• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky
    TURBO
    TURBO --- ---
    THRAWN: Cineform je k ničemu krom upgrade firmware pro Hero, jinak doporučuju používat na střih něco normálního (Adobe Premiere ;), Vegas atd.) a na finální konverzi do publikovatelnýho formátu je nejlepší Adobe Media Converter, má přednastavený naprosto super presety pro všechno možný (i pro web jako třeba YT nebo Vimeo atd.), čemuž jsem dlouho nevěřil, ale teď už nepoužívám nic jinýho, doporučuju.

    Jinak jak píše BASIK a samozřejmě pokud bys pak vyexportoval finální video, tak bude podle tvýho nastavení. Upřímně řečeno program, kterej mi nutí konverzi videa abych ho mohl vůbec dostat do časový osy a něco s tím dělat, ne, takovej nechci. Mít tu možnost vygenerovat a použít proxy video ano, nikoliv abych bez toho nemohl dál.
    BASIK
    BASIK --- ---
    THRAWN: Prace s mp4 z kamery a avi z cineformu je alespon na slabsim CPU dost rozdilna. AVI je proste nekomprimovany, proto ta velikost.
    BASIK
    BASIK --- ---
    THRAWN: Prace s mp4 z kamery a avi z cineformu je alespon na slabsim CPU dost rozdilna. AVI je proste nekomprimovany, proto ta velikost.
    THRAWN
    THRAWN --- ---
    hele jak je to s tema debilnima formatama ? sem dotedka myslel, ze kdyz to v tom Cineformu importuju a konvertuju, tak to video bude mensi, ale kvalita zustane, a ono hovno, kvalita asi zustane, ale kdyz to ma v mp4 treba giga a pul, tak potom co z toho vyleze to avicko, tak ma tri giga, kdybych ted nemel trable s mistem, tak sem na to neprisel :) k cemu to teda jako je ten cineform ?
    TURBO
    TURBO --- ---
    JOPS: tak kytáry a kor Satriani, to nemůže nikoho urazit ;)

    Já sem trpěl takvou nejistotou ohledně muziky u svýho posledního videa, že to nakonec skončilo jako němej film a muziku sem k tomu přidal až na YT z tý jejich knihovny poté, co se pár kamrádů ozvalo jestli jako neumim zvuk ;)
    JOPS
    JOPS --- ---
    MERTLAS: spotify jeste nepouzivam, ale po vcerejsi debate s kolegou, kterej to vychvalil do nebes to asi doma zkusim

    ale nejak jsem si oblibil i treba tenhle styl. Klidny, jde to pomalu mrsknout do cehokoliv a dokonce se mi to i libi. A taky jsem to slysel v nejakem videu a tam me to zaujalo :)

    Joe Satriani - Until We Say Goodbye
    http://www.youtube.com/watch?v=2XEgvGh4QoE
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    JOPS: mam to dost podobne... pripadne jeste kdyz premyslim nad tim jak by to mohlo vysledne vypadat tak si zadam do guglu nejaky motiv, ktery se ve videu zobrazuje a podle toho pak projdu ruzny interprety a co me zaujme tak si ulozim. a delam to leckdy i kdyz nic nestriham... takovou databazi ruznich tracku, co by se mohlo nekdy hodit :)

    btw esi pouzivate spotify, tak bychom mohli udelat svoje "filmovy" playlisty pro inspraci :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    jooo hudba... cinnost, kterou nesnasim... Ja to resim tak, ze mam natahanych desitky/stovky soundtracku, vyberu filmy, ktere maji aspon neco spolecneho se sportem a pri strihu posloucham (kdyz striham sport :) )... hrozny peklo... A pak si hodne pujcuji hudbu z ruznych videii, kdyz me neco zaujme, stahnu, hodim si do sve sbirky a nekdy pouziju, ci nepouziju, ale urcite si to rad poslechnu :)
    PEKK
    PEKK --- ---
    Jo zkoušel jsem zoomovat, i jemný posun do strany...přesně jak říkáš...oživí to scénu, ale mám před sebou ještě dlouhou cestu:)
    Písek...to byl problém, protože jsem sebou neměl stativ, tak jsem to všechno rval na zem a tam ten písek svištěl hodně...poučení pro příště
    TURBO
    TURBO --- ---
    PEKK: ad statický záběry - někde jsem tam zahlídl, žes určitě použil při střihu digitální zoom-out, měl jsem na mysli něco podobnýho v paningu, taky pěkně pomalinku, jen to imho oživí obraz.

    Jo a zapomněl jsem na ten neustále se někde sypající písek, na ten si moje oči stěžovaly hodně ;)

    Ad záchod - prostě když tě muzika na baru nebaví a nechceš bejt sociální, zajdeš si na záchod :D
    TURBO
    TURBO --- ---
    ARMADILLO: s GoPro studio se snad nemůže nikomu pracovat dobře :D

    Jinak ProTune je super na postprodukci. V režimu ProTune (Hero2, ale i u trojky to bude asi stejný) dostaneš na výstupu video s bitrate kolem 50-60Mbit, se sníženym kontrastem (=vyšší dynamickej rozsah), doostřování (sharpness) je tam myslim na nulu a jsou i stažený barvy. S takovym zdrojem se pak líp pracuje. Ne vždycky je to ale potřeba, hodí se právě hlavně na hodně kontrastní scény nebo třeba na jemnej pohyb (písek, listí/větve stromů atd.). Blbý je, že video s ProTune prostě pak jen tak někam nehodíš, je potřeba tomu na férovku udělat postprocessing.
    PEKK
    PEKK --- ---
    TURBO: dík, jsem rád, že záchod párty baví i někoho, kdo ji nezažil:) Ta hudba ze záchoda je originál, byla strašlivě nahlas a záchody byly společný...bomba:)

    Statický záběry tam mám hlavně kvůli tý pohodě a klidu, takže to funguje:) Možná je příště trochu zkrátím...ale to video je tak trochu i do domácího šuplíku, abych nemusel dělat dvě verze...
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    TURBO: Diky! Bez Protune, neco jsem o tom cetl, ale zatim s nim nemam praktickou zkusenost.
    Zkusim tohle: http://www.fcpeffects.com/products/fisheye-removal-plugin .. umi to i GoPro Studio koukam ikdyz s tim mi nepracuje uplne dobre ..
    TURBO
    TURBO --- ---
    PEKK: vypíchnu to nejlepší - poklidná atmosféra, za mě super barvičky a kontrast, vlastní "asociál" párty na záchodech ;), záběry z kitu na jezdce budou vždycky super, želví hlava :)

    Trošku mi vadí velký množství statickejch záběrů, v tu chvíli to video vždycky jakoby "usne", ale tisíc lidí tisíc chutí.

    Pěkný.
    TURBO
    TURBO --- ---
    ARMADILLO: super záběry! Co se týče světla asi to byly dost kontrastní scény, ale stejně se zeptám - točils s ProTune či bez něj?

    Co se týče rybího oka tak hledej něco, co bude znít něco jako "fish eye remover" atd., ale nevim teda jak ve střihacích softech, tohle je spíš doména softů pro kompozici (AfterEffects, Shake/Nuke atd.).
    PEKK
    PEKK --- ---
    Nojo, problém s creative common licencí jsem zjistil až dneska...příště to zkusím, ale jsou to čubky...tak si to holt na mobilu nepustím, stejně to chce větší obrazovku a zvuk:)
    RADAK
    RADAK --- ---
    PEKK: A sme u tech prav... Nejde na mobilu :-(
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    WERT: Mel jsem celkem problem s tim ostrym lednovym sluncem. Zkusim jeste zvazit polarizacni filtr. Mas s tim nejakou zkusenost? Defakto tohle je uplne bez post produkce krome zpomaleni tech vodopadu na 80%. Ta dalsi videa zkusim barevne vyladit. Co se tyka toho pluginu tak to jsem ani nevedel, ze existuje.. prave jsem stahnul FinalCut tak se v nem jdu naucit.. nebo mas tip na jiny editacni soft?
    PEKK
    PEKK --- ---
    Když jsme u toho, právě jsem dodělal video z prosince, tak ho sem taky frknu a nebojte se kritizovat málo akce a blbou hudbu:)
    Kapverdy 2013 Sal Kite
    http://www.youtube.com/watch?v=UyB1fOetERI
    RADAK
    RADAK --- ---
    PEKK: Naprostrj souhlas. A advaced level vyberu je pokud chces mezinarodni publikum, tak si prelozit text cizojazycnyho songu. Aby k extremnimu lyzovani nebyl treba song: Uz je tu jaro, kytky kvetou, kvetou a vsude voni trava :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam