto týdne jsem v tom exportoval videa a najednou šlus :( Restart programu a PC nepomohl. :(
    WERT
    WERT --- ---
    KOZEL: mel jsem ze 4.tyho a jednou se mi to seklo... Tak jsem updatoval ted ze 23 a uvidime...
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    BASIK: Ja od posledniho updatu taky zadnej zasek nezaznamenal. Je to FW ze 4. dubna.
    BASIK
    BASIK --- ---
    Sleduju to tady pravidelne a nikde jsem tady tu informaci nepostreh, tak pro jistotu. Vcera jsem jen tak zkousel aktualizaci Hero 3 Black a objevil se novej firmware :) tak kdo jeste nema, stahujte. Minimalne se mi rozchodila gopro appka a zasek zatim taky zadnej.
    TURBO
    TURBO --- ---
    EGGH: pokud máš někde u těch free tracků napsáno, že jsou zdarma jak pro soukromý, tak pro komerční využití, tak nemusíš afaik nic řešit.
    TURBO
    TURBO --- ---
    KOZEL: moc hezky si to rozpitval, já měl v půl sedmý ráno rozepsanej podobnej elaborát, ale pak už mi jel bus do práce, tak sem to radši smáznul :) Podepsal bych se pod to celý.

Ad wb - ještě jsem to hledal ... a nenašel. Hero2 má se stávajícím fw prostě jenom ProTune on/off. Ale i tak díkybohu za něj (vypnutej sharpness a flat profil, resp. staženej kontrast).
    EGGH
    EGGH --- ---
    Ahoj, mám dotaz trochu právního rázu. Pokud si dám k videu na pozadí nějakej song - staženej zdarma odtud - tedy legálně. Budu muset nějak řešit OSU? Video umístím na youtube, bude na něm odkaz na mý webovky, který jsou komerční.
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    TURBO: Nevim jak u Hero2, ale v Hero3 s Protune lze nastavit manualne white balance.

PEETIK: V Evrope se drz PALovskych frekvenci a bude to ok

LAMIA: Kdyz je malo svetla a nepotrebujes slowmotion, tak je skoda se obirat o svetlo zbytecne velkou snimkovou frekvenci. Pri 25 fps zachyti kamera 2x tolik svetla do kazdeho snimku nez pri 50 fps. To mj. znamena, ze kamera muze pri relativnim dostatku svetla pouzit polovicni citlivost a produkovat tak dvakrat cistsi obraz :-)

K tematu Protune vs lowlight: Ano, to co leze z kamery v Protune rezimu je ve stinech hnusnejsi, stejne jako je celej obraz celkem hnusnej, neostrej a vyblitej. To je ale v poradku, Protune neni od toho, aby z toho lezlo vizualne hezky video. Protune je od toho, aby clovek zachytil kvalitnejsi material jako polotovar, kterej si ale ovsem musi kazdej uz dopict sam.
    Cekam, ze kdyz vezmete Protune lowlight video a aplikujete na nej takovy krivky, aby byl obraz kontrastni jako bez Protune, tak ten sum ve stinech zase zatlacite dolu a nebude ho ve finale vic.
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    JARDAK: V nějakým postprocesu to už asi nezměním co? Furt sem si říkal že 29,97 by mohlo být akorát... takže pro příště už vím. Dvakrát sem si naletěl :D
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    PEETIK: to blikani svetel je dany frakvenci, resilo se to tu. takze bys mel pouzivat pal, cili 25 / 50 fps.
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    No, já sem teď párkrát natáčel v klubu při 1080/30fps, kouknul jsem na to a ze surovýho formátu to dost šumí, ale trochu sem si pohrál s barvama a nastavením při střihu a není to tak hrozný, jen je vidět blikání světel. Což mě dost mrzí, proto sem to nastavoval na 30 a vypnul protune. Ale i přesto... :(

Je fakt, že když sem zkoušel protune v jiný diskotéce na kámošový barmanský fireshow, tak to bylo podstatně horší a šumivěšjší. Takže taky nevím jak to správně nastavit. Až někdo zjistí jaký nastavení na horší světelné podmínky, sem s tím :)
    WERT
    WERT --- ---
    Exaktne jsem to u GoPro nezkousel ale mel sem fotak kterej tocil 30-300fps az 1200fps... Pri vyssich frameratech je proste pak potreba vic svetla jelikoz se v podstate zrychli "zaverka"...

Tzn. Pri hispeed je to bud vic tmavy nebo vic rozmazany... Ale nevim zda to vubec bude patrny. Bylo by lepsi kdybys to zkusila nejak testnout.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    WERT: a duvod horsiho obrazu? nasledny konvert do 25? A "umo filtry" mne asi minou:)
    WERT
    WERT --- ---
    LAMIA: jako skryta kamera v temnejch mistnostech bych protune nepouzival asi, pokud to nechces prohanet nejakim "UMO" filtrem :) ohledne fps nevim. Ale PAL by mel bejt pal, 50fps jde downgradovat vzdy... Je taky mozny ze obraz bude pri 50fps mozna horsi nez pri standard 25...(za blbejch podminek) musis to vyzkouset... Taky by me to zajimalo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam