• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky
    WERT
    WERT --- ---
    TURBO:
    MERTLAS: proto je lepsi/jednodussi mit pusteny normalni video a ve finale ho jenom zrychlit, clovek se pak nemusi patlat s importem fotek a podobnejma vecma...
    TURBO
    TURBO --- ---
    MERTLAS:jestli chceš dělat takhle hodně pomalý timelapsy, dělej fotky s menším časovým rozestupem. Nebo to finální video zkus zrychlit, pro oko je příjemný, když je pohyb plynulej a ne trhanej, jako to máš ty (nějakejch 5-10fps odhaduju, víc to nemá).

    Pak to prohnat ještě nějakym deflickerem, aby video neblikalo (to je bohužel problém pokaždý, když budeš ty fotky snímat nějakym automatem bez možnosti ručního nastavení expozice).
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    tady je muj prvni pokus o timelapse... nic moc, ale poprve to je dycky spatny :)

    Sunset Timelapse - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=1DFz04atMbU
    WERT
    WERT --- ---
    INSOMNIA: tak si ji nekupuj a nezasirej internet :D
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    GOZER1: nejde o to, co bys rekl, ale jak to opravdu je. Takze diskutovat o tom, kde jsou vraky tady povazuju za zbytecne.

    Kazdopadne pokud je urcita moznost kameru vytopit v hloubce pod 40m, tak je to pro me zasadni informace, protoze ji za ty penize vytopit proste nechci.
    WERT
    WERT --- ---
    titanik je ve 3,800 m :(
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    INSOMNIA: tohle cislo jsi vzal kde? Ja bych naopak rek, ze vetsina lodi se potapi u utesu a pristavu, takze v mensi hloubce... Jinak jestli pouzdro vydrzi 40m, tak 50 uz neni takovej rozdil a testy se casto delaj na dvojnasobnych hodnotach...
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    WERT: to je ale na prd, protoze vetsina vraku je pod 40m :/
    DZEJN
    DZEJN --- ---
    ma nekdo zkusenost s touto kamerou? http://digitalni-kamery.heureka.cz/actionpro-x7/ uvazuju nad gopro black nebo timto.
    WERT
    WERT --- ---
    INSOMNIA: konkretne bych rekl, ze na potapeni je to omezujici do 40ti metru... :D
    O krapet vetsi goPro ti ve vode vadit nebude...
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    Nejak nechapu, ze GPH3Black+ ma vodotesne pouzdro jen do 40m ... to je na potapeni celkem omezujici :/
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    PEETIK: zatim Vegas v12, ale jeste jsem nezkusil nic jinyho... mam ted v tom neco rozdelnyho, tak mozna na dalsi strihani zkusim nejakou alternativu.
    TURBO
    TURBO --- ---
    PEETIK: Premiere Elements, na střih to stačí (daj se dělat i nějaký jednoduchý korekce, ale to nepoužívám, už třeba jen proto, že v ořezaný Elements verzi se nedaj mj. kopírovat efekty z jedný stopy na druhou atd.), mě to jede vpodstatě "bez cukání" i ve FullHD a to nemám myslim nijak našláplej komp - Core2 Quad (čtyřjádro) na 2.5GHz, 4GB ramky a disk mám nějakej celkem obyč A/V Green od Westernu, stačí mi (disk2disk zvládne 50MByte/s), grafika levnější mid-end Radeon 7770.

    Ta Premiera je jednoduchá na ovládání, sice je to občas takový kopyto, ale docela to jde. Zkoušel jsem ledascos (mj. i Vegas a Pinnacle Studio, i nějaký opensource) kvůli svýmu letitýmu odporu vůči Premiere, ale ta nakonec jede docela dobře.
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    Kdysi bylo moje nejoblíbenější corel video studio ale od dob premiéry ani ránu. Záleží co od toho čekat . Jinak je tu cela konferce zaměřena na střih videa.
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    SISCO: Jenže mám zato že Adobe CC už sou jen 64bit a já jedu pouze 32 :(
    SISCO
    SISCO --- ---
    PEETIK: Paradoxne Adobe Premiere CC je i na pomalejsim stroji rychlejsi nez Adobe Premiere CS6. Maji asi 30denni trial zdarma. Takze lze docela pracovat v tomto rezim.. Alespon si to odzkouset.
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    Co používáte za soft na stříh? Používal sem Sony Vegas 11. Ale wrz verzi, která mi dost často podá a musím pořád reinstalovat. Mám starší stroj, takže o Premiere ani nepřemejlším. Máte někdo nějakou stabilní verzi? Nebo radu co používat jinýho? (Platit za soft teda ale teď neuvažuju) :D
    SISCO
    SISCO --- ---
    RESCAPE: Gimbal dorazi dneska (podle tracking uz ho dorucujou). Foukal vitr takze jsem nechtel produkovat kejvajici se videa..
    Ale poprve jsem tocil 2.7k/25fps!!! a to je jina liga!!... Doporucuju.. Obraz jak britva. Jen bohuze bez gimbalu/antivibracni podlozky je tam pri 25fps jello takze luxusni vysledek se ztrati v teto neprijemnosti..
    Kousek ale muzu hodit... je to fakt moc pekny.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    SISCO: nahod video :)
    PRASAD
    PRASAD --- ---
    SISCO: fuj hnus ble...... :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam