• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky





    Diskuze o této sportovní kameře, určené především k nátáčení extrémních sportů. Všeobecná diskuze, ukázkové videa, fotky, (nyx gopro users videa a fotky).

    rozbalit záhlaví
    TURBO
    TURBO --- ---
    DRAGON: jo, tak to je slušnej fail. Hero2 se teda updatuje přes ten jejich kokotskej soft, kterej je totálně k ničemu co se zpracování videa týče (ani stříhat se v tom nedá), ale mám ho nainstalovanej právě kvůli updatům FW.

    KOUBAJ: bohužel může být, vždyť tohle je běžný i u ovladačů na kompech, že starší verze je stabilní oproti nový :/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOUBAJ: jo, taky mam pocit, ze se vsechno zacalo srat po aktualizaci na nejnovejsi firmware. Mimochodem psal sem jim a rekli mi at ho jdu vymenit, pokud to dela to, co to dela. Tak to sem zvedavej, jestli mi ho fakt vymenej. Spis mi v alze reknou, ze se zavada neprojevila a ja budu muset jit a hodit ho o zem a odnest ho tam znovu (mam pojisteni proti kradezi a rozbiti)
    KOUBAJ
    KOUBAJ --- ---
    Já ještě k poslednímu mýmu příspěvku - jedinej rozdíl mezi mojí a kamarádovou GoPro je to, že on si do ní narozdíl ode mě nestáhnul nejnovější FW, tak nevim, jestli to není tím, ale nevím proč by...Já jí teda používám na kolo a na lítání, takže mám zadní dvířka s dírou a může se trochu chladit, ale neuklidňuje mě to.
    TURBO
    TURBO --- ---
    DRAGON: takže funkcionalita, nikoliv chyba ;) Aktuální FW asi máš ... tak pak asi jedině reklamace :/

    Nevim, netušim, doufám tu nepůsobim jako nějakej kdovíjakej GoPro guru, to bych nerad, jsem taky jenom obyčejnej (l)user ;)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    a co sem tak cet fora po netu, tak nejsem zdaleka jedinej, komu to dela
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    navic to, ze to udelas, ti nezarucuje, ze to nebudes delat za minutu znova. tohle je fakt velkej GoPro fail
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TURBO: dela mi to i kdyz ho zapnu v uplne studenym stavu, proste ta kombinace LCD+KAMERA zlobi a mne to neskutecne mrda! Protoze vyndat kameru z obalu, sundat LCD, otevrit ty blby dvirka na baterku a vytahnout baterku je fakt v terenu vopruz....
    TURBO
    TURBO --- ---
    DRAGON: těžko říct, podle mě tim, že připojíš LCD, který je dalším zdrojem tepla tak místo aby teplo generovaný kamerou šlo pryč tak jí do toho naopak ještě hřeje LCD ... mě přesně začne po chvíli tuhnout Hero2když k ní připojim LCD a je cenku trochu teplejc, imho teda asi taky kvůli teplu. Nemaj to chlazení asi úplně vychytaný :/ Následně pak samozřejmě začně elektronika vlivem vyššího tepla chybovat a výsledek je snížení výkonu a nakonec výtuh.

    IMHO, třeba je to ale celý úplně jinak ;)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TURBO: moje Black3 krute hreje, neudrzim ji v ruce. A co me sere jeste vic je to, ze kdyz pripojim LCDcko, tak se neskutecne zpomali a seka, prakticky pokazdy, co zapojim LCD, tak se sekne a musim vyndavat baterku. Nevim cim to je, proste to dela porad. Je to na reklamaci? Asi jo, co?
    KOUBAJ
    KOUBAJ --- ---
    Dík, právě že podmínky naprosto stejné - jeden čas, jedno místo, jedno nastavení, ale kouknu na to, snad to bude ok
    TURBO
    TURBO --- ---
    KOUBAJ: stejný podmínky natáčení? Tzn. prostředí, rozlišení, fps, stejnej záběr? Pokud ne, nemůžeš to absolutně poměřovat. Co jsem koukal do uživ. manuálu, dokud displej neukáže hlášku o vysoký teplotě a kamera se nevypne, neni moc důvod to řešit.

    Jinak už se to tu řešilo, že Hero3 obecně dost hřeje, pohledej si. Nebo Google, neni tam toho málo.
    KOUBAJ
    KOUBAJ --- ---
    Zahřívá se vám kamera? Mně po docela krátké práci ( nastavování, natáčení ) poměrně dost hřeje, kamarád má tu samou a nic...( Hero 3 Silver )
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    DRAGON: no jo, ale kdo se stim ma porad vazat, me ta karabina prisla jednodusi, ted teda musim chvilku sroubovat, ale zase ted to nepovoli urcite, to se spis vytrhne ta nalepovaci placka :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    THRAWN: vymysleli novou vec, rika se tomu uzel ;)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    TECZKA: kdybys nesehnala, tak tady http://www.simple-shop.cz/pujcovna pujcuji a jsou moc ochotni
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    jo a diky za postrehy a rady
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    TURBO: jo v jedny casti jsme to zpomalil na 30 procent, to bude tim, na to se priste vyprdnu, nebo jak rikam, zkusim to nizsi rozliseni s vyssim frameratem, no ale 16:9 jsem zavrhnul z duvodu uriznuty nohy a hlavy :) no a se zajimavejma strihama si pohraju az bude z ceho strihat, zatim mam jen par tehle zaberu :)
    TURBO
    TURBO --- ---
    THRAWN: 2:10 pecka :)

    Něco mě v tom videu občas parádně zatahalo za oči a koukám, že Ti v tom lítaj půlsnímky alias fields (prokládanej režim záznamu, označovanej jako "interlaced" a někdy taky jenom jako "i"), výsledek jsou pak takovýhle divný duchové či jak to nazvat, je to znát obzvláště při rychlejších pohybech a nemá to nic společnýho s rozmazáním snímku způsobenýho pohybem. Doporučuju se půlsnímkům obloukem vyhnout, pokud s tim nemíříš do televizního vysílání ;) nejsou dobrý vůbec k ničemu (nikde jinde se půlsnímky nepoužívaj a navíc dokážou docela solidně zavařit při dalším zpracování videa, tricích atd. atd.).



    IMHO se vyprdni na superzpomalovačky, toč 16:9 (kouká se na to líp, 4:3 je překonanej vizuální omyl ;)) a udělej nějakej zajímavej střih a třeba mi jednou přijde emailem od GoPro "video of the day" a bude tam Tvoje video :)
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    tak sem konecne zprovoznil muj comp, nainstaloval nejnovejsiho Vegase a pustil se do strihani a zpomalovani, tady prvni test :)

    surfvidezo 01
    https://vimeo.com/71166991


    ten Vegas desitka me docela zaskocil, oproti tomu co si pamatuju se to tvari uz docela profi, ale pritom je to porad user friendly, ikdyz teda s exportem jsem potreboval poradit od profesora gugla a jeho youtube tutosema :)

    no a asi se budu muset naucit jezdit naky poradny barely, pac treba ty prvni dve vlny jsou z dneska, kdy to fakt nakladalo a mely tak dva metry urcite, ale pritom je to z toho pohledu skoro to samy jako ta treti vlna, ktera mela ani ne metr :)

    priste zkusim natacet na to nizky rozliseni pri tech vetsich otackach, at jdo jde zpomalit uplne total, na to sem docela zvedavej
    TECZKA
    TECZKA --- ---
    ahoj, potřebovala bych v pondělí točit na gopro jako na skrytou kameru, byl by tu někdo ochotný mi půjčit gopro (ideálně gp3 silver ed.) za nějakou zálohu?
    -praha-
    TURBO
    TURBO --- ---
    SUPERWEB: otázka je, jestli taková aktivita má smysl. Kdybych se rozhodoval o koupi podobný kamery, neřeklo by mi tohle video vůbec nic. Nulová informační hodnota. V jednu chvíli Ti tam týpek ukazuje vodotěsný pouzdro s tlačítkama na ovládání a druhou chvíli mele něco o sprše a vyndavání kamery z pouzdra a zapínání ... ztráta času na to jenom koukat :)
    SUPERWEB
    SUPERWEB --- ---
    s fenem to celkem jde odlepit..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam