• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky
    GARDENROUTE
    GARDENROUTE --- ---
    ARMADILLO: Diky, hledal jsem v napovede, tam nic, toto me nenapadlo, a kdyz jsem listoval vlaknem nekolik stranek zpet, ani jsem zadne YT okno nevidel, tak jsem myslel, ze to nejde, vyzkousim na dalsi Afriku :-)
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    GARDENROUTE: přesně vím o co Go je to hrozny psycho poslat to někam do prusvihove zóny za zadama Kibice a ještě v zahraničí kde kamera musi vydržet do konce zájezdu aby se nerozbila před nejlepším záběrem .
    Jak ty dominatory je to dobry? Já mám LCD a docela me zajímalo jaky to s tema brejlema?

    Jak cestování s phantomem máš nejaky kufr nebo to vozis jen tak nadivoko?


    K tomu druhému videu tam kdyz letis proti sluníčku tak ti hází vrtule stín do objektivu a děla to takovy blikající efekt. Já jsem to řešil na rady z netu nákupem polarizacniho filtru a stínitka na objektiv gopro úplne to odstrani tenhle efekt.

    Ještě k tomu střihu bych to naporcoval na úseky kde se chova kamera lineárně kdyz například dlouho letis dopředu a pak zastavis a začneš se točit tak na to zastavení bych torozkrojil a dal tam střih .

    Ale nechci rozumovat ty máš zkušenosti 100x víc nez já .

    Je to easy cestovat tuhle čast Afriky?
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    GARDENROUTE: Vkladej normalne cely link s http bez html tagu, nyx je chytrej, on si to prebere :) Kdyztak muzes vzdycky pouzit nahled na otestovani.
    GARDENROUTE
    GARDENROUTE --- ---
    ARMADILLO: mam pocit, ze jsem se sjel LSDckem :-) Apropo, jakou syntaxi tady maji tagy pro "trubku" ? Vidim, ze to jde, ale v helpu nic, a klasicky tag pro "youtube" tady funkcni neni... Diky.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    PEETIK: Tenhle to s tou stabilizaci taky prehnal :)
    Catalan Bay - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=9M25d8e4FQ4&list=PLLVScXqkNteylBEX2F8ghEX3_vEXTew_Y
    GARDENROUTE
    GARDENROUTE --- ---
    ARMADILLO: Diky, jasne ty senzoricke vjemy jsem myslel samozrejme jako souhrn vseho co rika telo (zrychleni, zpomaleni, boceni, stoupani atd.) proti tomu co vidi oci v Dominatorech. Nechtel jsem to tady moc rozebirat, a s HomeLockem jsem si samozrejme nabehl :-), kdyz me po cca 1.5 km jizdy Phantom za letu narazil na mou vlastni bezpecnostni obalku proti uletu a nechtel dal :-) Samozrejme se da HomeLock i za jizdy aktualizovat, ale kdo to nezazil, nevi jake jine jsou starosti pri follow-up.
    V GP klasickou baterii, jen original, ani nahradni jsem nemel, obcas (kde to slo, Zimbabwe moc ne :-() GP jelo v aute i jako onboard kameru, napajena pres USB trvale (rizena z Galaxy S4), GP baterie byla vzdy pripravena.
    Phantom expednicni priprava - nic moc, jen sada zcela novych 6x LiPo 2200, 2x male LiPo pro FPV Dominatory, 2x DJI original LiPo nabijecka, 3 sady carbon 8" vrtuli
    Takto Phantom vypadal pred odletem do daleke Afriky

    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    GARDENROUTE: Moc pekny. Follow-up z vlastniho auta jsem jeste nevidel a je to dost originalni. Co se tyce senzorickych vjemu tak k tomu jeste mas vlastne dalsi - otresy a pohyb vlastniho tela v prostoru. Akorat Home lock bude zrejme odkazovat na misto par Km zpatky :))) Zrejme bych pocital s vetsi rezervou baterky pro pripad nouze.
    Jak mas vlastne resene baterky v GoPro - kolik jich mas s sebou nahradnich? Jak jsi pro takovouhle expedici vybavil Phantoma? Nabijis v aute asi kontinualne? :) Kazdopadne *THUMBS UP*!!
    GARDENROUTE
    GARDENROUTE --- ---
    @SYPFX - diky za kritiku, o rade veci vim, vetsina z nich bohuzel zpusobena prostredim, tzn. vsude okolo nebezpecna dzungle s meandry, bazinami, jezirky, kanaly Okavanga, spousta ne prilis pratelske fauny, jako jsou krokodyly, sloni, hrosi, lvi, hyeny, neni moznost nouzoveho pristani (na to musi pilot vzdy myslet), extremni vedro cca 40°C se silnymi stoupavymi proudy, ktere letici kopterou dost "mydli", zcela nezname prostredi, a za zady personal lodge, kteri maji velke ocekavani. Dost nepriznive podminky :-)
    Nektere problemy zpusobily tak spatne nastaveni gains v rizeni autopilota koptery, protoze normalne letam s 9" vrtulemi, tech jsem mel jen 1 sadu, takze pred odletem jsem dal 8", kterych bylo vice (pro mozne potize).
    A co tam delam? Ted uz mesic nic, ted uz zpatky v Cesku. Delali jsme expedici (cca 7.000 km), ve 4 lidech, z S.A., pres Zimbabwe, Botswanu, Namibii a zpet do S.A. Jizni Afrika (S.A.) je takova moje druha vlast, rad se tam vracim, a tentokrate (po 10 letech) jsme toho objeli vice a s letadlem.
    GARDENROUTE
    GARDENROUTE --- ---
    Pokud se Vam to libi (jeste jednou dekuji), tak tady neco dalsiho, take jeste z Botswany, je to oblast obrich solnych panvi Makgadikgadi Pans National Park. Zkousel jsem tady take nataceni z naseho jedouciho auta, coz je koordinacne trochu narocne, zejmena pro mozek, ktery se jen velmi tezko vyporadava s odlisnymi senzorickymi vjemy z tela a od oci (ridim kopteru pres FPV videobryle). Pri takovem ovladani je to obcas na ublinknuti :-)
    Opět se jedná se o ukázku z připravovaného dokumentu o naší malé expedici Go Africa 2013...
    Létání s Phantomem v Makgadikgadi Pans, Botswana
    (doporučuji full screen, zvuk a vysoké rozlišení 720p/1080p)
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    GARDENROUTE: hodne dobry luxusni prostředí to se to natáčí v parku v Africe kam se kamera podívá tam je nejaka parada.
    Co tam děláš?
    Chválil líbí ...

    Z kritiky jenom opakující se kompozice letu kolem pěkny oázy , dal bych jednu a nebo to nějak vložil do retrospektivy .
    Krásný ty záběry z velký vejsky
    Detail slon bomba nemá chybu nejlepší
    Nádherný barvy a ostrost
    Pohyb tou kamerou kdyz se otáčí neni plynuly tam to chce jestli máš FPV tak se do toho vzít a snažit se o co nejplynulejsi pohyby a nebo fixní záběr
    Zkus nad tu vodu náletu nízko a letět rychle
    Obecne nejaky rychlejší delší let dal do kraje - ale je jasny je kdyz to spadne do močálů tak je to KO
    Zkus nejaky průlet třeba skr stromy nebo nejaky zvedací
    Super jsou take kruhové oblety pokud je nejaky pěkny objekt ve středu

    Zavidim super toceni musi Bejt bomba

    GARDENROUTE
    GARDENROUTE --- ---
    Diky, tocim obvykle 1080p/50fps, ten horizont je nakriven mirne jen tady, v te 5 min. vim o tom, mam pocit, ze doslo na moment k hibernaci gimbalu (Zenmuse H2-3D), to je znamy, ale ojedinely jev tohoto jinak velmi sofistikovaneho a spolehlive gimbalu. Nebo to zpusobila fish-eye removal funkce v GoPro Studiu pri konverzi pred strihem.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    GARDENROUTE: Ahoj, to je moc pekny. Muzes mi rict na jake nastaveni tohle tocis? Btw. mas zkalibrovany gimbal nebo proc je horizont nakrivo? Cca od 5:00 je to dobre videt.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    SYPFX: Koukni na toto:

    Z toho vyplyva, ze vyssi fps ma negativni vliv na aliasing.

    Zkusim pak ten staticky zaber na auta.. ted to testuju jen tak rucne z okna a ten rozdil je dost velky! Ghost to nedava :)
    GARDENROUTE
    GARDENROUTE --- ---
    Dovoluji si Vám jako nováček zde ukazát něco z mého leteckého videa, natáčeného pomocí GoPro 3 B.E., jedná se o létání s multikoptérou v národním parku Okavango Delta v Botswaně (Moremi Game Reserve). Jedná se o ukázku z připravovaného dokumentu o naší malé expedici Go Africa 2013... Díky za případné připomínky :-)
    Létání s Phantomem v deltě Okavanga
    (doporučuji full screen, zvuk a vysoké rozlišení 720p/1080p)
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    IRUX25: Souhlasim, tady to je:
    Test 1
    Test 2
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    ARMADILLO: ta kapota je pekne zaostrena a to pohyblive pozadi je strasne chlupaty. Ja bych tech 60FPS klidne i nechal. V tom pohybu je ten kratsi cas pro ostrost ve velky rychlosti podle me lepsi.

    Phantoma nejlepsi letam 1080 50FPS ten mnohem lepsi vyzehli jello zkresleni. Ted co mam gimbal tak 30FPS je take v klidu a lepsi se me to striha.


    Zkus jeste test s kamerou tak ze ji dej na stativ a aby zabirala pohyblive predmety. Treba ji dej na most nachvili a natacej auta.
    IRUX25
    IRUX25 --- ---
    ARMADILLO: ahoj, ja teda nevim jestli porovnavani pres YT je zrovna nejlepsi zpusob co se tyce kvality obrazu. to je neco jako kdybych se chtel koukat na kvalitu fotek na FB. Idealne kdybys nekam zavesil video ke stazeni dle meho nazoru..
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    PEETIK:
    MILTRON: Jo, to je tim. Kdyz jsem to na YT nahral tak to vypadalo v klidu, zrejme se to doprocesovalo o neco pozdeji. Vypada to jak na magic mushrooms.. bohuzel nevim jak to zpetne vypnout tak to je ted jedno, nahazuju dalsi vzorek bez toho :)

    SYPFX: Radsi jsem to ted dal na 30fps a bylo to celou cestu na low light. Po ceste do Drazdan je normalni pocasi, chvili zatazeno, pak jsou tam tunely, jsou zajimavy ty prechody ze tmy do svetla a naopak a pak je tam jezdeni v garazi a nakonec nocni jizda mestem pro porovnani. Video je naprosto bez uprav. Na YT jsem objevil mnohem hezci videa v podobnych podminkach z GoPro 3 nebo 3+, ale taky uplne stejne nebo horsi :) Tak to fakt nechapu.. uvidime az to bude vedle sebe.

    Technicky: Ghost to dal cele na baterku, cesta cca 2,5 hod, zbylo mu jeste na konci asi odhadem 1/3.
    Co mi vadi: Linie jsou pixelovane. GoPro je vyhlazuje (by default...?). Je mozne, ze se tohle da vychytat pristim fw updatem..

    Jeste bych se rad zeptal na to idealni nastaveni, jak GoPro nastavujes pro Phantoma? Mam davat 1080p 48fps Superview? Pouzivas 4K pro snimkovani?

    Jinak jsem pochopil jednu vec - ty dve kamery se nedaji srovnat. Myslim, ze jde o 2 zcela jine vyrobky. Protoze GoPro je takova vlastni liga. Tvarem, ovladanim, celkovym pocitem z ni.. Je to super produkt, svym zpusobem ji mam rad. Ghosta urcite taky, ale jinak.

    Drift Ghost S in car test - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=PojN-Y3g5TI


    Kdyby Vas nekoho (JARDAK) napadlo co bude nejlepsi natocit, aby se opravdu poznal rozdil mezi temi dvemi kamerami tak mi to reknete (ale z letadla fakt neskacu :)) predpokladam, ze bych to dal zase na kapotu nebo pokud se zadari tak je dame obe na heli.
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    ale tohle fakt neni reprezentativni vzorek. na ty podminky mi to prijde dost v klidu.
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    ARMADILLO: jsi nasadil tezky podminky. Kamera zaostrena na kapotu. A v tmavem prostredi 60fps to nemuze pojmout moc svetla. Evidentne je videt ze na zabery v noci to nebude. Nastesti vetsina sport zaberu vznika za pekneho slunicka.

    Na prvni dojem to nevypada moc dobre. To prostredi je hrozne komprimovany. Ty stromy jsou slity do jedny barvy zadnej velkej detail..

    Jses dobrej ze si koupis kameru a k ni jeste go3+ abys mel porovnani ;-) - jsem velmi zvedav na porovnani.

    Vyzkousej to jeste v idealnich podminkach a zkus tu kameru nejak zafixovat.
    Vypadalo to stejne na vystupu a nebo jsi to prohnal nejakym editorem kteru to jeste komprimoval?

    muj dojem = zatim ach jo,kdyby to natacelo lepsi tak bych koupil. Tohle je presne ten duvod proc jsem od driftu presel na gopro. Ze zadny super prislusenstvi ani genialni ovladani a uchyceni nenaradi kvalitu vystupu. To je to kvuli cemu to natacime ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam