• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky
    MILTRON
    MILTRON --- ---
    TURBO: Ja bych se toho tak nebal. Zkus a uvidis. Nutno podotknout, ze u amaterskeho videa nema cenu si hrat az moc na profika.
    Co vase zkusenosti s egg timerem+gopro? Moje ta, ze video z toho vypada plynule. Samotne fotky ne, protoze nejsou sesynchronizovany s pohybem... i proto mam potrebu zrychlovat video vic nez je pro Turba unosne :D
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    SYPFX: ha, super, tak pristi videjo snad uz udelam sirokouhle, at nejsem sto let za vopicema :) a holt si teda nainstaluju tu premieru
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    MERTLAS: no to finalni video co z toho leze (konec druhoho videa) je nejaky "kostickovany" snad to kluci jen spatne vyrenderovali
    TURBO
    TURBO --- ---
    RESCAPE: pokud budeš chtít záznam třeba z celýho dne, řádově hodiny, smrsknout do minuty, pak na ty čísla chtě nechtě narazíš ;)

    Já čísla samozřejmě taky neřešim, ale trošku jste mě k tomu vyprovokovali těma zmínkama o super kvalitě, resp. teda hlavně Miltronova zmínka o nekompresovanym videu :) Zas takovej magor (jak tu začínám asi vypadat ;)) nejsem, že bych (když už se k tomu náhodou dostanu) stříhal videa s kalkulačkou a logaritmickym pravítkem v ruce ;) Nicméně technickou stránku věci nelze imho úplně opomenout, jednomu to pak může pomoct v tom vyhnout se určitejm chybám nebo nechtěnejm výsledkům, ať už při točení nebo při stříhání/postu ... a já technickou stránku věci rád :)

    Nicméně úplně se z tý debaty hlavně vytratilo to, že na timelapse je video IMHO prostě volovina (výdrž baterie, výslednej objem dat, doba zpracování atd.) ;) Nikomu to nenutim, když se někdo chce drbat pravou rukou za levym uchem, je to jeho volba cesty životem :)

    Ale už s tim OT končim, kdosi tu psal, že na zpracování videa je tu jinej klub, tak to tu nebudu spamovat.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    TURBO: nic delšího jsem neměl nikdy potřebu točit takže nevím ale tyhle timelapsy tak do dvou hodin záznamu jsou v poho :) a ty čísla neřeším, točím a stříhám podle oka, pač jinak bych se z té matematiky musel posrat :)

    MILTRON: hele taky to vychází mezi 4-5 x, je tam táhlo kterým posouvám stopu, nic co by konkrétně psalo je to zrychlený tolikrát..


    btw dnes je to přesně rok co jsem točil na milešovce takže dávám ještě jeden timelapse, gopro hero2 + nikon coolpix aw100 + egg timer . mraky jsou možná opruz ale zeshora už to dostává zas jinej rozměr :)
    Inverze, tam bych si zrovna dokázal představit natáčení PHANTOMEM, to by musel být kurva luxus.

    Milešovka inverze timelapse - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=_TFMqwF-oYc


    SYPFX
    SYPFX --- ---
    TURBO
    TURBO --- ---
    MILTRON: tak jestli exportuješ bez komprese, tak bys okem neměl poznat nic ;) Což se mi nezdá, protože jeden frame (nekompresovaná bitmapa) v malym HD 8-bit RGB zabere cca 3,8MByte, tedy vteřina záznamu při 30fps měla cca 112 MByte (z toho mi vychází krásnej datovej tok bezmála 800Mbit/s ;)).

    Konec hodiny matematiky! ;)

    Budu to vaše zrychlování bez rekomprese taky zkusit, kde je ta hranice a jak je to vlastně s tou rekompresí (moc se mi nezdá, že by to bylo bez rekomprese, to umožňuje málokterej formát, snad jen MPEG a MJPEG) :)
    MILTRON
    MILTRON --- ---
    RESCAPE: :) Koliktrat jde zrychlit ve Vegasu? V pinnacle 14, co puzivam ja jen 5x, kdyz potrebuju, pouzivam stejny postup jak ty, s tim ze vyexportuju bez koprese a znovu vlozim...a kvalitativni rozdil taky nepocituju mym okem.
    TURBO
    TURBO --- ---
    RESCAPE RESCAPE: aha, jestli jen 3x, tak to půjde zřejmě jen přenastavení "fps" meta-tagu ve videu, tam žádná rekomprese samozřejmě neprobíhá. Ale troufám si tvrdit, že na nějaký opravdu rychlý time-lapse video (například 12 hod. smrsknutejch do minuty apod.) to nebude k ničemu a ve výsledku bude lepší vždycky video nakonec rekompresit - menší objem výslednejch dat a "normální" datovej tok :)

    Nicméně pokud budeš chtít nějakej dlouhej timelapse, tak si troufám tvrdit, že opravdu nebudeš někde natáčet třeba 12h videa. Kam bys je uložil, proč by se s tim někdo měl pak rochňat v kompu, s takovym nechutnym balíkem dat ;), záznamový zařízení bys po tu dobu napájel odkud ... :) Je to takový "kanonem na vrabce" a já v tom spatřuju spíš mraky nevýhod než nějaký nevýhody. A k flickeringu nakonec může docházet i u takhle zrychlenýho videa, pokud bude točený na automat.

    Dokonce si vybavuju, že jsme tu něco podobnýho docela nedávno řešili, za sebe poradim na změnu fps ffmpeg, eventuálně tady taky něco najdeš http://forum.doom9.org/archive/index.php/t-152708.html .
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    uz se to blizi ! :) a musim rict, ze zatim jsem z toho unesenej... uz aby to bylo, byly prachy a cas litat :)

    Phantom 2 Vision Radar/Find Me/Range Test - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=MpL_zoDAXjo


    Phantom Vision 2 model testing - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=wTDQ5KT2abE
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    ITISME: aha, to jsem zapomněl že jsem to sem dával. promiň mi to, mažu.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    RESCAPE: *třikrát zrychlený
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    TURBO: jak to myslíš exportovat jako sekvenci? já pokud zrychlím video co to jde (sony vegas) pak vyrenderuju, a ten render zase hodim do vegasu, zase zrychlím, tak se kvalita nezhoršuje, viz to video co jsem tu teď dával, to je min třikrát zpomalený tím způsobem jakej tu popisuju a kvalita na 1080p je pořád pekfektní jako při prvním renderu..
    jakoze logický by to bylo ale vizuálně (tzn to co vidím já :) ) je kvalita stejná
    TURBO
    TURBO --- ---
    RESCAPE: "jeste jednou importuj do softu a zase zrychlit, o kvalitu tim neprijdes" - neblbni, buďto jsi mu zapomněl napsat, ať všechno nejdřív exportuje jako sekvenci nebo se objevil nějakej kouzelnej kompresní formát, co netrpí kompresníma artefaktama a i při Tebou zmíněnejch dvou rekompresích "to na kvalitě nepoznáš" :) Samozřejmě, že s každou další (re)kompresí jde kvalita dolů a v podstatě je fuk, jestli jde o rekompresi videa s 1Mbps na 30Mbps :)

    Jinak já teda radši fotky. Obecně jakákoliv "krabička" vydrží dýl při focení než když budu točit video a video ze sekvence mám jednim kliknutím (virtualDub, Adobe MediaEncoder ...), navíc pro vDub je myslim i nějakej docela dobře fungující deflicker.

    CLOVICEK: timelapse nebo-li časosběr je ve filmařině třeba taky něco, co se točilo postupně, s odstupem času (záznam se "sbíral v čase" - třeba časosběrný dokument o kapele - rozhovor a koncerty 2010, turné 2011, změna členů kapely 2012, zánik kapely 2013, ale všechno normální záběry) a pak se to sestříhá do jednoho ... nj, s těma slovíčkama nikdy nebyla úplně prdel ;)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Seagull stole GoPro - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=rIu5B3Fsstg
    ITISME
    ITISME --- ---
    JARDAK: Naprosto s tebou souhlasím, jen škoda, že je to dost nudné .-)

    A doufám, že to tady nevsereš za 3 měsíce zas :-D 2x to už stačilo.
    WERT
    WERT --- ---
    RESCAPE: anebo si muze koupit MAGICAM, udivuje me ze mu to ID SUPERWEB jeste nenabidnul... (tak snad v poste) :DDD
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    DZEJN: nemá, pokud chceš mít jistotu jdi do hero3, ale pokud chces koupit aacxtionpro a dat nam pak recenzi jaka je, tak budeme jen radi :)
    WERT
    WERT --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam