Řek jsem si, že zkusim to nový GoPro Studio, koukám, že se v tom už dá stříhat, tak proč ne. Dal jsem tomu šanci, přeci to nemůže bejt stejnej nepoužitelnej shit jako původní verze.
Bohužel, a to přes to, že se nacházíme už nějakou dobu v 21. století, má v GoPro někdo utkvělou představu, že je před stříháním dobrý klipy nejdřív zkonvertovat. Probůh proč, když v každym normálním softu na stříhání se dá bez problému pracovat s AVC HD? Chápu, že chce třeba někdo stříhat v terénu na noťasu, ale tak to je jeho volba a nechápu, proč prostě první nutnej a nepřeskočitelnej krok je konverze.
Stříhání mi uživatelskou nepohodlností asi tak Movie Maker od Microsoftu. A jakýkoliv, třeba i barevný, korekce? No, musim se přiznat, že jsem čekal, že by tam mohly bejt aspoň jednoduchý R/G/B křivky. Ne, taky neumíme.
Milé děti, tim svůj report novýho GoPro studia končim. Je to identickej shit jako předchozí verze :) To už i ta pitomá Premiera Elements, jakkoli je to ořezaná verze na doma, je mnohonásobně lepší.
Jediný plus co jsem tam našel jsou templates na střih, s tim se dá docela pracovat, dobrý pro někoho, kdo nemá moc nápad, jak vlastně tu sbírku záběrů střihnout, docela fajn vodítko. Ale i tak je celý GoPro studio se svym ovládáním a workflow ne nepodobný "drbání se levou rukou za pravym uchem".