• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky
    TURBO
    TURBO --- ---
    SGNLR: tak to už jsme 3 :) Kámoš co ho kupoval se mnou ho taky nepoužívá a navíc mu v létě ukradli komplet fotovýbavu, takže to už mám 3 zbytečný kousky, nenatočíme něco? ;)

    Hodně velkej lol mi přišlo poštovný a balný 200,- - 2ks steadi přišly omotaný novinama a bublinkovou fólií (za 2 kila bych čekal, že to daj třeba do nějaký krabice). Prostě bejvalý starý pankáči, co by jeden čekal ;) Provedení taky takový všelijaký, hlavně ten korek nastříhanej do čtverečků (nepochopil sem, proč to neni jeden kus) z nějaký samolepící podlahový krytiny, co se rád odlepuje, takže jsem nakonec musel většinu stále se odlepujících rebelů přilepit chemoprenem ... prostě za 2.200,- taková maličko falešná písnička, nicméně to bohužel odpovídá nabídce trhu v týhle oblasti (viz třeba ceny nejobyčenějších followfocusů atd.).

    Ale funkci plní, jen nejsem cílová skupina, i když sem si to původně myslel (to aby to nevyznělo, že je to na hovno ohnutej kus plechu se závažíčkama a stativovym šroubem za 2 litry ;)).


    ELPASO: pointa tkví v tom, že si z Premiere vyexportuju finální video (kupř. fullHD s bitrate 10Mbit) a v MediaConvertoru si z toho pak vyrendruju video na web s menším bitrate, eventuálně rozlišením. Jasně, je to prasárna a místo jedný rekomprese tam jsou dvě, ale když dávám video někam na net a mám bohužel jen 1Mbit upload, tak milerád to video stáhnu na přijatelnou velikost s přijatelnou kvalitou :) A zároveň mám na disku finální video s dobrou kvalitou.

    Nicméně z Premiere jsem neexportoval video ani nepamatuju, jelikož mám jen Elements verzi, tak mám takovej asi pro leckoho prazvláštní postup - udělám sestřih v Premiere, uložim projekt a ten naimportuju do AfterFX, protože tam se mi dělá o dost líp a můžu si tam dělat úpravy jaký potřebuju.

    Ale na takový to domácí točení (kalby na kole, jízdy, potápění atd.) mi to vyhovuje. Profi workflow to ale neni, to je mi jasný :)
    EGGH
    EGGH --- ---
    GOZER1: A proto jsi to sem hned nalinkoval s affil linkem ;))
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    TURBO: mam tenhlew doma a vubec nepouzivam.novej stal tusim 2000, tak kdyby se chtel nekdo domluvit tak poslu dal..
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    TURBO: ok, zkusim. takze v premiere ukladas vcem, tedy co je inputem do media Convertoru?
    TURBO
    TURBO --- ---
    ELPASO: presety v Premiere nevim jak moc jsou "kosher" ;), ale proč ne. Vim jen, že ty presety v Media Convertoru jsou optimalizovaný/vychytaný a protože je zadarmo, tak ho vnucuju obecně fakt každýmu ... i když je to Adobe ;)
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    TURBO: jen rychla otazka, proc to do finalniho formatu nenechavat delat rovnou premieru? me prijde, ze tam tech presetu je mrte...? ja osobne resim jen 1080p, kterej lezi na NASce a format na prenost tzn iphone/ipad?
    WERT
    WERT --- ---
    How to Build GoPro Steadycam for Under $20
    https://www.youtube.com/watch?v=y-6vq0hDFbc
    TURBO
    TURBO --- ---
    Já jsem onehdá koupil takovejhle steadi od Mejla productions a musim říct, že je to pro mě celkem zbytečná věc. Resp. tohle užijete fakt jen když chcete někde běhat a mít relativně stabilní záběry. V ostatních případech stačí třeba středová tyč se stativovou hlavou nebo prostě nějakej ten "dslr" grip (tyčka se stativovym šroubem na konci). Díky tomu kloubovýmu závěsu se prostě kamera při každym stranovym pohybu otáčí na opačnou stranu a je docela problém pak udržet danej záběr ...

    Je to tenhle bazmek:

    STEADICAM JR. MEJLAPROD
    http://www.youtube.com/watch?v=X9GBPSDv8RM
    COYOT
    COYOT --- ---
    čau, neměl by někdo z místních k zapujčení hrudní pás pro Magicam ?? nechi ho kupovat abych pak zjistit že je pro mý potřeby obraz z toho místa nepužitelnej..

    dík
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    GOZER1: ok diky, tak ja zkusim to dx... treba prekvapi
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    SARKUF: v Praze leda nekde v modelarstvi shanet kardan na rc auta. Mam to rozdelany a nebude to na gopro ale na fotak...
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    GOZER1: diky! a nahodou tip "nekde v Praze" by nebyl? rad bych to vzal s sebou na vejlet za dva tydny a u dx clovek nikdy nevi... no dyztak objednam a uvidim

    a delal jsi ten steadicam? pripadne jak to dopadlo?.)
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    nema nahodou tady nekdo zkusenosti s vyrobou steadicam? Premejslim prave o nejakym mensim na gopro... nebo aspon kde sehnat ten kloub/hridel nebo jak se tomu nadava...

    DIY Steadicam Design and Construction Tips - For GoPro Hero 3+ and Other Cameras
    http://www.youtube.com/watch?v=aioJ2Dt6C-s


    DRAGON
    DRAGON --- ---
    je mi jasny ze nezajem, ale jen pro info

    Mio uvádí outdoor a automobilové kamery | Alza.cz
    http://www.alza.cz/mio-uvadi-outdoor-a-automobilove-kamery-art9704.htm
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    TURBO: aaaaha, tak ted uz tomu rozumim, diky!
    TURBO
    TURBO --- ---
    PEKK: tjn, to byly rozdíly v cenách o několik řádů ;) Problém dostat video do kompu zas takovej nebyl, jen to jaksi nebylo ještě tak "lidový" :)

    THRAWN: s tou velikostí hodinovýho videa si nebuď jistej :), pužívá se variabilní komprese, resp. bitrate (vbr), záleží na obsahu obrazu a jak moc ho bude možný zkomprimovat (nejvíc záleží na tom, jak často a moc se obraz mění, čim víc, tim víc to bude dat).

    Ten větší přepočítanej větší soubor neznamená nic jinýho, než že i na relativně pomalym kompu můžeš docela pohodlně stříhat. Je s menší nebo žádnou kompresí a procesor se tak nemusí namáhat jeho dekompresí a může se věnovat výpočtům při samotný editaci. Je to sice větší objem dat co se tahaj z disku, ale pořád ne tolik, aby disk nestíhal.
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    no ja prave myslel, ze kdyz to konvertuje, tak do nakyho rozumnejsiho (mensiho) formatu, on z toho udela jeste vetsi soubor, to mi prave hlava nebere :) jinak eru dv pasek pamatuju, nekomprimovanej PAL uz ne :)
    jo a btw, kdyz ma 5 min 3GB tak hodina pak bude mit 36GB tak snad nebrecim uplne zbytecne :)
    PEKK
    PEKK --- ---
    TURBO: Jenže v tý době byl problém dostat vůbec video z kazety do kompu...a volba mezi kartou na stříhání videa a novou grafikou/ramkou/procesorem na hry byla vcelku jednoduchá...:)
    TURBO
    TURBO --- ---
    JOPS: co teprve éra nekomprimovanýho PALu, kde vteřina ve 4:4:2 měla přes 35MB ;) (hodina tedy cca 126GB ;)), což bylo v době, kdy světu vládly 486DX4 a 100GB disk nebyl snad ještě ani na trhu ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam